Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 13:36

Suzuki GSX-R 1000 – Οριστικό τέλος προμηνύουν νέα δημοσιεύματα

Τελικά τι γίνεται με το GSX-R; Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα νέα, το τέλος του μοντέλου ακόμα και στην πατρίδα του είναι θέμα χρόνου.

Η εγκατάλειψη της κατηγορίας των supersport από την Suzuki, μέσω της διακοπής παραγωγής του GSX-R 1000, είναι κάτι που γνωρίζουμε εδώ και καιρό, αλλά προς το παρόν αφορούσε την αγορά της Ευρώπης (ελέω Euro 5). Σε άλλες αγορές, το μοντέλο συνέχισε να διατίθεται, ενώ όπως γράψαμε και σε άλλα άρθρα μας, η αγορά έφτασε στο σημείο ακόμα και να ελπίζει επιστροφή του GSX-R 1000 στην Ευρώπη εν μέσω της 40ής επετείου του. Όμως φαίνεται ότι θα μείνουμε με το όνειρο...

Πιο συγκεκριμένα, τα διεθνή ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η Suzuki Ιαπωνίας θα διακόψει την παραγωγή του GSX-R 1000 εξολοκλήρου, κάτι που θα επηρεάσει φυσικά όλες τις αγορές του κόσμου. Μία απόφαση που κατά πάσα πιθανότητα επαφίεται και στην νέα, παγκόσμια στρατηγική της Suzuki, για μείωση καταναλώσεων πόρων και εκπομπών ρύπων. Αν η διακοπή του GSX-R 1000 γίνει πραγματικότητα, λοιπόν, μιλάμε για την 2η Ιαπωνική εταιρεία που «τελειώνει» το κορυφαίο superbike της για ιδίως για χρήση δρόμου και, στην περίπτωση της Suzuki, ακόμη και για χρήση πίστας.  Θα ακολουθήσουν και οι άλλες δύο, Honda και Suzuki;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 13:45

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon