.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024 13:30

EnduroGP 2024, 4ος αγώνας, Bettola (Ιταλία)

Σπουδαία νίκη του Andre Verona ενώπιον των συμπατριωτών του.

Ο τέταρτος γύρος του Paulo Duarte FIM EnduroGP World Championship, το Polisport GP of Italy έλαβε χώρα στη Bettola στον ιταλικό βορρά εμφανίζοντας ένα διπλό πρόσωπο, καυτή ζέστη την πρώτη μέρα, δυνατή βροχή και λάσπη τη δεύτερη.

Ο δράση ξεκίνησε όπως πάντα με το Akrapovic Super Test στο κέντρο της πόλης Bettola, όπου ο Hamish MacDonald (Sherco) πήρε τη νίκη μπροστά από τον ομόσταυλό του Zach Pichon, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Steve Holcombe (Honda).

hamish macdonald 240621 EnduroGP Italy 1229 scaled
Hamish MacDonald (Sherco)

Η πρώτη ημέρα του Ιταλικού GP, το Σάββατο 22/6, ξεκίνησε με τον τοπικό ήρωα Andrea Verona (GASGAS) να αναλαμβάνει αρχικά να οδηγήσει, για να παραδώσει λίγο αργότερα τη θέση του στον Brad Freeman (Beta), ωστόσο ο τελικός νικητής της μέρας ήταν ο πρωτοπόρος της βαθμολογίες, Josep Garcia (KTM), μετά από μια σφικτή μάχη με ελάχιστες διαφορές και τον Holcombe να έχει επίσης εμπλακεί στη διεκδίκηση της νίκης.

Δεύτερος πίσω από τον Garcia αναδείχθηκε ο Freeman και τρίτος ο Verona.

josep garcia 240622 EnduroGP Italy 1625 scaled
Josep Garcia (KTM)

Η δεύτερη και τελευταία μέρα του GP, Κυριακή 23/6, ωστόσο ανήκε εξ ολοκλήρου στον Verona που ενθουσίασε τους συμπατριώτες του παίρνοντας τη νίκη μπροστά από τον Holcombe. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Garcia, έχοντας ωστόσο παραδώσει μια μοναδική παράσταση υψηλότατου επιπέδου καθώς μια πτώση του στοίχισε σχεδόν 50 δευτερόλεπτα, παρόλα αυτά η αντεπίθεσή του στη συνέχεια τον έφτασε ως το χαμηλότερο σκαλί ενός βάθρου που έμοιαζε να έχει χαθεί οριστικά.

Έτσι στο σύνολο ο Verona πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη στον αγώνα της πατρίδας του, με δεύτερο τον Garcia και τρίτο τον Holcombe.

podium egp 240623 EnduroGP Italy 2161 scaled

Στην κατάταξη του πρωταθλήματος ο Garcia εξακολουθεί στο τιμόνι με 144 βαθμούς, ο Verona τον πλησίασε στους 134 και τρίτος έπεται ο Holcombe με 128, ενώ πίσω τους μεσολαβεί ένα χάος ως τους 85 βαθμούς του Freeman στην τέταρτη θέση.

Ας δούμε τι έγινε κατά κατηγορία στο Ιταλικό GP του Enduro:

holcombe
Steve Holcombe (Honda)

Εnduro 1

Ο Holcombe αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία του, ενώ δεύτερος ήταν ο ισόβαθμος στον αγώνα Garcia, με τον Pichon τρίτο.

andrea verona 240623 EnduroGP Italy 2068 scaled
Andrea Verona (KTM)

Enduro2

Κανένα πρόβλημα για τον Verona που κέρδισε και τις δύο μέρες στην κατηγορία του, με δεύτερο τον Matteo Pavoni (Husqvarna) και τρίτο τον Samuele Bernardini (Honda).

antoine magain 240623 EnduroGP Italy 1490 scaled
Antoine Magain (Sherco)

Enduro3

Δύο αναβάτες της Sherco κατέλαβαν τα δύο ψηλότερα σκαλιά της κλάσης αυτής, καθώς πρώτος αναδείχθηκε ο Antoine Magain (Sherco), δεύτερος ο MacDonald και τρίτος ο Freeman.

mireia badia 240622 EnduroGP Italy 1163 scaled
Mireia Badia (Rieju)

Γυναίκες

Με δύο νίκες στις ανάλογες μέρες του αγώνα η πρωτοπόρος της κατάταξης Mireia Badia (Rieju) πήρε την πρωτιά και στο σύνολο, με δεύτερη την Rosie Rowett (Rieju) και τρίτη την Elodie Chaplot (Beta).

max ahlin 240622 EnduroGP Italy 0995 scaled
Max Ahlin (KTM)

Junior

Ο Max Ahlin (KTM) ήταν ο μεγάλος νικητής της κατηγορίας με δεύτερο τον Thibault Giraudon (Sherco) και τρίτο τον Manolo Morettini (Honda).

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες EnduroGP 2024

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στη Gelnica της Σλοβακίας από 12 ως 14 Ιουλίου 2024.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EnduroGP 2024, 3ος αγώνας, Bacau (Ρουμανία)
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon