.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018 10:47

71χρονος γυρίζει τον κόσμο με Honda CT110

Όρια απλώς δεν υπάρχουν

Ο κύριος Bob Dibble από το Brisbane της Αυστραλίας δεν είναι ξένος προς τη μοτοσυκλετιστική περιπέτεια, έχοντας γράψει αρκετά χιλιόμετρα στα 71 χρόνια της ζωής του.

Όταν όμως διαγνώστηκε με καρκίνο και εγχειρίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο, ο κύριος Dibble ήδη σκεφτόταν πώς να στήσει την περιπέτεια της ζωής του και, τρεις μήνες αργότερα, ξεκινούσε από τον Καναδά το ταξίδι του.

8

Καβάλα στο Mighty Runt, ένα Honda CT 110 του 2001 (γνωστό και “postie” στην Αυστραλία καθώς ήταν το επίσημο εργαλείο των ταχυδρόμων) με ένα πλαϊνό καλάθι ιδιοκατασκευή, ο συνταξιούχος γύρισε τη Βόρεια Αμερική, διέσχισε την Κοιλάδα του Θανάτου (Death Valley) δύο φορές καλοκαίρι με θερμοκρασίες 45 βαθμών, σκαρφάλωσε στο Pikes Peak και στη συνέχεια πέρασε στην Ευρώπη.

Εκεί συνέχισε να κυνηγά τα βουνά, ανεβαίνοντας συχνά σε υψόμετρα άνω των δύο χιλιομέτρων, όπως το Grossglockner στην Αυστρία.

3

Το πλάνο του έκανε μια υποχρεωτική στάση τον Ιούνιο, όταν οι αιματολογικές εξετάσεις του τον υποχρέωσαν να περάσει μια νέα θεραπεία επιστρέφοντας στην πατρίδα του. Η μοτοσυκλέτα του ωστόσο παρέμενε αποθηκευμένη στη Βουλγαρία, περιμένοντας την επιστροφή του ιδιοκτήτη του για να συνεχιστεί η οδύσσεια.

Όπερ και εγένετο, από τον Ιούλιο ο Dibble με το CT 110 είναι ξανά στον δρόμο, αυτή τη φορά επιστρέφοντας οδικώς στην Αυστραλία και, τις ώρες που γράφονται αυτές οι γραμμές, μόλις έχει βγει από την έρημο του Καζακστάν με πορεία προς ανατολάς.

4

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018 10:52

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon