.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2012 11:01

Honda CRF450 Rally

 

 

Έτοιμο για το Dakar του 2013!

 

 




Η Honda παρουσιάζει σήμερα στο σαλόνι μοτοσυκλέτας της Κολωνίας το νέο CRF 450 Rally. Η νέα αγωνιστική μοτοσυκλέτα θα συμμετάσχει στο Rally Dakar του 2013 τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Πέντε νίκες!

Από το 1981 που η Honda ξεκίνησε την συμμετοχή της στο Rally Dakar, έχει κερδίζει πέντε φορές σε εννέα συνεχόμενες χρονιές τον διάσημο αγώνα. Ο Cyril Neveu πήρε την πρώτη νίκη το 1982 στην 4η χρονιά του θεσμού, ενώ από το 1986 έως και το ’89, κέρδισε συνεχόμενα πέντε χρονιές.
Η Honda επανέρχεται στο επόμενο Rally Dakar και στοχεύει να χρησιμοποιήσει την κορυφαία τεχνολογία για να κερδίσει. Το CRF450 Rally βασίζεται στο enduro CRF450X το οποίο χρησιμοποιεί ψεκασμό PGM-FI και η Honda θέλει να κερδίσει με μία μοτοσυκλέτα που έχει βασιστεί σε μοντέλο παραγωγής.

Αναβάτης θα είναι ο Αμερικανός Johnny Campbell που είναι 11 φορές πρωταθλητής US Baja 1000, ο οποίος θα ενσωματωθεί στην πενταμελή ομάδα που θα αποτελέσει την δύναμη της Honda για το Rally Dakar 2013. Οι άλλοι τρεις θα είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής Rally Helder Rodrigues (Portugal),o  Felipe Zanol (Brazil), o Sam Sunderland (United Kingdom) και Javier Pizzolito (Argentina).

Το CRF450 Rally βρίσκεται ακόμη υπό εξέλιξη και έχει δοκιμαστεί ήδη στην Ιαπωνία, και ο πρώτος αγώνας στον οποίο θα συμμετάσχει θα είναι το Rally Morocco που ξεκινάει στις 14 Οκτωβρίου. Οι πέντε αναβάτες θα προετοιμαστούν στον συγκεκριμένο αγώνα με στόχο να συλλέξουν πληροφορίες να διαγνώσουν όποια προβλήματα της μοτοσυκλέτας κάτω από συνθήκες αγώνα και να σημειώσουν όποιες βελτιώσεις θέλουν.

Βασισμένη στην παραγωγής

Η νέα μοτοσυκλέτα χρησιμοποιεί μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου και δύο νέα ρεζερβουάρ βρίσκονται στο κάτω τμήμα, στα πλαϊνά του κινητήρα. Άλλα δύο τα έξτρα τεπόζιτα έχουν τοποθετηθεί στο πίσω μέρος, εκατέρωθεν του υποπλαισίου και προφανώς το τελευταίο έχει αλλαχθεί προκειμένου να αντέχει το έξτρα βάρος. Η συνολική χωρητικότητα αναμένεται να ξεπερνάει τα 30 λίτρα. Η εξάτμιση διανύει μεγαλύτερη διαδρομή στο κάτω τμήμα της μοτοσυκλέτας για να καταλήξει σε ένα μακρύ τελικό εξαγωγής στην δεξιά πλευρά. Χρησιμοποιεί τους ίδιους τροχούς με το CRF 450X αλλά το μπροστινό φρένο διαθέτει μεγαλύτερο σε διάμετρο δίσκο. Οι αναρτήσεις προέρχονται από την Showa με τις κατάλληλες αλλαγές ενώ τα ελαστικά από την Pirelli.
Τα πλαστικά περιφερειακά είναι νέα και αφαιρούνται με βίδες μισής στροφής για γρήγορη αλλαγή ή επισκευές, ενώ το μπροστινό τμήμα του fering θυμίζει το Crossrunner 800, μόνο που εδώ το φτερό είναι motocross. Ένας μονός προβολέας φροντίζει για το φως ενώ πίσω από την διάφανη ζελατίνα βρίσκεται όλος ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός καθώς και η βάση μαζί με το roadbook.
Οι πλάκες του μπροστινού συστήματος είναι κατασκευασμένες σε CNC και το τιμόνι είναι της Renthal, Twin Wall.
Περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με την απόδοση του δεν έχουν ανακοινωθεί.

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2012 11:11

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Honda RCV στην παραγωγή! Honda CB1100 2013 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon