.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2021 13:04

Ο Valentino Rossi, η πώληση της VR46 και η ιπποτική κίνηση να μην αρπάξει τις Yamaha από την Petronas

Στις φήμες για την πώληση της ομάδας του και της Ακαδημίας απάντησε ο Valentino Rossi, ο οποίος αποκάλυψε και το γιατί τελικά αποφάσισε να μην αρπάξει τις Yamaha από τη νυν ομάδα του, την Petronas.

Ο Valentino Rossi αποκάλυψε ότι ήταν αυτός που δεν θέλησε να δημιουργήσει πρόβλημα στην Petronas SRT, παίρνοντας τις μοτοσυκλέτες της Yamaha στη δική του ομάδα!

Ο δεσμός του Vale με την Yamaha είναι τεράστιος, σε σημείο που ο ίδιος ο πρόεδρος της εταιρείας να του προτείνει λίγο αφότου ανακοίνωσε την απόσυρσή του, να αναλάβει παγκόσμιος πρεσβευτής της μάρκας.

Έτσι δεν θα ήταν καθόλου έκπληξη αν η Aramco VR46, η ομάδα του Rossi στη μεγάλη κατηγορία (από το 2022 και μετά), είχε μοτοσυκλέτες της Yamaha.

Κι όμως, ο ίδιος ο Valentino δεν θέλησε να δημιουργήσει πρόβλημα και προτίμησε να αποδεχτεί την πρόταση της Ducati. Και αυτή δεν ήταν η μοναδική, αφού είχε πρόταση και από την Aprilia.

Βέβαια, ίσως τα πράγματα να εξελίσσονταν διαφορετικά αν η Suzuki αποφάσιζε να στήσει δορυφορική ομάδα από τη νέα σεζόν, καθώς μάλλον η GSX-RR θα ήταν η τελική επιλογή του Vale για την VR46.

rossi_petronas_saudis_3.jpg

«Ήταν θέμα αυτό… πρόβλημα. Κι αυτό επειδή είμαι οδηγός της Petronas που ήθελε να συνεχίσει με την Yamaha».

«Δεν θα ήταν ωραίο να πάρω από την Petronas τις μοτοσυκλέτες της Yamaha για την ομάδα μου. Γι’ αυτό παράτησα αυτή τη σκέψη».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο θέμα που προέκυψε πριν από μερικά 24ωρα, όταν ιταλικά ΜΜΕ έβγαλαν στη δημοσιότητα ρεπορτάζ που ανέφερε ότι η VR46 και η Ακαδημία θα εξαγοραστεί από τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Abdulaziz bin Abdullah.

O Valentino ήταν κατηγορηματικός με αυτές τις «φήμες» βάζοντας τέλος σε αυτού του είδους τα σενάρια.

Απαντώντας λακωνικά σε σχετική ερώτηση, είπε: «Δεν θέλουμε να πουλήσουμε την VR46 στους Σαουδάραβες. Είναι κατασκευασμένα δημοσιεύματα και δεν μπορώ να καταλάβω πως βγήκαν προς τα έξω».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2021 13:07

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon