.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2024 08:51

Ένα δίτροχο Spitfire από τη VTR Customs

Το Spitfire, όπως υποδηλώνει το όνομά του, αντλεί έμπνευση από το εμβληματικό αεροσκάφος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η εν λόγω custom δημιουργία βασίζεται σε ένα BMW R 1200 R του 2017 και είναι μια αρκετά ακραία κατασκευή. Όπως βλέπετε, η VTR Customs έκανε πολλή δουλειά και είναι σχεδόν αδύνατο να πούμε ότι κάτω από την επιφάνεια αυτού του θηρίου βρίσκεται ένα BMW R 1200 R, μετά από εκατοντάδες ώρες δουλειάς, που περιελάμβαναν ακόμη και την προμήθεια αυθεντικών οργάνων και διακοπτών πιλοτηρίου Spitfire του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Ο στόχος δεν ήταν απλώς να δημιουργήσουν μια μοτοσυκλέτα επίδειξης, αλλά μια ολοκληρωμένη κατασκευή που ενσωμάτωσε την ουσία του αρχικού Spitfire.

spitf2.jpg

Φυσικά, μια τόσο φιλόδοξη κατασκευή δεν είναι καθόλου εύκολη. Σύμφωνα με τη VTR, είναι το πιο περίπλοκο project που έχουν κάνει ποτέ. Η κατασκευή χειροποίητου φέρινγκ από αλουμίνιο ήταν ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση, ενώ για να επιτευχθεί η χαμηλή όψη, το ύψος της μοτοσυκλέτας μειώθηκε σε μόλις 89 εκ., με την ανάρτηση να κονταίνει περισσότερο από 28 εκ. (!) . Αυτό έδωσε στη μοτοσυκλέτα μια πολύ ιδιαίτερη φόρμα, κάνοντάς την να μοιάζει σαν να αιωρείται από το έδαφος. Μετά, σειρά είχαν οι λεπτομέρειες. Τα πάντα, από το κουστούμι από αλουμίνιο μέχρι το custom.... φλογίζον σύστημα εξάτμισης, κατασκευάστηκαν από τη VTR.

Κάτω από την επιφάνεια, ο κινητήρας και τα ηλεκτρονικά του R 1200 R παρέμειναν ανέγγιχτα προκειμένου να διατηρηθεί συμβατό με τους κανονισμούς εκπομπών ρύπων, καθώς αυτό σημαίνει ότι η μοτοσυκλέτα προορίζεται για οδήγηση σε δημόσιο δρόμο, παρά το ότι ταιριάζει περισσότερο σε μια γκαλερί έργων τέχνης...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2024 10:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon