.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024 12:14

Βέλγος αναβάτης έφτιαξε... κέλυφος για Yamaha R1

Όταν θέλεις superbike αλλά ταυτόχρονα σε ενοχλεί… η βροχή, ο αέρας, ο ήλιος και οι άλλοι άνθρωποι...

Και μόνο στην σκέψη του ότι ένα δίκυκλο μπορεί να έχει... οροφή ή κέλυφος, οι περισσότεροι μοτοσυκλετιστές «κριντζάρουν» χωρίς αύριο, είμαστε σίγουροι. Έλα όμως που υπάρχουν και οι αναβάτες που το προτιμούν, σε βαθμό που να το κατασκευάσουν οι ίδιοι! Αυτό έκανε ο Βέλγος μοτοσυκλετιστής, με το handle «mwigtools», ο οποίος σχεδίασε και δημιούργησε ένα ημικέλυφος ή, καλύτερα, μία «καλύπτρα» για μία Yamaha R1.

Το τελικό κατασκεύασμα... σίγουρα ξεσηκώνει συζητήσεις. Η κατασκευή από φιμέ πλέξιγκλας, έχει μηχανισμό ανοίγματος προς τα εμπρός, ώστε ο αναβάτης να μπαίνει «μέσα» στην μοτοσυκλέτα του και να την οδηγεί. Η καλύπτρα είναι ειδικά σχεδιασμένη, ώστε να αποφεύγονται οι οπτικές παραμορφώσεις από φαινόμενα «φακού» ελέω της μεγάλης ποσότητας υλικού που απαιτείται, ενώ προφανώς δεν προστατεύει μόνο από την βροχή, αλλά και από την έντονη ηλιοφάνεια και από τον αέρα. Μάλιστα, μπορεί να πει κανείς ότι το κέλυφος έχει και αεροδυναμικό ρόλο, εξομαλύνοντας την μορφή της μοτοσυκλέτας μαζί με τον αναβάτη της.

Στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να δείτε την μοτοσυκλέτα εν δράσει, στον λογαριασμό του mwigtools και να δείτε και άλλες λεπτομέρειες για το project.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024 12:22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon