.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 14 Μαϊος 2018 19:04

WorldSSP300 2018, Imola: Ana Carrasco - Έβαλε τα γυαλιά σε όλους τους άντρες!

 

Pole, Ρεκόρ πίστας, νίκη και πρωτιά στη γενική από τη νεαρή Ισπανίδα

Η Ana Carrasco άφησε άπαντες με το στόμα ανοιχτό στην Imola, όπου στον 3ο γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος WorldSSP300 2018 τα πήρε όλα και έφυγε! Pole, ρεκόρ πίστας, νίκη δίχως αμφισβήτηση και ανέβασμα στην 1η θέση της γενική βαθμολογίας. Καταπληκτική!

6η στο Aragon, 4η στο Assen και 1η στην Imola! Κάπως έτσι η Ισπανίδα αναβάτης της Kawasaki, Ana Carrasco, ανέβηκε πρώτη στη γενική βαθμολογία του WorldSSP300, μετά τον 3ο γύρο του Πρωταθλήματος για το 2018. Πλέον προηγείται με 48 βαθμούς, έναντι 45 του Luca Grunwald με ΚΤΜ και 36 του Scott Deroue με Kawasaki.

ana carrasco imola 1

Στα δοκιμαστικά της Imola, ενώ όλοι πήγαιναν τρενάκι, κατά την προσφιλή τακτική, όπου οι αναβάτες με το slipstreaming προσπαθούν να βελτιώσουν τον χρόνο τους, η Carrasco αποφάσισε να γυρίσει μόνη της. Και όχι μόνο έγραψε καλό χρόνο, έγραψε τον καλύτερο με διαφορά, σημειώνοντας νέο ρεκόρ πίστας, και ρίχνοντας στον δεύτερο σχεδόν ένα δευτερόλεπτο!

Πέρα από το ρεκόρ πίστας, η Carrasco σημείωσε ένα ακόμη ρεκόρ καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα που παίρνει pole position στο WorldSSP300!

ana carrasco imola 1

Στον αγώνα τώρα, η Ισπανίδα έκανε καλή εκκίνηση και μπήκε αμέσως… in the zone. Στο τέλος του πρώτου γύρου ήταν κιόλας 2 δευτερόλεπτα μπροστά από τον 2ο, ενώ είδε την καρό σημαία… 13 δευτερόλεπτα πριν από τον 2ο αναβάτη!

Και καθώς η Carasco είχε εξαφανιστεί μπροστά, το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε στη μάχη για τη 2η θέση, με υποψήφιους 8 αναβάτες. Ένα λάθος του μέχρι πρότινος προπορευόμενου στη βαθμολογία Scott Deroue σήμανε την εγκατάλειψη του από πτώση. 

Με τον Ολλανδό εκτός μάχης, την 2η θέση κατέλαβε ο Borja Sánchez, κάνοντας το 1-2 για τους Ισπανούς αναβάτες στην Imola. Τρίτος ήταν ο wildcard Kevin Sabatucci στο ντεμπούτο του στο WorldSSP300!

Τέταρτος ήταν ο 2ος γενικής Luca Grunwald, και η πρώτη πεντάδα έκλεισε με τον Galanig Hendra Pratama.

ana carrasco imola 5

Επόμενος αγώνας του WorldSSP300 σε 2 εβδομάδες, στο Donington Park.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Μαϊος 2018 15:01

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon