.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 08:05

Μοτοσυκλέτες Ταχείας Ανταπόκρισης ΕΚΑΒ - Σωτήριες και αυτή την εβδομάδα

Καταλυτική αποδείχθηκε για άλλη μια φορά,η επιχειρησιακή δράση των Μοτοσυκλετών Ταχείας Ανταπόκρισης,στην Ανατολική Αττική.

Πιο συγκεκριμένα,σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες απογευματινές ώρες της Τετάρτης, στη Λεωφόρο Μαραθώνος, στη Β´Είσοδο του Νέου Βουτζά.Όλα έγιναν όταν ένα ΙΧ όχημα,με τρεις επιβαίνοντες νεαρής ηλικίας, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού. Μέσα σε 3 λεπτά η μοτοσυκλέτα (Μ28) που κάλυπτε την περιοχή της Νέας Μάκρης, έφτασε στο σημείο και ο Διασώστης, με τη συνδρομή πυροσβεστών και αστυνομικών,προχώρησε στον απεγκλωβισμό των τραυματιών και παρείχε την καθιερωμένη επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα, με αποτέλεσμα την έγκαιρη και ασφαλή διακομιδή των τριών νεαρών τραυματιών, με ισάριθμα ασθενοφόρα, στο εφημερεύων νοσοκομείο.

εκαβμοτο24β.jpg

Αντίστοιχα, το πρωί της Πέμπτης, η μοτοσυκλέτα που κάλυπτε την περιοχή (Μ57), κλήθηκε να αντιμετωπίσει παρολίγον πνιγμό 80χρονου άνδρα, στην παραλία της Ραφήνας. Ο ναυαγοσώστης και οι λιμενικοί που βρίσκονταν στο σημείο είχαν ανασύρει τον ηλικιωμένο άνδρα από τη θάλασσα και είχαν ξεκινήσει την παροχή πρώτων βοηθειών.

Με την άφιξη του Διασώστη-Μοτοσυκλετιστή στο σημείο, ξεκίνησε η εκτίμηση και αντιμετώπιση του αιμοδυναμικά ασταθούς άνδρα, με αναρρόφηση και ακινητοποίηση της ΑΜΣΣ, χορήγηση Ο2 με μάσκα μη επανεισπνοής,τοποθέτηση φλεβικής γραμμής και χορήγηση υγρών, νευρολογική εκτίμηση και προστασία από την υποθερμία, με αποτέλεσμα την διακομιδή εν ζωή στο εφημερεύον νοσοκομείο, από τους συνάδελφους Διασώστες του ασθενοφόρου.

Πηγή & Φωτογραφίες: EKAB Facebook

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon