.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024 16:20

BMW – Το αυτόματο κιβώτιο ASA θα εξοπλίσει και άλλες μοτοσυκλέτες

Δεν θα μείνει μόνο στα GS και GS Adventure, το νέο σύστημα αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων και η εξέλιξη είναι λίγο-πολύ αναμενόμενη.

Με την ανάπτυξη του συστήματος αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων ASA – Automated Shift Assist, η BMW δεν δημιούργησε απλώς ένα ακόμη αξεσουάρ για τα GS της, αλλά μία τεχνολογία που μπορεί να «φορεθεί» εξαρχής, σε όλα τα μοντέλα με Boxer 1.300 κυβικών. Την λογική αυτή κίνηση επιβεβαίωσε ο project manager των 1300 GS και GSA, Reiner Fings, με δηλώσεις του σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

O Fings δήλωσε: «Είχαμε αποφασίσει από πολύ νωρίς στην διαδικασία ανάπτυξης, ότι θα υπάρχει αυτό το σύστημα [στο R 1300 GS Adventure]. Και πρέπει να αναπτύξεις ολόκληρο τον κινητήρα ώστε να είναι προετοιμασμένος για αυτή την επιλογή. (...) Τα R 1300 GS δεν θα είναι τα μόνα, θα έρθουν και τα «αδελφά» μοντέλα και μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσει και το σύστημα.» Ήτοι, τα επερχόμενα R 1300 R, R 1300 RT και R 1300 RS, θα προσφέρουν την επιλογή να εξοπλιστούν με το ημιαυτόματο σύστημα κιβωτίου ASA. Ο Fings άφησε να εννοηθεί επίσης, ότι θα έρθουν κι άλλες, πιο σπορ εφαρμογές του συστήματος, ίσως στην S 1000 RR, ως εξής: «Όταν πας στην πίσταή κάτι τέτοιο, το να αλλάζεις ταχύτητες τόσο γρήγορα είναι πραγματικά ενδιαφέρον».

Ο Fings εξέφρασε επίσης, την άποψη του για τους δύσπιστους προς το σύστημα και εάν τελικά, αυτό θα πετύχει στην μοτοσυκλέτα: «Οι αναβάτες μοτοσυκλετών είναι πολύ συντηρητικοί. Είναι 50/50, διχάζει το κοινό, κάποιοι λένε ότι αυτό είναι το μέλλον, άλλοι λένε ότι ξέρουν να αλλάζουν ταχύτητες και δεν χρειάζονται αυτοματισμούς. Επειδή μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σύστημα και στην αυτόματη αλλά και στην χειροκίνητη λειτουργία, είναι κάτι που σου δίνει χώρο να απολαύσεις την οδήγηση μοτοσυκλέτας με έναν άλλο τρόπο. Απλά βάζεις την ταχύτητα, ανοίγεις γκάζι και η μαγεία ξεκινά. Είμαι σίγουρος ότι αυτό είναι το μέλλον.»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024 16:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon