.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2012 09:34

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro – Μεταγραφικός πυρετός

Αλήθειες και φήμες

 




Του Νίκου Ζ. Τσαμάνδουρα

Πριν ακόμη και τον αγώνα που έγινε στην Σκανδιναβία, είχαν ανακοινωθεί ήδη τα συμβόλαια κάποιων αναβατών για τις ομάδες στις οποίες θα βρίσκονται την νέα χρονιά: Οι Mathias Bellino και Oriol Mena συνεχίζουν με Husaberg και το 2013, ενώ την συνεργασία του με την KTM συνεχίζει ο Cristobal Guerrero. Πρόσφατα υπέγραψε και ο Johnny Aubert που είχε μία δύσκολη χρονιά μιας και δεν πρόλαβε να ανακάμψει πλήρως μετά το ατύχημα του. Επίσης, ο Aigar Leok συνεχίζει με ΤΜ. Οι φήμες συνεχίζονται και όσο τα σενάρια μεταγραφών ρίχνουν λάδι στο τηγάνι, σας παρουσιάζουμε τις περιπτώσεις που "καίνε" πιο πολύ!

Ελεύθεροι και ωραίοι


Ωστόσο, πολλοί είναι οι αναβάτες που αποδεσμεύονται από τα συμβόλαια τους φέτος, κι έτσι ανοίγει η “αγορά” για τις εταιρίες που θέλουν να κινηθούν δυναμικά την νέα χρονιά.

Μέχρι τώρα χωρίς συμβόλαιο για την νέα χρονιά είναι οι εξής αναβάτες: David Knight, Pierre-Alexandre Renet, Simone Albergoni, Eero Remes, Joakim Ljunggren, Marc Bourgeois, Thomas Oldrati, Romain Dumontier, Lorenzo Santolino, Matti Seistola, Rodrig Thain, Sebastien Guillaume, Jeremy Tarroux, Nicolas Deparrois, Jeremy Joly, Luis Correia και Oscar Balletti.  
Ειδική περίπτωση αποτελεί ο πρώην αναβάτης της Gas Gas, Ivan Cervantes, ο οποίος αποδεσμεύτηκε από το 3ετές συμβόλαιο του με δική του επιθυμία. Λέτε να επιστρέψει στην KTM και στον Farioli που τον ανέδειξε;

Οι φήμες

Για την Αυστριακή εταιρεία KTM, η ομάδα είναι ήδη σχεδόν έτοιμη. Οι δύο παγκόσμιοι πρωταθλητές για το 2012, Antoine Meo και Christophe Nambotin έχουν ακόμα από έναν χρόνο στα ήδη υπάρχοντα συμβόλαια, ενώ παράλληλα και ο Cristobal Guerrero επέκτεινε το δικό του, όπως και ο Johnny Aubert. Πολλά ακούγονται για την επιστροφή του Ivan Cervantes, αλλά τίποτα δεν έχει γίνει ακόμα. Επίσης στο πορτοκαλί τραπέζι έχουν πέσει τα ονόματα tvn David Knight και Eero Remes ή ακόμα ένα ενδεχόμενο είναι η άφιξη του αμερικανού Kurt Caselli ο οποίος ήταν και φέτος να τρέξει αλλά ατύχησε. Όπως και να έχει πάντως, φαίνεται πως η ομάδα της KTM Farioli θα έχει σίγουρα κάποια νέα – παλιά πρόσωπα – ίσως και μία δεύτερη ομάδα για να τους χωρέσει όλους, όπως γινόταν παλιά (factory και Farioli team).

Οι φήμες για την Husaberg
Εκπρόσωποι  του σουηδικού εργοστάσιου στην E3, θα είναι μάλλον οι Mathias Bellino και Oriol Mena. Ακόμα μένει στον μάνατζερ της ομάδας, Thomas Gustavsson να οριστικοποιήσει τις συμφωνίες με τους Pierre-Alexandre Renet και Joakim Ljunggren. Τέλος, στα paddocks ακούγεται και το όνομα του Eero Remes, να βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία για την Ε1 πάνω στη νέα FE 250. Καθόλου εντύπωση δεν θα μας κάνει αυτό, αφού ουσιαστικά θα πάρει μεταγραφή μέσα στην ίδια εταιρία, έτσι ώστε να ενισχύσει την πλευρά της Husaberg με – ίδια κατά τα’ άλλα μοτοσυκλέτα, σε άλλο χρώμα.

Οι φήμες για την CH Racing
Δύο αναβάτες είναι τα σίγουρα χαρτιά για την επόμενη σεζόν, οι Juha Salminen και Alex Salvini. Βέβαια επιθυμία του μάνατζερ της ομάδας είναι να έχει 3 αναβάτες, επομένως έχει παρατραβήξει λίγο η αναμονή σχετικά με τους Lorenzo Santolino και Roman Dumontier . Λόγος επίσης γίνεται και για την ανανέωση του συμβολαίου του Matti Seistola, ενώ γνωρίζουμε πως η Husqvarna στοχεύει τον Pela Renet.

Αλλαγές στις ομάδες

Οι φήμες για την ΗΜ Honda
Εδώ  τα πράγματα για το τι θα συμβεί δεν είναι και τόσο ξεκάθαρα. Οι Rodrig Thain και Simone Albergoni είναι εκτός συμβολαίου και προς το παρόν δεν έχει ακουστεί κάτι για συζητήσεις. Μένει να δούμε τι θα αποφασίσει να κάνει ο Franco Mayr , ο μάνατζερ της ομάδας…

Οι φήμες για την TM
O Antti Hellsten είναι ακόμα δεσμευμένος με συμβόλαιο, ενώ ο Aigar Leok ανανέωσε και αυτός το δικό του. Μεγάλες αλλαγές δεν θα δούμε στην ομάδα αν και ένας τρίτος αναβάτης δεν είναι ανεπιθύμητος. Συγκεκριμένα έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για τον Luis Correia, τον Marc Bourgeois  ή τον Thomas Oldrati.

Οι  φήμες για την Sherco
Εδώ όλα είναι έτοιμα και μάλιστα θα υπάρξουν δύο ομάδες!!!  Η επίσημη θα αποτελείται από τον Fabien Planet πάνω στο νέο 300 στην Ε3 με τον Jeremy Tarroux να τρέχει στην Ε1. Η δεύτερη ομάδα της Sherco θα διαχειρίζεται από τον Fred Collgnon ο οποίος εγκαταλείπει την Kawasaki. Ουσιαστικά η δεύτερη ομάδα της Sherco είναι η πρώην Moto Pulsion και θα έχει ως αναβάτες τους Julien Gauthier και τον Anthony Boissiere, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του στο Enduro στον επόμενο και τελευταίο αγώνα της σεζόν, ερχόμενος από MX.

Επιθυμίες

Οι φήμες για την Bordone Ferrari
Υπό διάλογο και συζητήσεις είναι οι Jonathan Manzi και Edoardo D’Ambrosio, ενώ ακούγεται ότι ο Renato Ferrari (συνιδρυτής της ομάδας) έχει κάτι μεγάλο στα σκαριά..

Οι φήμες για την GasGas
Εδώ με συμβόλαιο πλέον δεσμεύεται μόνο η Laia Sanz. Όλοι οι υπόλοιποι αναβάτες της ομάδας είναι ελεύθεροι! Η Καταλανική ομάδα όμως διαπραγματεύεται με τους Ivan Cervantes  με φήμες να θέτουν τον Jordi Figueras ως νέο μάνατζερ. Ένας αναβάτης-έκπληξη που αναμένεται είναι ο Rui Goncalves. Επίσης και οSebastien Guillaume θα μπορούσε να αποτελεί έναν αναβάτη για την GasGas για το 2013.

Oι φήμες για την Beta
Τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα για την Beta, εκτός από την επιθυμία της να κατεβάσει 3 αναβάτες. Α, και ψάχνουν και έναν να οδηγήσει στην Ε3 το νέο τους 300αρι. Σύντομα θα έχουμε νέες πληροφορίες αναφορικά με τις μεταγραφές των αναβατών. Μείνετε συντονισμένοι!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2012 11:18

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon