.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2024 09:47

Yamaha Motor – Νέα συνεργασία με την βρετανική Caterham

Η Yamaha Motor Co., Ltd. ανακοίνωσε τη συνεργασία της στην ανάπτυξη ενός νέου ηλεκτρικού σπορ κουπέ, που αναφέρεται ως «Project V», με επικεφαλής την Caterham EVo Limited, μια θυγατρική της VT Holdings Co με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο (με έδρα στη Ναγκόγια, στην επαρχία Aichi). Η συνεργασία στοχεύει στην προώθηση του έργου προς τη μαζική παραγωγή και εμπορευματοποίηση. (δελτίο τύπου)

Το Project V είναι ένα έργο ανάπτυξης για ένα ηλεκτρικό σπορ κουπέ που κληρονομεί το DNA της Caterham, το οποίο δίνει προτεραιότητα στην οδηγική απόλαυση με τις αρχές του ελαφρού βάρους, της απλότητας και της οδηγικής διασκέδασης. Η Caterham αποκάλυψε αρχικά το πρωτότυπο αυτοκίνητο για το Project V στο Goodwood Festival of Speed ​​στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούλιο του 2023 και αργότερα στο Tokyo Auto Salon, τον Ιανουάριο του 2024. Επί του παρόντος, σε συνεργασία με την Tokyo R&D Co., Ltd. (με έδρα στην Chiyoda, Τόκιο , που στο εξής θα αναφέρεται ως Ε&Α του Τόκιο), προχωρούν με την ανάπτυξη και την παραγωγή ενός πρωτότυπου οχήματος, με στόχο την ολοκλήρωση γύρω στα μέσα του 2025, με επόμενο ορόσημο τη μαζική παραγωγή και εμπορευματοποίηση.

Η Yamaha Motor αναπτύσσει ανεξάρτητα τον e-axle, βασικό συστατικό του ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης, και θα παρέχει το δοκιμαστικό μοντέλο της για το πρωτότυπο. Όσον αφορά τον έλεγχο της κίνησης του οχήματος, θα παρέχει επίσης τις τεχνολογίες και την τεχνογνωσία, με στόχο να υλοποιήσει το «Caterham Powered by Yamaha Motor».

Η Yamaha Motor έχει θέσει έναν περιβαλλοντικό στόχο σε όλη την εταιρεία να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα στις εκπομπές Scope 3* έως το 2050. Η εταιρεία ασχολείται με την ανάπτυξη προηγμένων μικρών και ελαφρών ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης, που είναι η δύναμη της εταιρείας, ενώ τον Μάρτιο του 2024, ανακοίνωσε την είσοδο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula E.

Για να δημιουργήσει έναν πιο βιώσιμο κόσμο, η Yamaha Motor θα συνεχίσει να προωθεί την έρευνα και την ανάπτυξη τεχνολογιών που συμβάλλουν στη βιωσιμότητα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2024 09:52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon