.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012 11:47

Παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGP ο Jorge Lorenzo!!!

 

 

Σταθερός αλλά και τυχερός!

 

 



Ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGP για το 2012, είναι ο Jorge Lorenzo! Ο Ισπανός αναβάτης, δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής 250 και δύο φορές στην κατηγορία MotoGP, εκμεταλλεύτηκε την ατυχία του Dani Pedrosa, την πτώση και έξοδό του στα pits, για να ανέβει στην 2η θέση του βάθρου, και να πανηγυρίσει έτσι άλλον ένα τίτλο.

Τι κρύβεται πίσω από αυτό το κατόρθωμα; Η τύχη η οποία βοήθησε τον Ισπανό μιας και οι πιθανότητες να τον περάσει ο Pedrosa στην βαθμολογία, δεν ήταν λίγες.
Ο Jorge Lorenzo έφτασε στο Philip Island με διαφορά 18 βαθμών και χρησιμοποιώντας στην μοτοσυκλέτα του τον τελευταίο κινητήρα που είχε διαθέσιμο για την χρονιά.

Από την άλλη, ο Pedrosa έχοντας δείξει ιδιαίτερη δυναμική στους τελευταίους, ροκάνιζε τη διαφορά και έλπιζε και σε ένα λάθος του Lorenzo, ή μία πτώση ή ένα σπάσιμο κινητήρα και εγκατάλειψη, για να πάρει αυτός τον πρώτο του τίτλο στην μεγάλη κατηγορία.

Με την άνεση που του έδινε ένας επιπλέον καινούριος κινητήρας που “περίσσεψε” φέτος από τους έξι που δικαιούται, φαινόταν ότι το πρωτάθλημα ήταν πολύ πιθανόν να παιχτεί στους κινητήρες και στις εγκαταλείψεις. Τίποτα από αυτά δεν έγινε, αφού φρόντισε ο Pedrosa να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα τα τελευταία χρόνια. Να πιεστεί, να πέσει, και να δώσει στον άξιο κατά τα’ άλλα Jorge Lorenzo, την ευκαιρία να πανηγυρίσει πρόωρα την κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012 12:05

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon