.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024 11:23

Πωλήσεις μοτοσυκλετών Ευρώπη – Ρεκόρ 25ετίας και το «φαινόμενο Τουρκία»

Φοβερή άνοδος πωλήσεων πανευρωπαϊκά, με την… Τουρκία να σέρνει τον χορό αλλά και να σώζει την υπόληψη των ηλεκτρικών, τα οποία καταρρέουν στις χώρες της Δύσης.  

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία πωλήσεων μοτοσυκλετών και δικύκλων στην Ευρώπη, για το πρώτο 5μηνο του 2024, δεν πάνε απλά καλά, αλλά πολύ καλά – σημειώνοντας τις καλύτερες επιδόσεις εδώ και μία 25ετία! Τα στατιστικά λένε ότι οι 38 σημαντικότερες αγορές της Ευρώπης – στις οποίες συμπεριλαμβάνονται, αξίζει να πούμε, και η Ρωσία αλλά και η Τουρκία- έχουν καταγράψει αύξηση της τάξης του 19,1% σε σχέση με το περσινό 5μηνο. Οι ταξινομήσεις μοτοσυκλετών καταγράφηκαν στα 1,21 εκατομμύρια κομμάτια.

Την μεγαλύτερη αύξηση σημείωσε η αγορά της Τουρκίας, με +56,8%, η οποία μάλιστα καθιερώνεται ως η μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης, μπροστά και από την Ιταλία (+7,5%), την Γαλλία (που σημείωσε πτώση -1,7%) και την Γερμανία (+2,6%). Η χώρα μας κατατάχθηκε στην 7η θέση της Ευρώπης.

Μεταξύ εταιρειών, την πρώτη θέση κρατά η Honda με αύξηση ταξινομήσεων κατά 8,7%, ενώ ακολουθούν η Yamaha (με αύξηση 17,6%), η Piaggio (+1,2%), η Kuba με θεαματική αύξηση 98,2% και η BMW με +4,2%.

Για την ηλεκτροκίνηση τα πράγματα… δεν είναι και τόσο καλά, καθώς η Τουρκία ξεκάθαρα «κουβαλάει» τον τομέα αυτό της αγοράς σημειώνοντας τρομακτική αύξηση  για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά (+92,7%). Σημαντική αύξηση ταξινομήσεων στα ηλεκτρικά σημείωσε και η Ισπανία (+46,9%) όπως και η Γαλλία (+29,8%), όμως σε χώρες όπως η Γερμανία και η Ιταλία, το πρόσημο είναι έντονα αρνητικό, με -30,3% και -33,5% αντίστοιχα.

Σε τελική ανάλυση, τα ηλεκτρικά εμφανίζουν συνολική αύξηση ταξινομήσεων (με +16,7% και 64.086 μονάδες), αλλά στις δυτικές χώρες (δηλ. τις 30 από τις 38 χώρες του δείγματος, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου) καταγράφουν απώλειες της τάξης του -11,3%.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024 11:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon