.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 13:42

Honda CY50 – Αναπαλαίωση με συναισθηματική αξία

Ένα Ελληνικό σπιτικό project

Ο αναγνώστης μας, Γιώργος Παπαχαραλάμπους, 19 ετών, επικοινώνησε μαζί μας για να μας δέιξει την αναπαλαίωση που έκανε μόνος του σε ένα Honda CY50 και το οποίο συνοδεύεται από μια υπέροχη ιστορία.

Αξίζει να διαβάσετε τι μας έγραψε ο Γιώργος, χαζεύοντας τις φωτογραφίες από τη δουλειά του που ομολογουμένως είναι άξια αναφοράς.

honda cy50 anapalaiosi 17

“Πριν από έξη μήνες ξεκίνησα την αναπαλαίωση σε ένα HONDA CY50 το οποίο άνηκε στον παππού μου και ο οποίος πέθανε, οπότε αυτό είπα ότι θα το κάνω προς τιμήν του για να τον θυμάμαι μιας και τον αγαπούσα πολύ.

“Ξεκίνησα με μια πολύ μικρή γνώση στο να ξεβιδώνω και να βιδώνω, να λύνω το μηχανάκι το οποίο δημιουργηθηκε ξανά κατά 90% από έμενα, με την οικονομική βοήθεια του πάτερα μου τον οποίο και ευχαριστώ πολύ.

“Συνεχίζοντας να λύνω το μηχανάκι συνάντησα αρκετές δυσκολίες τις οποίες δεν ήθελα να δώσω σε κάποιον μάστορα, καθώς είχα το πείσμα και τη θέληση να μάθω και να το κάνω μόνος μου, όπως και έγινε. Οπότε, σαν άπειρος σε αυτόν τον τομέα, ξεκίνησα να διαβάζω και να βλέπω βίντεο με συντηρήσεις και αναπαλαιώσεις στο Διαδίκτυο και να ρωτάω γνωστούς για το πώς μπορώ να κάνω το κάθε τι που ήθελα.

“Σίγουρα δεν είναι και η τελεία αναπαλαίωση, μιας και έχει ατέλειες που για να τις δει κάποιος πρέπει να είναι πολύ παρατηρητικός. θα μπορούσα να πω ότι ήταν μια εύκολη αναπαλαίωση μιας και στο εσωτερικό του δεν είχε σαπισμένα μέρη, κάτι που σήμαινε λιγοτερη δουλειά. Περνώντας τώρα στον τομέα του βαψίματος, το οποίο και έκανα μόνος μου αγοράζοντας τον απολύτως απαραίτητο εξοπλισμό, ήταν το πιο επίφοβο κομμάτι για εμένα, μιας και μιλάμε για την εξωτερική εμφάνιση, άλλα παραδόξως με την βοήθεια του Διαδικτύου και με τις ερωτήσεις μου σε έναν φανοποιό μπόρεσα να βγάλω το πιο ικανοποιητικο αποτέλεσμα σε εμένα. Φυσικά υπάρχουν ατέλειες, άλλα πολύ μικρές που δε φαίνονται εύκολα.

“Η μηχανή έγινε ανακατασκευή από μάστορα, μιας και εγώ δεν είχα ιδέα από αυτά.

“Τέλος σας έχω μερικές από τις φωτογραφίες που τραβούσα κατά τη διάρκεια της αναπαλαίωσης, ώστε να δείτε κι εσείς και φυσικά δεν ξεχνάω τους φίλους μου που ήταν αρκετές ώρες εκεί για να με βοηθήσουν ή έστω να μου κάνουν παρέα!”

honda cy50 anapalaiosi 3

To CY50 παράχθηκε από τη Honda από το 1977 ως το 1983, ως διάδοχος του θρυλικού Dax σε κάποιες αγορές (αν και συνυπήρξαν για αρκετά χρόνια στη γκάμα της Honda). Κινείται από έναν τετράχρονο μονοκύλινδρο αερόψυκτο κινητήρα 50 cc με απόδοση 2.1 ίππων, ο οποίος ξεχωρίζει από τον όρθιο κύλινδρό του, σε αντίθεση με τον οριζόντιο (παπιού) που φορούσε το Dax. Πάνω στην ίδια βάση με το CY50, η Honda κυκλοφόρησε και τα μικρά CB50 και XL50.

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να συγχαρούμε τον Γιώργο για τη σπουδαία δουλειά που έκανε χωρίς να έχει πρότερες γνώσεις στο θέμα και να τον ευχαριστήσουμε για την επικοινωνία του μαζί μας. Είμαστε βέβαιοι πως ο παππούς του θα είναι περήφανος βλέποντας από εκεί ψηλά το μοτοσυκλετάκι του να επανέρχεται στη ζωή.

honda cy50 anapalaiosi 13

Φωτογραφίες 1

Φωτογραφίες 2

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 17:34

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon