.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024 11:55

Ducati Desmo 450MX - Ιστορική διπλή νίκη στο Ιταλικό Πρωτάθλημα ΜΧ

Θρίαμβος για τον Alessandro Lupino, πρώτη νίκη για τον Antonio Cairoli με τη μοτοσυκλέτα της Ducati.

Η νέα Ducati Desmo 450MX κυριάρχησε στον τέταρτο γύρο του Ιταλικού Πρωταθλήματος Pro-Prestige MX1 όπου συμμετείχε με τους αναβάτες Alessandro Lupino και Tony Cairoli. Ο οκτάκις πρωταθλητής Ιταλίας Lupino πήρε τη νίκη στον αγώνα της Ponte a Egola και πλέον κρατά και την κόκκινη number plate ως πρωτοπόρος της βαθμολογίας στη μεγάλη κατηγορία, ενώ ο εννιάκις παγκόσμιος πρωταθλητής Cairoli νίκησε στο πρώτο σκέλος του αγώνα για να σημειώσει μια ιστορική πρώτη νίκη στον παρθενικό του αγώνα με τη νέα αγωνιστική μοτοσυκλέτα της Ducati Corse Offroad.

Ο αγώνας ξεκίνησε με το πρώτο σκέλος μετά από δυνατή βροχόπτωση, με τους δύο αναβάτες της Ducati, Cairoli και Lupino, να αναλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις αντίστοιχα ως τον έβδομο γύρο, όταν και διακόπηκε ο αγώνας εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. Ως αποτέλεσμα ο Tony Cairoli πανηγύρισε την πρώτη του νίκη με τη Desmo 450MX, ενώ ο Lupino τον ακολούθησε στο βάθρο ως δεύτερος.

ITAMX PONTEAEGOLA 24 458 UC652060 High

Στο δεύτερο σκέλος της Prestige κλάσης ο Lupino εκτοξεύτηκε πρώτος με την εκκίνηση, ακολουθούμενος από κοντά από τον Cairoli. Ο αγώνας εξελίχθηκε σε μια μεταξύ τους μονομαχία, στην οποία τελικώς επικράτησε ο Lupino με μικρή διαφορά. Το αποτέλεσμα αυτό έφερε τον Lupino στην προσωρινή κεφαλή της βαθμολογίας του ιταλικού πρωταθλήματος, ενώ κατέκτησε και το έπαθλο Holeshot.

Η πετυχημένη εμφάνιση των δύο Ducati Desmo 450MX στην Ponte a Egola και ειδικότερα η έκτακτη συμμετοχή του Cairoli στον αγώνα αυτόν - που έγινε υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες και σε πολύ βαρύ τερέν - επέτρεψαν τους τεχνικούς της Ducati να συλλέξουν πολύτιμα δεδομένα για να περαιτέρω εξέλιξη της μοτοσυκλέτας που αναμένεται να μπει στην παραγωγή το 2025.

ITAMX PONTEAEGOLA 24 617 UC652062 High

Επόμενος σταθμός του Ιταλικού Πρωταθλήματος Motocross είναι στο τέλος του Καλοκαιριού, 31 Αυγούστου με 1 Σεπτεμβρίου 2024 στην πίστα Castiglione del Lago, ενώ στο μεταξύ οι Alessandro Lupino και Tony Cairoli θα συνεχίσουν το εντατικό πρόγραμμα εξέλιξης της μοτοσυκλέτας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024 11:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon