.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 15:21

Το ποτάμι θα αποκτήσει... λίμνη – Το νέο αντιπλημμυρικό έργο στον Κηφισό

Πώς ο Κηφισός θα υποστεί κι άλλα έργα προκειμένου να «αντέχει» περισσότερο νερό σε σφοδρές κακοκαιρίες.

Πράσινο φως έχει πάρει, σύμφωνα με τα ανάλογα ρεπορτάζ, η πραγματοποίηση νέων αντιπλημμυρικών έργων στον Κηφισό και πιο συγκεκριμένα, στην δημιουργία μίας τεχνητής λίμνης ανάσχεσης υδάτων, μεταξύ άλλων παρεμβάσεων.

Αναλυτικότερα, το έργο θα αποτελείται από 3 τμήματα ως εξής:

  • Διεύρυνση της κοίτης του Κηφισού στο κομμάτι από τις τρεις γέφυρες μέχρι τον κόκκινο μύλο, ενώ στα ίδια πλαίσια θα γίνουν και 12 κατεδαφίσεις/ανεγέρσεις/ανακατασκευές γεφυρών,
  • Από τον Κόκκινο Μύλο έως την Αττική οδό, η διεύρυνση της κοίτης μέσω τοποθέτησης ειδικών συρματοκιβωτίων, ένα έργο που θα επηρεάσει το αμαξοστάσιο των τρόλει μειώνοντας την έκταση του, ενώ ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την προστασία του υδραγωγείου της μεταβυζαντινής περιόδου που υπάρχει στο σημείο.
  • Η ίδια η τεχνητή λίμνη, η οποία θα κατασκευαστεί στην συμβολή του Κηφισού με την Αττική οδό. Η λίμνη θα έχει δυναμικότητα 789.000 κυβικών νερού (περί τους 789.000 τόνους δηλαδή) και θα «ενεργοποιείται» όταν η παροχή νερού του ποταμού, ξεπερνά τα 168 κυβικά το δευτερόλεπτο. Προβλέπεται ότι σε παροχές από αυτά τα κυβικά και πάνω, η λίμνη θα γεμίζει σε 2 ώρες ανακόπτοντας την ορμή του νερού, ενώ στην συνέχεια θα αδειάζει σταδιακά εντελώς. Η λίμνη θα βρίσκεται στα δυτικά της Εθνικής Οδού, πάνω από τον Κόμβο με την Α.Ο και θα εκτείνεται εντός των περιοχών Αχαρνών και Μεταμόρφωσης και η επιφάνεια της έχει υπολογιστεί στα 106 στρέμματα.

Προς το παρόν αναμένονται περαιτέρω ενημερώσεις για το πότε θα αρχίσουν τα έργα και πώς θα εξελιχθούν.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 15:23

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon