.
Κατηγορία GS Trophy
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024 15:57

BMW Motorrad International GS Trophy 2024 Namibia - Μέρα 5

Διασχίζοντας την έρημο Namib.

Τοποθεσία: Midgard, Ναμίμπια
Καιρός: Ηλιόλουστος, 9°C - 34°C
Διαδρομή: 430 km, Swakopmund - Moon Landscape - Harmonie - Windhoek - Midgard
Έδαφος: Άσφαλτος 80 km, off-road 350 km
Ειδικές Δοκιμασίες: SP1 LEATT Push Challenge, SP2 Midgard Slow Trial, SP3 MPS Questionnaire
Top 3 ανδρικές ομάδες: Γερμανία, Νότια Αφρική, Βραζιλία
Top 3 γυναικείες ομάδες: Γαλλία, Διεθνής Ομάδα, Γερμανία

Οι συμμετέχοντες αφήνουν πίσω τους τον ωκεανό και μπαίνουν στο δυσκολότερο κομμάτι του GS Trophy. Ο δροσερός θαλασσινός αέρας δίνει τη θέση του στην καυτή ανάσα της ερήμου με πορεία προς ανατολάς σε μια από τις μεγαλύτερες ημέρες του αγώνα.

Τα πρώτα χιλιόμετρα αφήνοντας πίσω τον τουριστικό παράδεισο της Swakopmund έγιναν σε άσφαλτο, μα οι αναβάτες γνώριζαν πως σύντομα θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν ξανά το αφιλόξενο και απρόβλεπτο τοπίο της ερήμου Namib.

P90569390 highRes

Περνώντας από πεδινές διαδρομές που φιλοξενούν αγροτικές καλλιέργειες στα όρια της ερήμου, τα βουνά ξεπρόβαλλαν στον ορίζοντα και σύντομα το καραβάνι του GS Trophy βρισκόταν σε υψόμετρο 1,200 μέτρων συνεχίζοντας μια πορεία 150 χιλιομέτρων που έμοιαζε να οδηγεί στο τέλος του κόσμου. Ώσπου εκεί, στη μέση του πουθενά, βρέθηκαν μπροστά σε ένα βενζινάδικο Shell, επίσημου χορηγού του GS Trophy, που στήθηκε εξ επί τούτου για ένα σύντομο διάλειμμα από την οδήγηση και αναπλήρωση δυνάμεων.

Οδηγώντας σε ένα τοπίο που έμοιαζε σεληνιακό, κοντά στον ποταμό Swakop, έφτασαν τελικά στο πέρασμα Bosua Pass στα 1,728 μέτρα και τον υψηλότερο δρόμο της Ναμίμπια για την πρώτη δοκιμασία της μέρας.

Μέτα 5, Ειδική Δοκιμασία 1: LEATT Push Challenge

P90569400 highRes

Ένα ακόμη σενάριο τρόμου για τον μοτοσυκλετιστή είναι να πρέπει να ξεκινήσει τη μοτοσυκλέτα του ενώ έχει μείνει από μπαταρία. Σκοπός της δοκιμασίας ήταν οι αναβάτες κάθε ομάδας να εκκινήσουν σπρωχτή μια μοτοσυκλέτα στον ελάχιστο δυνατό χρόνο.

Στη κορυφή του Bosua Pass το θέαμα ήταν μοναδικό, μια πανοραμική άποψη της κοιλάδας Kuiseb River Basin που αποτελεί μια ανάσα ζωής στο άνυδρο τοπίο της Ναμίμπια. Καλύπτοντας μιαν έκταση 21,000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και με μήκος 450 χιλιόμετρα αυτός ο ποταμός σπάνια έχει νερό και πρακτικά "ξυπνά" μόνο στις περιόδους έντονων βροχοπτώσεων.

Έχοντας ολοκληρώσει την πρώτο δοκιμασία της ημέρας, το GS Trophy συνέχισε με πλοήγηση στα βουνά με σκληρό έδαφος γεμάτο πέτρες για άλλα 60 χιλιόμετρα, πριν φτάσουν στην επόμενη δοκιμασία.

Μέρα 5, Ειδική Δοκιμασία 3: MPS Questionnaire

P90569383 highRes

Στη διάρκεια αυτής της διαδρομής προβλεπόταν μια στάση για ξεκούραση με μεσημεριανό, η οποία προσέφερε μια ευκαιρία για μια δοκιμασία γνώσεων, καθώς οι συμμετέχοντες έπρεπε να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με την ιστορία και τις μοτοσυκλέτες της BMW Motorrad.

Στη συνέχεια οδήγησαν προς την πρωτεύουσα της Ναμίμπια, Windhoek, μια πόλη με σύγχρονη αριχτεκτονική και έντονη ζωή που ήρθε σε πλήρη αντίθεση με τις ερημιές που οδηγούσαν όλη μέρα: από τη Swakopmund ως τη Windhoek είχαν συναντήσει στον δρόμο τους μόλις τέσσερα αυτοκίνητα, τρεις πεζούς, έναν ποδηλάτη και δύο αναβάτες με άλογα.

Αφήνοντας πίσω την πρωτεύουσα περίμενε ξανά μια χωμάτινη διαδρομή προς τη Midgard. Αυτή ήταν και η τελευταία ασφαλτάδα της μέρας, πριν την άφιξη στη Midgard Country Estate όπου θα διανυκτέρευαν μετά και την τελευταία δοκιμασία της πέμπτης μέρας.

Μερα 5, Ειδική Δοκιμασία 2: Midgard Slow Trial

P90569403 highRes

Εντός του χώρου της Midgard Country Estate οι αναβάτες έπρεπε να κινηθούν σε μια σύντομη διαδρομή όπου στόχος δεν ήταν η ταχύτητα, αλλά η ακρίβεια και ο έλεγχος της μοτοσυκλέτας. Κάθε αναβάτης έπρεπε να ολοκληρώσει τη διαδρομή όσο πιο αργά μπορούσε χωρίς να πατήσει πόδι στο έδαφος, ούτε να σταματήσει και φυσικά χωρίς να πέσει.

BMW Motorrad International GS Trophy 2024

Κατάταξη Ημέρας 5

Ανδρικές Ομάδες:

  1. Γερμανία, 233 βαθμοί
  2. Νότια Αφρική, 199
  3. Βραζιλία, 137
  4. Αγγλία, 134
  5. Διεθνής Ομάδα, 134
  6. Ιταλία, 133
  7. Γαλλία, 131
  8. Ινδία, 130
  9. Κάτω Χώρες, 121
  10. Λατινική Αμερική, 119
  11. Νότια Κορέα, 109
  12. Κίνα, 107
  13. Μεξικό, 97
  14. Ιαπωνία, 92
  15. Μέση Ανατολή και Αφρική, 79
  16. ΗΠΑ, 76

Γυναικείες Ομάδες:

  1. Γαλλία, 239 βαθμοί
  2. Διεθνής Ομάδα, 238
  3. Γερμανία, 231
  4. Νότια Κορέα, 225
  5. Ιαπωνία, 223

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του BMW Motorrad International GS Trophy 2024 στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης της BMW Motorrad:

https://www.facebook.com/bmwmotorrad

https://www.instagram.com/bmwmotorrad

https://www.youtube.com/bmwmotorrad

https://www.linkedin.com/bmwmotorrad/showcase/bmwmotorrad

https://www.x.com/bmwmotorrad

https://www.tiktok.com/@bmwmotorrad

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon