.
Κατηγορία KTM
Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 16:42

EICMA 2017 - KTM 790 Duke 2018 - Πλήρης Ανάλυση

 

ΟΛΕΣ οι πληροφορίες, ΟΛΕΣ οι φωτογραφίες

 

Το νυστέρι (The Scalpel) της ΚΤΜ, το 790 Duke 2018 είναι το πρώτο μοντέλο της φίρμας με δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, και θα βρίσκεται σε λίγο στους dealers -μέσα στο πρώτο 6μηνο του 2018. Οι Αυστριακοί κάνουν λόγο για μια naked μοτοσυκλέτα με αδιανόητα επίπεδα ελέγχου και ακρίβειας στην sport οδήγηση, και οι πρώτες φωτογραφίες έρχονται να πείσουν με αγκώνες κάτω, burnout και σούζες υπό κλίση!

ktm 790 duke action 10

«Αυτό είναι το πιο κοφτερό εργαλείο μας, που δημιουργήθηκε με μοναδικό στόχο την κυριαρχία στους δημόσιους δρόμους.» Όταν η ΚΤΜ ξεκινάει με αυτή τη φράση, ΞΕΡΕΙΣ πως μιλάει για ένα ξεχωριστό μοντέλο.

Το νυστέρι φέρει τον νέο LC8 κινητήρα, τον πρώτο εν σειρά δικύλινδρο κινητήρα της αυστριακής φίρμας. Με λίγα λόγια; 105 άλογα και 8,8 κιλά ροπής, για 169 στεγνά κιλά.

Και για την επιθυμητή κορυφαία ακρίβεια στις κινήσεις του νυστεριού, προστίθεται ένα νέο, κορυφαίο ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο, το οποίο ΔΕΝ είναι χωροδικτύωμα.

ktm 790 duke action 12

Κορυφαίες είναι και οι ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της WP, που αποτελούνται από open cartridge ανάποδο πιρούνι 43mm, μονό πίσω αμορτισέρ και σταμπιλιζατέρ στο τιμόνι. 

Από τη συνταγή δεν θα μπορούσε να λείπει ένα υπέρ-σύγχρονο οπλοστάσιο ηλεκτρονικών βοηθημάτων, όπως Cornering ABS, Traction Control που αλλάζει λειτουργία ανάλογα με την κλίση της μοτοσυκλέτας, Launch Control, Wheelie Control, 4 Ride Modes, Full Customization, Ρυθμιζόμενη Απόκριση Κινητήρα, Supermoto Mode στο ABS, και πολλά άλλα. Κι όπως αρμόζει στην ΚΤΜ, ΟΛΑ τα «ενοχλητικά» για πίστα ή καγκουριές μπλιμπλίκια μπορούν να απενεργοποιηθούν όταν ο αναβάτης το θελήσει.

ktm 790 duke action2 12

Τέλος, λαχταριστός είναι και ο υπόλοιπος εξοπλισμός, με ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες στα φρένα, LED φώτα, TFT οθόνη με προαιρετικό KTM MY RIDE, ελαστικά Maxxis Supermaxx ST σχεδιασμένα ΕΙΔΙΚΑ για τη μοτοσυκλέτα, συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης, Motor Slip Regulation, Quickshifter που λειτουργεί τόσο σε ανεβάσματα όσο και σε κατεβάσματα, τιμόνι ρυθμιζόμενο σε 12 θέσεις, φωτιζόμενους διακόπτες, κ.α. 

Ας δούμε το 790 Duke λεπτομερώς.

Κινητήρας & Εξάτμιση

ktm 790 duke tech 2

Ιδού ο πρώτος δικύλινδρος εν σειρά LC8 (το C σημαίνει Compact) κινητήρας της ΚΤΜ. Κατασκευάστηκε με έμφαση στη ροπή, ο υγρόψυκτος και 8βάλβιδος κινητήρας με τους 2 εκκεντροφόρους επικεφαλής παρέχει 8,76 Kgm / 8.000 rpm και 105 hp / 9.000 rpm. Η ΚΤΜ αναφέρει πως το προηγμένο Ride by Wire παρέχει εξαιρετική ακρίβεια στην τροφοδοσία, καθώς και χαμηλή κατανάλωση και χαμηλούς ρύπους.

ktm 790 duke tech 1

Η κυλινδροκεφαλή περιέχει 2 εκκεντροφόρους που παίρνουν κίνηση με καδένα και ένα μπουζί σε κάθε κύλινδρο. Οι εκκεντροφόροι είναι συναρμολογούμενοι (πιθανώς με βιδωτά έκκεντρα) για μικρότερο βάρος σε σχέση με τους σφυρήλατους εκκεντροφόρους. Οι ατσάλινες βαλβίδες παίρνουν κίνηση από οδηγούς με κατεργασία DLC, και οι καδένες έχουν υδραυλικό τεντωτήρα.

Για το «μάντρωμα» των κραδασμών φροντίζουν ΔΥΟ αντικραδασμικοί άξονες -λύση που είχαμε δει και στο τελευταίο 790 Duke με εξαιρετικά αποτελέσματα-, ένας μπροστά από τον στρόφαλο, και ο άλλος στην κυλινδροκεφαλή πίσω από τους 2 εκκεντροφόρους.

Οι αλουμινένιοι κύλινδροι δεν διαθέτουν χιτώνιο, έχοντας αντίθετα δεχθεί κατεργασία σκλήρυνσης. Η κατασκευή των κυλίνδρων με open deck αρχιτεκτονική χαρίζει βέλτιστη ψύξη και βελτιωμένες ανοχές παραγωγής.

ktm 790 duke tech 3

Τα σφυρήλατα πιστόνια διαθέτουν 3 ελατήρια έκαστο, τα ρουλεμάν στις μπιέλες, και ο πείρος πιστονιού με κατεργασία DLC μεταφράζονται σε ελαφρύτερα πιστόνια. Αυτό μειώνει τις περιστρεφόμενες μάζες, βελτιώνει το κράτημα, και μεγιστοποιεί τις δυνατότητες του κινητήρα για υψηλή περιστροφή.

ktm 790 duke tech 4

Τα οριζοντίως διαιρούμενα κάρτερ αποτελούν πρωτιά για την ΚΤΜ, είναι αλουμινένια με χύτευση υψηλής πίεσης, που επιτρέπει τη χρήση λεπτότερων τοιχωμάτων, κάτι που μεταφράζεται σε μείωση βάρους.

ktm 790 duke tech 6

Ο μηχανικός συμπλέκτης PASC είναι υποβοηθούμενος περιορισμένης ολίσθησης, παρέχοντας μέγιστη σταθερότητα στο φρενάρισμα ή στο ντριφτάρισμα με κατεβάσματα, αλλά και μειώνοντας τη δύναμη που απαιτείται από το χέρι του αναβάτη στη μανέτα -ένα δάχτυλο είναι αρκετό.

Ο κινητήρας διαθέτει ένα μικρών διαστάσεων ημίξηρο σύστημα λίπανσης. Το λάδι αντλείται από τα κάρτερ, τον συμπλέκτη και το κιβώτιο. Αυτό σημαίνει πως δεν περνάει χωρίς λόγο μέσα από τον κινητήρα, μειώνοντας έτσι την απώλεια ισχύος μέσω τριβών. Για να μειώσει τη θερμοκρασία του λαδιού, το μοτέρ διαθέτει ψυγείο λαδιού που θυμίζει αυτά των μεγαλύτερων LC8 κινητήρων.

To Ride By Wire «μεταφράζει» το άνοιγμα του γκαζιού του αναβάτη, μέσω ηλεκτρονικών αισθητήρων, στέλνοντας σήμα στις βαλβίδες του ψεκασμού μέσω σερβομοτέρ. Η ΚΤΜ αναφέρει πως το συγκεκριμένο Ride By Wire πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα τη λειτουργία των αντίστοιχων συστημάτων, προσφέροντας βέλτιστη λειτουργία ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης. Η αυστριακή φίρμα συνεχίζει, λέγοντας πως πλέον «το σκορτσάρισμα, ο «βήχας» και οι αθέλητες σούζες αποτελούν φαινόμενα του παρελθόντος. Οι ηθελημένες σούζες όμως, «μπορούν εύκολα να αποτελέσουν μέρος του δικού σας μέλλοντος».

Το φίλτρο αέρα βρίσκεται τοποθετημένο μέσα στο υποπλαίσιο, με τις εισαγωγές αέρα στα πλάγια.

ktm 790 duke tech 5

Το τελικό της εξάτμισης είναι από ανοξείδωτο ατσάλι, και ελαφρώς αμφιλεγόμενο ως προς την αισθητική του. Η ΚΤΜ πάντως το αποκαλεί «A stainless steel thing of beauty.» Ο κύριος θάλαμος της εξάτμισης βρίσκεται στο κέντρο της μοτοσυκλέτας, επιτρέποντας τη χρήση ενός τελικού μικρού σε όγκο, ενώ οι εκτεταμένη εξέλιξη του έγινε με γνώμονα την γραμμική απόδοση ροπής, τον ωραίο ήχο και τις χαμηλές εκπομπές ρύπων. Σημειώστε πως στα έξτρα αξεσουάρ της μοτοσυκλέτας η ΚΤΜ διαθέτει ένα τελικό τιτανίου της Akrapovic.

Πλαίσιο

ktm 790 duke studio 3

Στόχος η απλότητα. Όλα τα εξαρτήματα λιτά όσο δεν πάει. Απουσία αχρείαστων καπακιών και εξαρτημάτων. Ο κινητήρας για παράδειγμα αποτελεί και φέρων τμήμα του πλαισίου, ενώ το πλαίσιο κατασκευάζεται από extra strong CroMo ατσάλι, κι έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί λιγότερο υλικό.

Όταν, αναφέρει η ΚΤΜ, οι σχεδιαστές και οι τεχνικοί ξεκινούν από λευκό χαρτί, τότε η ομορφιά συναντά τις επιδόσεις. Το νέο πλαίσιο είναι κομμένο με λέιζερ, και κολλημένο από ρομπότ, και διαθέτει εντυπωσιακό φινίρισμα. Και επειδή δέχεται την υποβοήθηση του κινητήρα στην δουλειά του, μπορεί να διαθέτει λιγότερο υλικό, διατηρώντας πάντα την επιθυμητή ακαμψία και συμπεριφορά.

Το υποπλαίσιο είναι χυτό αλουμινένιο, και περιέχει το φίλτρο αέρα. Δεν έχει πλαστικά καλύμματα, ούτε επιπρόσθετα άγκιστρα, είναι ολόκληρο χυτό σε ένα κομμάτι, μειώνοντας την πολυπλοκότητα και το βάρος. Τα τριγωνικά σχήματα στο υποπλαίσιο εμπνέονται από τα πλαίσια-χωροδικτυώματα της ΚΤΜ, δημιουργώντας μια δυνατή και απλή κατασκευή.

ktm 790 duke studio 18

Το χυτοπρεσαριστό ψαλίδι με τα νεύρα στο εξωτερικό του μέρος έχει εξελιχθεί για ακαμψία, και σταθερότητα, προσφέροντας παράλληλα ιδανικά χαρακτηριστικά ελαστικότητας. Η απουσία μοχλικού μεταφράζεται σε απλούστερη κατασκευή με λιγότερα εξαρτήματα.

Τροχοί, φρένα, ελαστικά

ktm 790 duke tech 10

Για το φρενάρισμα φροντίζουν οι δυο ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες μπροστά που δαγκώνουν 2 δίσκους 300mm, και η πίσω διπίστονη δαγκάνα με δίσκο 240mm. Η τρόμπα φρένου μπροστά είναι και αυτή ακτινική, ενώ η μανέτα του φρένου είναι ρυθμιζόμενη. Κερασάκι το Cornering ABS.

Τα tubeless ελαστικά είναι τα Maxxis Supermaxx ST που χρησιμοποιούν μείγμα που εξελίχθηκε ειδικά για το 790 Duke. Προσφέρουν κράτημα τόσο σε στεγνό όσο και σε βρεγμένο οδόστρωμα, και παρέχουν ισορροπία μεταξύ sport επιδόσεων και καθημερινής χρηστικότητας. Οι χυτοπρεσαριστοί τροχοί είναι κατασκευασμένοι από ελαφρύ αλουμίνιο, ενώ παρέχουν μειωμένο μη-αναρτώμενο βάρος, βελτιώνοντας την ευελιξία και το κράτημα της μοτοσυκλέτας.

Αναρτήσεις

ktm 790 duke static 1

Το ανάποδο πιρούνι των 43mm ανήκει στην WP, παρέχοντας τεχνολογία πρωτάκουστη για την κατηγορία. Η απόσβεση συμπίεσης και η απόσβεση επαναφοράς ρυθμίζονται -από το εροστάσιο- σε διαφορετικά καλάμια, επιτρέποντας καλύτερη ρύθμιση της συμπεριφοράς του πιρουνιού. Τα ελατήρια είναι προοδευτικά, μαλακά στην αρχική τους διαδρομή και πιο σκληρά στη συνέχεια. Σημειώστε πως το πιρούνι ΔΕΝ έχει ρυθμίσεις για να παίξει ο αναβάτης. Ίσως στο μέλλον να δούμε ρυθμίσεις σε κάποια R έκδοση της μοτοσυκλέτας.

ktm 790 duke tech 8

Της WP είναι και το πίσω μονό αμορτισέρ αερίου, το οποίο διαθέτει προοδευτικό ελατήριο, και ρυθμίζεται μόνο ως προς την προφόρτιση.

Επικουρικά έχουμε και ένα σταμπιλιζατέρ τιμονιού της WP, το οποίο στόχο έχει να τιθασεύσει τη μοτοσυκλέτα στις πιο άγριες στιγμές της οδήγησης. Η ΚΤΜ αναφέρει πως «δεν θα καταλάβετε καν την παρουσία του» μέχρι να χρειαστεί να επέμβει.

ktm 790 duke studio 19

Σημειώστε πως το τιμόνι μεταβλητής διατομής ρυθμίζεται σε 4 θέσεις στην τιμονόπλακα, ενώ μπορεί να ρυθμιστεί σε 3 ακόμα θέσεις περιστρέφοντας το.

Εργονομία

ktm 790 duke static 2

Το ύψος της σέλας είναι λογικότατο στα 825 mm, επιτρέποντας τόσο σε ψηλούς όσο και σε κοντούς αναβάτες να αισθανθούν άνετοι και ασφαλείς, τόσο σε sport οδήγηση όσο και στην καθημερινή μετακίνηση. Το κάλυμμα της σέλας προσφέρει κράτημα, επιτρέποντας όμως τις μετακινήσεις του αναβάτη. Υπάρχει και χαμηλότερη σέλα στα POWERPARTS, στα 805 mm.

Ο λεβιές ταχυτήτων μπορεί να αλλάξει δίχως έξτρα εξαρτήματα, ώστε ο αναβάτης να μετατρέψει το κιβώτιο από κανονικό σε ανάποδο για αγωνιστική χρήση! Το ίδιο εύκολα μπορεί να αφαιρεθεί το πίσω φωτιστικό σώμα για χρήση track day. 

Όργανα

ktm 790 duke tech 7

Μια έγχρωμη ψηφιακή οθόνη TFT παρέχει όλη την πληροφορία, με σύγχρονο τρόπο που την κάνει εύκολα ορατή, με χρώματα και διάταξη να αλλάζει, ώστε να προειδοποιεί τον αναβάτη πχ. με αλλαγή χρώματος στις στροφές όταν πρέπει να αλλάξεις ταχύτητα, διαφορετικό χρώμα θερμοκρασίας όταν ο κινητήρας είναι κρύος. Η φωτεινότητα αλλάζει αυτόματα ανάλογα με τον εξωτερικό φωτισμό, ενώ η διάταξη αλλάζει όταν ο αναβάτης επιλέξει το TRACK mode.

LED φώτα

ktm 790 duke static 11

LED είναι ο προβολέας, με έμπνευση από το 1290 Super Duke R, LED και τα DRL φώτα, LED και το πίσω φωτιστικό σώμα που βρίσκεται πάνω στη βάση της πινακίδας, ώστε να μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί για χρήση πίστας.

Ηλεκτρονικό Οπλοστάσιο

ktm 790 duke action2 3

Ride Modes

  • Sport: παρέχει την πιο άμεση απόκριση στο γκάζι, επιτρέποντας drift και συγκεκριμένο ποσοστό ολίσθησης.
  • Street: κρατάει τα πράγματα υπό έλεγχο για άνετη, ελεγχόμενη καθημερινή οδήγηση.
  • Rain: το βάρος δίνεται στην έγκαιρη επέμβαση των συστημάτων ασφαλείας, και στο μέγιστο κράτημα στο βρεγμένο.
  • Track: επιτρέπει στον αναβάτη να ρυθμίσει τις παραμέτρους όλων των συστημάτων, απενεργοποιώντας όσα δεν θέλει.

ktm 790 duke action2 15

TRACK MODE

  • Anti-wheelie: Μια υπολειτουργία του Traction Control, που στόχο έχει να κρατήσει τον μπροστινό τροχό στο έδαφος. Ο αναβάτης μπορεί να ρυθμίσει το σύστημα, επιτρέποντας μικρές σούζες, ή να το απενεργοποιήσει.
  • Launch control: Ο αναβάτης ανοίγει το γκάζι τέρμα, και αφήνει τον συμπλέκτη. Το σύστημα εγγυάται τη βέλτιστη παροχή δύναμης, αποτρέποντας καπάκια και σπινάρισμα, για μέγιστη επιτάχυνση.
  • Ρυθμιστής σπιναρίσματος Traction Control: για έμπειρους αναβάτες που μπορούν να ελέγχουν το σπινάρισμα του πίσω ελαστικού στο άνοιγμα του γκαζιού, όταν τα slick ελαστικά αρχίζουν να φθείρονται. Με το σύστημα αυτό, ο αναβάτης αλλάζει την επέμβαση του Traction Control ανάλογα με τη φθορά του ελαστικού.
  • Παροχή δύναμης: Ο αναβάτης ρυθμίζει την απόκριση του κινητήρα σε 4 επίπεδα: Track, Sport, Street και Rain, 

Σημειώστε πως η μοτοσυκλέτα ΘΥΜΑΤΑΙ τις ρυθμίσεις του αναβάτη, και τις κρατάει ακόμα κι αν τη σβήσετε.

ktm 790 duke action2 19

Motorcycle Traction Control (MTC)

Πρόκειται για σύστημα που αλλάζει τρόπο επέμβασης ανάλογα με την κλίση της μοτοσυκλέτας. Η λειτουργία του αλλάζει ανάλογα με το RIDER MODE, ενώ αν επιθυμείτε, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε.

Quickshifter +

To ΚΤΜ 790 Duke έρχεται εξοπλισμένο με Quickshifter + που επιτρέπει άμεσες αλλαγές ταχυτήτων (ανεβάσματα και κατεβάσματα) δίχως τη συνδρομή του συμπλέκτη. Ο αναβάτης μπορεί αν θέλει να τον απενεργοποιήσει.

Motor Slip Regulation (MSR)

Το γνωστό σύστημα της ΚΤΜ βρίσκει τον δρόμο του και στο 790 Duke. Το σύστημα φρένου κινητήρα ενεργεί με τρόπο αντίθετο από το MTC. Αν λόγω κατεβάσματος ταχυτήτων ή απότομου κλεισίματος στο γκάζι το φρένο κινητήρα είναι πολύ έντονο, με πιθανό το μπλοκάρισμα του πίσω τροχού, το σύστημα ρυθμίζει εξισορροπεί τα πράγματα, για μια ομαλή επιβράδυνση.

ktm 790 duke action2 14

Supermoto Mode

Ο αναβάτης μπορεί να αφήσει το ABS να κάνει τη δουλειά του μπροστά, και να επιδοθεί σε drift με κατεβάσματα, καθώς στο Supermoto Mode το ABS δεν επεμβαίνει στον πίσω τροχό.

KTM MY RIDE (προαιρετικό)

ktm 790 duke action2 6

Το smartphone του αναβάτη συνδέεται με τη μοτοσυκλέτα μέσω Bluetooth, δίνοντας στον αναβάτη τον έλεγχο των εισερχόμενων κλήσεων, ενώ παράλληλα παρέχει και ηχοσύστημα. Όλες οι πληροφορίες του τηλεφώνου βρίσκουν τον δρόμο τους στην οθόνη οργάνων της μοτοσυκλέτας, με τον αναβάτη να ελέγχει τα πάντα με τους διακόπτες στα γκριπ.

Αξεσουάρ και αποσκευές

ktm 790 duke static 5

Η ΚΤΜ παρέχει μια εκτεταμένη σειρά αξεσουάρ και αποσκευών για το 790 Duke, από εξάτμιση, μαρσπιέ, ergal εξαρτήματα, προστατευτικά κάγκελα και μανιτάρια, μαλακές βαλίτσες, βαλίτσα που μπαίνει στη θέση του συνεπιβάτη, κ.α.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ  
Κινητήρας 2κύλινδρος εν σειρά, 4χρονος, 2ΕΕΚ
Κυβισμός 799 cc
Διάμετρος / Διαδρομή 88 / 65.7 mm
Ιπποδύναμη 77 kW (105 hp) @ 9.000 rpm
Ροπή 8,76 Kgm @ 8.000 rpm
Συμπίεση 1:12.7
Εκκίνηση Μίζα
Κιβώτιο 6 ταχυτήτων
Τροφοδοσία DKK Dell’Orto (42 mm)
Βαλβίδες 8 V / 2ΕΕΚ
Λίπανση Με 2 αντλίες λαδιού
Πρωτεύουσα Μετάδοση 39:75
Τελική Μετάδοση 16:41
Ψύξη Υγρόψυκτο
Συμπλέκτης Με ντίζα, PASC
Ανάφλεξη Bosch EMS με RBW
Traction Control MTC (3-mode + ‘Track’ mode, με δυνατότητα απενεργοποίησης)
Πλαίσιο Από CroMo ατσάλι, με τον κινητήρα ως φέρων τμήμα του
Υποπλαίσιο Αλουμινένιο 
Τιμόνι Αλουμινένιο, Ø 28 / 22 mm
Ανάρτηση εμπρός WP USD Ø 43 mm
Ανάρτηση πίσω WP μονό αμορτισέρ
Διαδρομή εμπρός / πίσω 140 / 150 mm
Φρένο εμπρός 2 ακτινικές 4πίστονες δαγκάνες, δίσκος Ø 300 mm
Φρένο πίσω 2πίστονη δαγκάνα, δίσκος Ø 240 mm
ABS Bosch 9.1 MP (με cornering ABS & supermoto mode, με δυνατότητα απενεργοποίησης)
Τροχοί εμπρός / πίσω Χυτοί αλουμινένιοι 3.50 x 17", 5.50 x 17"
Ελαστικά εμπρός / πίσω 120/70 ZR 17, 180/55 ZR 17
Αλυσίδα X-Ring 520
Τελικό εξάτμισης Από ανοξείδωτο ατσάλι
Κάστερ 66°
Ίχνος 98 mm
Μεταξόνιο 1,475±15 mm
Ελάχιστη απόσταση από το έδαφος 186 mm
Ύψος σέλας 825 mm
Ρεζερβουάρ περίπου 14 λίτρα
Βάρος στεγνή περίπου 169 kg

Φωτογραφίες κίνησης

Φωτογραφίες κίνησης 2ο folder

Φωτογραφίες στατικές

Φωτογραφίες studio

Φωτογραφίες τεχνικές

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 17:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EICMA 2017 - KTM 790 Adventure R prototype 2018 EICMA 2017 - KTM 790 Adventure R 2018 - Video »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon