.
Κατηγορία GS Trophy
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024 12:59

BMW Motorrad International GS Trophy 2024 Namibia - Μέρα 3η

Πέτρες και άμμος

Τοποθεσία: Spitzkoppe, Ναμίμπια
Καιρός: Ηλιόλουστος, 8°C - 29 °C
Διαδρομή: 156 km, Spitzkoppe - Omaruru River - Spitzkoppe
Έδαφος: Άσφαλτος 0 km, off-road 156 km
Ειδικές Δοκιμασίες: SP1 Spitzkoppe INSTA360, SP2 Camel Thorn Tree Challenge, SP3 Omaruru METZELER Challenge, SP4 Photo Challenge
Top 3 ανδρικές ομάδες: Γερμανία, Νότια Αφρική, Διεθνής Ομάδα
Top 3 γυναικείες ομάδες: Διεθνής Ομάδα, Γαλλία, Ιαπωνία

Βυθισμένοι στην καρδιά της Ναμίμπια, σε ένα τοπίο γεμάτο από πετρώδεις και αμμώδεις διαδρομές, οι συμμετέχοντες του GS Trophy 2024 ήταν έτοιμοι με το πρώτο φως της τρίτης μέρας να ξεκινήσουν μιαν ακόμη σειρά τεσσάρων δοκιμασιών σε διαδρομές 100% εκτός δρόμου, όπως και την προηγούμενη.

P90568940 highRes

Μέρα 3, Ειδική Δοκιμασία: Spitzkoppe INSTA360 Challenge

Με μοναδικό εφόδιο ένα χαρτί με οδηγίες, οι αναβάτες ξεκίνησαν την πρώτη τους δοκιμασία με τα πόδια, αναζητώντας μια κρυμμένη ξύλινη επιγραφή GS Trophy στο ερημικό τοπίο γύρω από το Spitzkoppe. Είχαν πέντε βήματα να ακολουθήσουν για να το βρουν, να βγάλουν μια σέλφι φωτογραφία και να επιστρέψουν στην αφετηρία με το χρονόμετρο να γράφει αντίστροφα.

Στη συνέχεια άρχισε η οδήγηση περνώντας από ένα τοπίο με ξεραμένες κοίτες ποταμών και ρυακιών που κάποτε - πριν αιώνες - θα τροφοδοτούσαν τη βλάστηση στην τριγύρω περιοχή, για να φτάσουν στη δεύτερη δοκιμασία.

P90568917 highRes

Μέρα 3, Ειδική Δοκιμασία: Camel Thorn Tree Challenge

Ένα μάθημα επιβίωσης για κάθε μοτοσυκλετιστή που επιδιώκει την περιπέτεια με τη μοτοσυκλέτα του: επιδιόρθωση σκασμένου ελαστικού. Στη δοκιμασία αυτή οι αναβάτες των ομάδων ανά τρεις έβρισκαν στον δρόμο τους μια μοτοσυκλέτα που έχει μείνει από λάστιχο. Ο ένας έπρεπε να πάει με τη δική του μοτοσυκλέτα ως εκεί, ενώ οι άλλοι έπρεπε να φτάσουν με τα πόδια και τη εργαλειοθήκη.

Στη συνέχεια η δουλειά ήταν φυσικά η επιδιόρθωση του tubeless τροχού, και εδώ υπό την πίεση του χρονομέτρου που επιβραβεύει με επιπλέον βαθμούς τους ταχύτερους.

Μετά από αυτή τη δοκιμασία, ακολουθώντας την ξεραμένη κοίτη του ποταμού Omaruru οι αναβάτες του GS Trophy κινήθηκαν προς την επόμενη διασχίζοντας μια περιοχή με πλούσια άγρια πανίδα που έχει προσαρμοστεί σε τόσο ξηρές συνθήκες. Για τους μοτοσυκλετιστές ήταν μια απαιτητικότατη διαδρομή με βαθιά άμμο και στενά περάσματα ανάμεσα σε βράχους.

P90568936 highRes

Μέρα 3, Ειδική δοκιμασία: Photo Challenge

Υπό τον καυτό ήλιο του μεσημεριού, το τοπίο προσέφερε ιδανικές εικόνες και χρώματα για να εκπληρώσουν οι αγωνιζόμενοι τη φωτογραφική δοκιμασία, απαθανατίζοντας πλάνα που αργότερα θα βαθμολογούνταν από τους κριτές του GS Trophy.

P90568950 highRes

Μέρα 3, Ειδική Δοκιμασία: Omaruru METZELER Challenge

Τριάδες αναβατών των ομάδων αντιμετωπίζουν σε σκυταλοδρομία τη διαδρομή της δοκιμασίας αυτής. Ο πρώτος ξεκινά και ακολουθεί μια φιδίσια διαδρομή, βρίσκει μια σημαία γύρω από την οποία κάνει έναν κύκλο, ανεβοκατεβαίνει έναν μεγάλο βράχο και επιστρέφει στην αφετηρία όπου δίνει με το χέρι εκκίνηση στον επόμενο κ.ο.κ.

Η βαθμολογία των ομάδων εδώ προκύπτει από τον αθροιστικό χρόνο κάθε τριάδας, με τους ταχύτερους φυσικά να παίρνουν τους περισσότερους βαθμούς.

Το τέλος των δοκιμασιών οδηγεί το GS Trophy στην κατασκήνωση του Spitzkoppe στη σκιά του μαγευτικού βουνού Brandberg που είναι γνωστό από αρχαίες τοιχογραφίες που έχουν βρεθεί σε σπηλιές του, ενώ σε πιο σύγχρονες εποχές διέθετε ορυχεία κασσίτερου.

Ο δρόμος της επιστροφής ήταν ευκολότερος καθώς το έδαφος ήταν πιο σκληρό και στιβαρό, επιτρέποντας στους αναβάτες να χαλαρώσουν λίγο περισσότερο και να απολαύσουν το τοπίο. Η προσοχή ωστόσο παρέμενε επιβεβλημένη, μιας και τα φαινομενικά εύκολα μονοπάτια ήταν διάσπαρτα από ηφαιστειακής προέλευσης πέτρες.

P90568945 highRes

BMW Motorrad International GS Trophy 2024

Κατάταξη Ημέρας 3

Ανδρικές Ομάδες:

  1. Γερμανία, 127 βαθμοί
  2. Νότια Αφρική, 113
  3. Διεθνής Ομάδα, 88
  4. Βραζιλία, 80
  5. Ινδία, 75
  6. Κίνα, 75
  7. Κάτω Χώρες, 73
  8. Γαλλία, 70
  9. Ιταλία, 70
  10. Αγγλία, 67
  11. Νότια Κορέα, 64
  12. Ιαπωνία, 58
  13. Λατινική Αμερική, 57
  14. Μεξικό, 50
  15. Μέση Ανατολή και Αφρική, 48
  16. ΗΠΑ, 29

Γυναικείες Ομάδες:

  1. Διεθνής Ομάδα, 134 βαθμοί
  2. Γαλλία, 133
  3. Ιαπωνία, 133
  4. Γερμανία, 131
  5. Νότια Κορέα, 126
  6. Κάτω Χώρες, 117

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του BMW Motorrad International GS Trophy 2024 στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης της BMW Motorrad:

https://www.facebook.com/bmwmotorrad

https://www.instagram.com/bmwmotorrad

https://www.youtube.com/bmwmotorrad

https://www.linkedin.com/bmwmotorrad/showcase/bmwmotorrad

https://www.x.com/bmwmotorrad

https://www.tiktok.com/@bmwmotorrad

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024 13:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BMW Motorrad International GS Trophy 2024 Namibia - Μέρα 2η
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon