.
Κατηγορία ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
Τρίτη, 09 Ιουλίου 2024 17:24

Voge SR150C Pro - Νέο σκούτερ αφιερωμένο στον ... Μπετόβεν

H Voge παρουσίασε ένα νέο σκούτερ που φέρει περήφανα το όνομα Beethoven στα κουστούμια του και δηλώνει εμπνευσμένο από τη μουσική του σπουδαίου Γερμανού συνθέτη.

Το SR150C Pro εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε έκθεση στην Κίνα στα τέλη Μαΐου και τώρα έχει μόλις ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στην αχανή αγορά της πατρίδας του. Βασίζεται στον νέο τετράχρονο τετραβάλβιδο (1 EEK) και υγρόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα KS150F με χωρητικότητα 150 cc και μέγιστη απόδοση 16 hp και 1.5 kgm για 135 υγρά κιλά και ονομαστική τελική ταχύτητα 106 km/h.

Κυλά σε μικρούς τροχούς 12 ιντσών (μπρος-πίσω) για ευελιξία στην πόλη, κουβαλά εννιά λίτρα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του, ενώ η σιλουέτα του - σύμφωνα με τη Voge - είναι μια ωδή στο μουσικό έργο του Μπετόβεν που εκφράζεται από το σχήμα C που δημιουργούν τα γυαλιστερά διακοσμητικά στοιχεία στα δύο πίσω πλαϊνά πλαστικά του σκούτερ και από το G στο πίσω φανάρι, αμφότερα αναφερόμενα στις ανάλογες νότες ντο (C) και σολ (G).

voge sr150c pro 11

Αν αυτά δε φτάνουν για τη νοητική σύνδεση, τα δύο ταμπελάκια που αναγράφουν με λατινικούς χαρακτήρες το όνομα του συνθέτη, Beethoven, στα πλαϊνά πλαστικά του σκούτερ κλείνουν οριστικά το θέμα.

voge sr150c pro 12

Από πλευράς εξοπλισμού το SR150C Pro διαθέτει το τυπικό πακέτο της Voge, ήτοι κάμερα αυτόματης καταγραφής μπροστά με τη μονάδα ελέγχου της να βρίσκεται μέσα στο αριστερό ντουλαπάκι της ποδιάς μαζί με την τάπα καυσίμου.

voge sr150c pro 10

Μπροστά στον αναβάτη δεσπόζει μια κατακόρυφα προσανατολισμένη οθόνη TFT με διαγώνιο 5 ιντσών και συνδεσιμότητα Bluetooth, ο χειρισμός είναι ασύρματος (keyless), ενώ το σκούτερ εξοπλίζεται και με σύστημα Auto Start/Stop για οικονομία και περιβαλλοντική ευαισθησία όταν περιμένουμε στο φανάρι.

voge sr150c pro 6

Διαθέτει δύο δισκόφρενα 220 mm με διπίστονη δαγκάνα μπροστά και μονοπίστονη πίσω, καθώς και υποστήριξη από δικάναλο σύστημα ABS, ενώ το ηλεκτρονικό του πακέτο περιλαμβάνει και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, traction control.

voge sr150c pro 2

Στην Κίνα έχει ήδη ξεκινήσει η διάθεση του νέου SR150C Pro με λιανική τιμή 13,980 γιουάν που αντιστοιχούν σε περίπου €1,780 με βάση την ισοτιμία της 9/7/2024, με γκάμα τριών χρωμάτων: Quiet Blue (μπλε), Elegant Silver String (ασημί) και Musical Orange (πορτοκαλί).

voge sr150c pro 7

Προς το παρόν δεν έχουμε καμιά πληροφορία για το ενδεχόμενο να το δούμε στα μέρη μας, αν και με αυτό το όνομα φανταζόμαστε πως η Ευρώπη θα είναι ένας βασικός στόχος για τη Voge οπότε δεν αποκλείεται να δούμε σύντομα και μια έκδοση 125 cc για τα ευρωπαϊκά διπλώματα Α1.

Ως τότε δείτε το στην κινέζικη ιστοσελίδα της Voge, καθώς και στο βίντεο που ακολουθεί λίγο παρακάτω.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Ιουλίου 2024 17:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon