.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2024 14:06

Polaris – Οικονομικές αναταραχές και αλλαγές στην διοίκηση

Δύσκολα αναφέρουν τα πράγματα στην Polaris, με σηματική πτώση πωλήσεων αλλά και κερδοφορίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ εξ Αμερικής, η Polaris τα βρίσκει σκούρα στην παγκόσμια αγορά για το δεύτερο τρίμηνο του 2024. Οι πωλήσεις της μάρκας, γνωστής και από τα ATV/UTV της σημείωσαν πτώση κατά 12%, σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα του 2023, με τον τζίρο της να ανέρχεται στα 1,9 δις. δολάρια για το διάστημα αυτό. Η πτώση των πωλήσεων είχε σημαντικό αντίκτυπο στα κέρδη ανά μετοχή της μάρκας, τα οποία έπεσαν κατά 48%, στο επίπεδο του 1,21 δολαρίων ανά μετοχή.

Η Polaris αποδίδει την κατάσταση στα αυξημένα επιτόκια, στον πληθωρισμό και γενικότερα στην δυσοίωνη οικονομική κατάσταση που επηρεάζει τις αγοραστικές συνήθειες. Στην αυγή της είδησης αυτής ανακοινώθηκε και ότι ο Steve Menneto, πρόεδρος του τμήματος οχημάτων εκτός δρόμου μέχρι τις 23 Ιουλίου, αποχώρησε από την εταιρεία λαμβάνοντας νέα θέση ως CEO, στην Malibu Boats Inc.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2024 14:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon