.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015 11:07

Yamaha YZF-R1 - Επιστροφή στα Superbike!

 

They R Back...

 

 

Επιστροφή της Yamaha στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα SBK για το 2016! 

Η Yamaha ανακοίνωσε επίσημα την επιστροφή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike από την επόμενη σεζόν.

Με υποστήριξη της Crescent
Με την υποστήριξη της έμπειρης Βρετανικής ομάδας Crescent Racing στο πλευρό της, που μέχρι στιγμής συνεργάζονταν με τη Suzuki, θέτοντας την υπεύθυνη για όλα τα ομαδικά αθλήματα της εταιρίας, στοχεύει ξανά την κορυφή.
Πάνω στην καινούργια βάση της νέας R1 τoυ 2015 θα βρεθούν δύο αναβάτες με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά.
Από τη μία πλευρά, ο Βετεράνος Sylvain Guintoli, ο οποίος αγωνίστηκε τη φετινή περίοδο με την Ολλανδική ιδιωτική ομάδα της PATA Honda CBR, χωρίς να επιτύχει κάτι αξιόλογο, θα είναι ο ένας από τους δυο αναβάτες που θα βρεθούν πάνω στη νέα YZF-R1 από το 2016.
Ο Γάλλος έχει μια εμπειρία πάνω από 15 χρόνια στον χώρο των αγώνων, με συμμετοχές στις κατηγορίες MotoGP 250, στο Βρετανικό BSB, και με αποκορύφωμα της καριέρας του αυτήν του World SBK όπου και κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο το 2014 με την Aprilia.
Ως ομόσταυλος του στην ομάδα θα βρεθεί ο Βρετανός 25χρονος Alex Lowes.
Πρώην πρωταθλητής του Βρετανικού Superbike (BSB) με την Honda racing Αγγλίας, ο Lowes είναι ήδη οδηγός της Crescent Racing πάνω στην Suzuki GSX-R, έχοντας καταφέρει να ανέβει στο βάθρο από το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike πριν από δύο χρόνια, τρεις φορές.
Στην νέα ομάδα της Υamaha θα βρεθεί και ο Marco Melandri, μετά την πρόωρη αποχώρησή του από την ομάδα της Gresini MotoGP Aprilia στα μισά της σεζόν, του οποίου το όνομα έχει συνδεθεί από το παρελθόν με την εταιρία των τριών διαπασών.
Ηχηρά ονόματα
Η νέα R1 του 2015 δείχνει έτοιμη και ανταγωνιστική, αφού ήδη έχει δοκιμαστεί με αξιόλογα αποτελέσματα τόσο στο πολύ απαιτητικό Βρετανικό πρωτάθλημα της φετινής σεζόν όσο και στο Αμερικάνικο.
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε επίσης και στον φετινό αγώνα αντοχής, Suzuka 8 Hours μέσα στην Ιαπωνία.
Μετά την πολυετή κυριαρχία της Honda και της Suzuki, πήρε την πολυπόθητη και σημαντική νίκη, με αναβάτες τον Pol Espargaró , τον Bradley Smith και τον Ιάπωνα Nakasuga.
Η Yamaha συμμετείχε για τελευταία φορά ως εργοστασιακή ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, το 2011.
Δύο χρόνια νωρίτερα, το 2009, η ομάδα των τριών διαπασών πήρε τον πρώτο της παγκόσμιο τίτλο σε αυτό το πρωτάθλημα με τον Αμερικάνο Ben Spies, έχοντας ως ανταγωνιστές αναβάτες με ηχηρά ονόματα, όπως ο Noriyuki Haga, ο Troy Corser, ο James Toseland αλλά και οι Cal Crutchlow και Marco Melandri, που βρίσκονταν πάνω στην ίδια μοτοσυκλέτα.
Το δίδυμο της Yamaha - Crescent Racing θα ολοκληρώσει ως χορηγός η Ιταλική μάρκα των σνακ PATA, που μέχρι και το τέλος της φετινής περιόδου έχει συνεργασία με την Ten Kate Honda.
«Είναι μια πολύ συναρπαστική στιγμή για εμάς, όπου περιμένουμε και προσδοκούμε να επιστρέψουμε στην κορυφή της κατηγορίας Superbike μετά από μια μεγάλη απουσία τεσσάρων χρόνων", δήλωσε αισιόδοξος ο Eric De Seynes, γενικός διευθυντής της Yamaha Motor Europe.

Φωτογραφίες

 Video

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015 11:07

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon