.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 11:15

Η 17χρονη Lotte van Drunen Παγκόσμια Πρωταθλήτρια WMX 2024

Η νέα βασίλισσα του γυναικείου ΜΧ δεν επιτρέπεται ακόμη να πιει σαμπάνια στο βάθρο.

Στον πρόσφατο (7-8/9) αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 στην Afyonkarahisar της Τουρκίας ολοκληρώθηκε η σεζόν της κατηγορίας Γυναικών, WMX, και στέφθηκε η νέα πρωταθλήτρια. Η Ολλανδέζα Lotte van Drunen της ομάδας De Baets Yamaha MX-Team μόλις στα 17 της χρόνια κατάφερε να πάρει τους βαθμούς που χρειαζόταν για να αναδειχθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια τερματίζοντας 4η και 5η στα δύο σκέλη της κατηγορίας της.

Η βασική της αντίπαλος ήταν η Ισπανίδα Daniela Guillen (GASGAS) η οποία ολοκλήρωσε τη σεζόν με τέσσερεις λιγότερους από τους 282 βαθμούς της νέας πρωταθλήτριας, ενώ στον ανταγωνισμό της 17χρονης ξεχωρίζει επίσης η τρίτη του φετινού πρωταθλήματος (232 β.), η 30χρονη Ιταλίδα Kiara Fontanesi (GASGAS) των έξι παγκοσμίων πρωταθλημάτων WMX που έχει επιστρέψει στις πίστες έχοντας γίνει μητέρα το 2019.

VAN DRUNEN MOTOCROSS GP 18 TK 2024 0

Γεννημένη στη Gorinchem της Ολλανδίας στις 9 Αυγούστου 2007, η van Drunen εμφανίστηκε στο παγκόσμιο προσκήνιο το 2018 μπαίνοντας στην κατηγορία των 65 cc του FIM Junior Motocross World Championship απέναντι σε αμιγώς ανδρικό ανταγωνισμό και έλαμψε με το καλημέρα παίρνοντας την τέταρτη θέση στην κατάταξη εκείνης της χρονιάς.

Το 2019 κατέκτησε την τρίτη θέση στην κατάταξη της κατηγορίας της και το 2020 ανέβηκε στα 85 cc. Το 2021 αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΕΜΧ85, ξανά μόνη μεταξύ ανδρών, και το 2022 συμμετείχε στην κατηγορία ΕΜΧ125.

START MOTOCROSS GP 18 TK 2024 3

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧ Γυναικών, WMX, μπήκε το 2022 έχοντας φτάσει στο κατώτατο όριο ηλικίας των 15 ετών που προβλέπουν οι κανονισμοί λίγο πριν το τέλος του πρωταθλήματος, μα έκανε εντύπωση με το καλημέρα τερματίζοντας έβδομη στον πρώτο της αγώνα - που ήταν και ο τελευταίος εκείνης της χρονιάς.

Η van Drunen άφησε το δίχρονο 125 για ένα τετράχρονο 250 και με αυτό ξεκίνησε το 2023 την πρώτη της πλήρη σεζόν στο WMX - με τον αριθμό #401 - κατακτώντας τέσσερεις νίκες και τρία ακόμη βάθρα, κλείνοντας την πρώτη της χρονιά στο παγκόσμιο στην τρίτη θέση της κατάταξης. Αυτό ήταν το εισιτήριό της για να γίνει μέλος της ομάδας De Baets με την υποστήριξη της Yamaha, τρέχοντας φέτος με ένα YZ250F GYTR για τον πρώτο της τίτλο.

Στο φετινό πρωτάθλημα των επτά αγώνων (επί δύο σκέλη έκαστος) που κατέκτησε η van Drunen πήρε πέντε νίκες, τέσσερεις δεύτερες θέσεις και μια τρίτη.

WMX WC CELEBRATION MOTOCROSS GP 18 TK 2024 13

Lotte Van Drunen: “Δε μπορώ να το πιστέψω. Είμαι ακόμη τόσο νέα και έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά γι' αυτό και τώρα είναι απίστευτο που το κατάφερα. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον μπαμπά μου γιατί αυτός είναι πίσω απ' όλα. Ευχαριστώ επίσης τη μαμά μου, τον αδελφό μου, τους φίλους και την οικογένειά μου, την ομάδα, τους προπονητές, όλους όσους με υποστηρίζουν. Είναι τρελό αυτό που συμβαίνει! Τα όνειρα όντως γίνονται πραγματικότητα. Αυτό βλέπουμε τώρα. Ήταν μια σπουδαία χρονιά. Είχα κακά αποτελέσματα, είχα όμως και πολύ καλά. Οι εκκινήσεις μου ήταν κακές, όπως και οι Holeshots. Είμαι περήφανη για τον εαυτό μου και όλους όσους βρίσκονται δίπλα μου, γιατί χωρίς αυτούς δε θα μπορούσα να τα καταφέρω."

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 11:22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon