.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2024 11:18

Aprilia - To RS 457 προπομπός νέας οικογένειας μοντέλων

Ο νέος δικύλινδρος κινητήρας των 457 cc δε θα μείνει μόνο στο RS, αποκαλύπτει στέλεχος της Aprilia.

Το ιταλικό περιοδικό Motociclismo πήρε μια συνέντευξη από τον διευθυντή Μάρκετινγκ της Aprilia, Diego Arioli, με βασικό θέμα συζήτησης τη νέα πλατφόρμα 457 cc της εταιρείας που λανσαρίστηκε πριν μερικούς μήνες με το RS 457.

Ο Ιταλός εξήγησε πως για την Aprilia η επέκταση στους μεσαίους κυβισμούς ήταν απαραίτητη καθώς έβλεπαν πως αυτό το κομμάτι της αγοράς αναπτύσσεται ταχέως, την ώρα που η εταιρεία από το Noale δεν είχε τίποτε ανάμεσα στα 125άρια της και τα μεγάλα V4.

Το πρώτο βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση ήταν η σειρά των 660 που πλέον μετρά RS, Tuono και Tuareg, και η οποία έχει τη δυνατότητα να πουληθεί με κιτ περιορισμού που να προσαρμόζει την απόδοση στα όρια της Α2.

"Το επόμενο φυσικό βήμα για μας ήταν το 457," συμπλήρωσε ο Arioli.

Πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα που βγαίνει ως έχει από το εργοστάσιο με ονομαστική ισχύ 35 kW, δηλαδή 47 hp που είναι και το ανώτατο όριο των διπλωμάτων οδήγησης Α2, ενώ έχει ήδη δυνατό ανταγωνισμό στην αγορά, τόσο από "βαριά" χαρτιά της αγοράς όπως τα Kawasaki Ninja 500, όσο και από τις νέες κινέζικες μοτοσυκλέτες που διαρκώς πληθαίνουν.

Ωστόσο το RS 457 λογικά θα είναι μόνο η αρχή για τη νέα αυτή πλατφόρμα κινητήρα, όπως εύλογα εξήγησε ο Arioli.

"Είναι ξεκάθαρο πως στον σύγχρονο κόσμο της Μοτοσυκλέτας η επένδυση για την εξέλιξη ενός νέου κινητήρα είναι τέτοια που πρέπει πάντα να συνδέεται με μια οικογένεια προϊόντων και ποτέ ένα μεμονωμένο μοντέλο. Σήμερα γιορτάζουμε το νέο RS 457 και σε αυτό έχουμε στραμμένη όλη μας την προσοχή, αλλά μείνετε συντονισμένοι στα κανάλια μας!"

Προφανώς η Aprilia έφτιαξε το νέο της μοτέρ με στόχο να το χρησιμοποιήσει σε περισσότερα από ένα μοντέλο και νομίζουμε πως εύκολα μπορούμε να φανταστούμε ένα μέρος της συνέχειας. ένα Tuono 457 θα πρέπει μάλλον να θεωρείται δεδομένο, ενώ θα μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση αν η Aprilia δεν ψαχνόταν για ένα on-off/adventure Tuareg 457 που θα τα έβαζε ευθέως με νέες δημοφιλέστατες αφίξεις όπως λ.χ. το CFMOTO 450 MT.

Αναμένουμε σύντομα νέα επί του θέματος, ενδεχομένως στην ερχόμενη EICMA 2024 τον Νοέμβριο, το ίδιο πεδίο όπου παρουσιάστηκε και το RS 457 πριν μερικούς μήνες.

Πηγή: Motociclismo

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon