.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 10:21

Ανατροπή στο MXGP: Χειρουργείο για τον Jeffrey Herlings

 

Χάνει τουλάχιστον έναν αγώνα

 

Βρισκόμαστε ακριβώς στη μέση της αγωνιστικής σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross και ο Jeffrey Herlings της εργοστασιακής ομάδας της KTM οδηγεί λαμπρά τη μεγάλη κατηγορία MXGP, έχοντας κερδίσει 8 από τα 10 Grand Prix φέτος και επικρατήσει καθαρά του μεγάλου του αντιπάλου, Toni Cairoli.

Ωστόσο ακόμη και οι καλύτεροι χρειάζονται το χάδι της τύχης, αυτό ακριβώς που δεν είχε ο 23χρονος Ολλανδός κατά τη διάρκεια προπόνησης στο Berghem της πατρίδας του, όταν συνεπεία μιας πτώσης έσπασε τη δεξιά του κλείδα – την οποία είχε ξανασπάσει και στο παρελθόν. Ο Herlings χειρουργήθηκε άμεσα στη φημισμένη κλινική του Dr Claes, όπου τοποθετήθηκε μεταλλική πλάκα.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της ΚΤΜ, ο πρωτοπόρος της MXGP αναμένεται να χάσει το GP της Λομβαρδίας που θα γίνει στις 16 και 17 Ιουνίου, ενώ μετά ακολουθεί κενό δύο εβδομάδων ως το GP της Ινδονησίας τις πρώτες μέρες του Ιούλη. Το κατά πόσο θα είναι σε θέση να τρέξει εκεί θα το μάθουμε πλησιάζοντας στην ημερομηνία του αγώνα.

cairoli vs herlings

Στο μεταξύ ένας άλλος αναβάτης της ΚΤΜ, ο Toni Cairoli ακολουθεί δεύτερος στη γενική κατάταξη της MXGP από απόσταση 62 βαθμών, όπερ σημαίνει πως, ακόμη κι αν αυτός σαρώσει στον επερχόμενο Ιταλικό αγώνα, ο Herlings θα παραμείνει πρώτος. Ωστόσο από εκεί και πέρα οι προβλέψεις δεν έχουν και πολύ νόημα πριν να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν θα τρέξει και σε ποια κατάσταση θα είναι ο Ολλανδός στην Ινδονησία σε περίπου μισό μήνα.

Ευχόμαστε περαστικά και ταχεία επάνοδο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που φέτος παίρνει ιδιαίτερο χρώμα από τη μονομαχία των δύο σπουδαίων αναβατών της ΚΤΜ για την κορυφή της MXGP.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 10:30

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon