.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 10:42

ΗΠΑ – Νεκρός μοτοσυκλετιστής από τον καύσωνα στην «κοιλάδα του θανάτου»

Το μέρος δεν έχει πάρει καθόλου τυχαία αυτό το όνομα και, δυστυχώς, ένας αναβάτης υπέκυψε στο «καμίνι».

Την προσοχή αλλά και τις κατάλληλες αποφάσεις των μοτοσυκλετιστών, αν θέλουν να οδηγήσουν σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών, εφιστούν τα μέσα ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά από συμβάν στην πασίγνωστη «κοιλάδα του θανάτου» στην California, που στοίχισε την ζωή σε έναν αναβάτη, ενώ τραυμάτισε σοβαρά έναν ακόμα.

Πιο συγκεκριμένα, ένα γκρουπ μοτοσυκλετιστών βρέθηκε στον τόπο το περασμένο Σάββατο, 6 Ιουλίου, κοντά στο Badwater Basin, μια έκταση με αλυκές η οποία είναι το χαμηλότερο σε υψόμετρο σημείο της Βόρειας Αμερικής. Την ημέρα εκείνη, ωστόσο, η θερμοκρασία στην Κοιλάδα έφτασε στι ρεκόρ των 53,5 βαθμών Κελσίου και οι μοτοσυκλετιστές πολύ σύντομα ήρθαν αντιμέτωποι με τον ασύλληπτο καύσωνα, που κάνει το καλοκαίρι στην Λάρισα, να μοιάζει... δροσερό.

Δυστυχώς ο ένας από τους μοτοσυκλετιστές της ομάδας έχασε την ζωή του από την επίδραση της θερμοκρασίας, ενώ 5 ακόμη αναβάτες νοσηλεύτηκαν, ο ένας με «σοβαρή θερμοπληξία». Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από τις ΗΠΑ, οι τόσο μεγάλες θερμοκρασίες επηρέασαν και την επιχείρηση διάσωσης των αναβατών, καθώς δυσχαιρένουν τις πτήσεις των ελικοπτέρων λόγω της αραίωσης του αέρα. Αναφέρθηκε μάλιστα ότι, σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 49 βαθμών Κελσίου, τα ιατρικά ελικόπτερα δεν μπορούν καν να προσεγγίσουν το πάρκο...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 10:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon