.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 11:10

Ρεπορτάζ - Παρουσίαση Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2018

 

Better, Bigger, Stronger! 

 

Του Τάκη Μανιάτη

Η Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2018 ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες της, σε λιγότερο από ένα μήνα, από τις 18 έως 22 Απριλίου. Η εταιρία Albatros πραγματοποίησε την επίσημη συνέντευξη τύπου, όπου το BIKEIT βρέθηκε και μεταφέρει τα τελευταία νέα.

Η συνέντευξη τύπου για την Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2018 πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Μαρούσι, στις 28 Μαρτίου.  Παρόντες μέλη του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων και Δικύκλων (ΣΕΑΑ) και αρκετοί δημοσιογράφοι του χώρου. Απόντες, αρκετοί αντιπρόσωποι μοτοσυκλετών και scooter, ασχέτως αν οι εταιρίες τους θα συμμετάσχουν ή όχι στην έκθεση.

Την συνέντευξη τύπου άνοιξε με ομιλία του ο οργανωτής, Κώστας Λαμάρης, ο οποίος είχε την χαρά να βρίσκεται ξανά σε τέτοιο πόστο, από το 2007, όπου έγινε η τελευταία συνέντευξη τύπου και ανάλογη παρουσίαση έκθεσης. Με την επανέναρξη της Έκθεσης Μοτοσυκλέτας το 2017, οι εταιρίες αποφάσισαν να προχωρήσουν τον θεσμό και να διοργανώσουν και φέτος την έκθεση, κάτι που ανακοινώθηκε στον διοργανωτή τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο οργανωτής αναφέρθηκε στις εταιρίες που πήραν το ρίσκο να διοργανώσουν πέρσι την Έκθεση Μοτοσυκλέτας, μία έκθεση που τελικά δικαίωση την απόφαση τους, όσο και την διοργάνωση στην ίδια ομάδα που την έκανε και στο παρελθόν. Το ευχάριστο είναι ότι ο σύνδεσμος αποφάσισε να μην διακόψει την νέα εποχή που άρχισε με την επανέναρξη της έκθεσης, αλλά και να την διατηρήσει για τα επόμενα χρόνια. Η δεύτερη Έκθεση Μοτοσυκλέτας της νέας εποχής είναι γεγονός και η διοργάνωση θα προσπαθήσει να κάνει Better, Bigger, Stronger.

Για να το πετύχουν αυτό, οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από την Έκθεση, προσπάθησαν να επισημάνουν τα προβλήματα της περσινής διοργάνωσης, και να τα βελτιώσουν.

Το πρώτο, ήταν η δημιουργία μεγαλύτερου εκθεσιακού χώρου. Στο συγκεκριμένο χώρο, στο γήπεδο Ξιφασκίας, θα έπρεπε να επεκταθούν σε μικρούς χώρους εσωτερικά, οπότε προτιμήθηκε η χρήση τέντας παράλληλα με το κτήριο. Εκεί θα βρίσκονται κάποιες από τις εταιρίες, και θα υπάρχουν περισσότεροι εκθέτες από πέρσι.

Θα υπάρχουν βελτιώσεις στο αισθητικό τμήμα, με βελτιωμένα γραφεία, ακάλυπτους τοίχους, είσοδος, εστιατόρια.

Θα υπάρχουν φαρδύτεροι διάδρομοι από πέρσι, περισσότερα ταμεία για μείωση της ώρας αναμονής στα εκδοτήρια, αλλά και αξιοποίηση των εξωτερικών χώρων με παράλληλες εκδηλώσεις.

Στον χώρο της εξόδου των test rides, δημιουργηθεί μία αρένα θεαμάτων, όπου θα γίνονται εκδηλώσεις όπως stunt riding, fmx, bmx, κ.α, αλλά και μία κερκίδα για θέαση, όπως και ηχητική εγκατάσταση. Επίσης, για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα στηθεί εκεί μία πίστα flat track στην οποία θα μπορούν οι παρευρισκόμενοι να οδηγούν μοτοσυκλέτες flat track, έπειτα από μικρή εκπαίδευση.

Παράλληλα, στον χώρο της έκθεση θα πραγματοποιηθούν τα MT Tour της Yamaha,όπως και της Harley-Davidson, που θα δώσει την ευκαιρία για οδήγηση των νέων μοντέλων, στο Harley on Tour, εκκινώντας από τον χώρο της έκθεσης, και οδήγηση σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Αναμένεται απάντηση από τις εταιρίες Honda και Γκοργκόλης, για τα δικά τους μοντέλα.

Θα πραγματοποιηθούν ξανά τα test rides στον εξωτερικό χώρο της εκδήλωσης, όπως και το 2017, σε πίστα 1100 μέτρων περίπου.

Θα υπάρξει μία κλήρωση για δύο άτομα VIP σε αγώνα MotoGP της Βαρκελώνης, αλλά και σεμινάρια οδήγησης.

Η εταιρία Albatros ανακοίνωσε επίσης αύξηση διαφημιστικού μπάτζετ κατά 30% σε σχέση με πέρσι.

Στην βασική αίθουσα της έκθεσης, όλα τα περίπτερα θα είναι φτιαγμένα ειδικά για τον χώρο, και δεν θα υπάρχει δομή συγκεκριμένη, όπως πέρσι.

Το εισιτήριο θα βρίσκεται στα 5euro και τα παιδιά κάτω των 12 ετών θα έχουν δωρεάν είσοδο.

Την συνέντευξη τύπου συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΕΑΑ, κος Σωτήρης Χατζίκος, ο οποίος χαιρέτησε την προσπάθεια που γίνεται για βελτίωση της εικόνας της μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα.

Συνέχισε λέγοντας πως τελικά η περσινή απόφαση για επανέναρξη της έκθεσης, έπρεπε να έχει παρθεί αρκετά χρόνια πριν, και να είχαν τολμήσει οι εταιρίες να πραγματοποιήσουν νωρίτερα την έκθεση. Τόνισε πως υπάρχει ανάγκη να καθιερωθεί η Έκθεση Μοτοσυκλέτας κάθε χρόνο, σε σταθερό μέρος, και ο κόσμος να γνωρίζει πως, π.χ., το τελευταίο σαββατοκύριακο του Απριλίου κάθε χρόνο, θα πραγματοποιείται, ώστε να την περιμένει.

Έκλεισε την ομιλία του ευχόμενος καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες και στον θεσμό.

Η Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2018 έρχεται, καλύτερη, μεγαλύτερη, δυνατότερη, και όλοι μας θα είμαστε εκεί να την στηρίξουμε, και να απολαύσουμε νέα μοντέλα, δραστηριότητες, test rides, από τις 18 έως τις 22 Απριλίου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 11:10

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon