.
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 20:08

Franco Morbidelli - Και επίσημα στη Prima Pramac Ducati το 2024

Το τέλος της Yamaha εποχής του Franco Morbidelli είναι γεγονός. Καταλήγοντας σε συμφωνία με την Ducati, ο Ιταλός αναβάτης και ο Ισπανός Jorge Martin θα αποτελούν την αιχμή του δόρατος της Prima Pramac πάνω σε Desmosedici GP24!

Ο Franco Morbidelli υπέγραψε συμφωνία με τη Ducati, σύμφωνα με την οποία θα ενταχθεί στην Pramac Racing Team για τη σεζόν του 2024 μαζί με τον Jorge Martin, αμφότεροι οδηγώντας το Desmosedici GP24 και όχι μοτοσυκλέτα προηγούμενης χρονιάς.. Ο 2ος του Πρωταθλήματος του MotoGP το 2020, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto2 το 2017 και ο Πρωταθλητής Ευρώπης στο Superstock 600 το 2013 -ο Franco Morbidelli- θα επαναφέρει την ιταλική σημαία στο γκαράζ της ομάδας Pramac Racing τρεις σεζόν μετά τον Pecco Bagnaia.

Ο Paolo Campinoti, διευθυντής της ομάδας Prima Pramac Racing, δήλωσε τα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Franco έρχεται στην οικογένειά μας για το 2024. Έχω μια εξαιρετική σχέση μαζί του και έχει αποδειχθεί πρωταθλητής σε πολλές περιπτώσεις. Είμαι βέβαιος ότι στην ομάδα μας, θα βρει τις κατάλληλες συνθήκες για να αγωνιστεί για τις θέσεις που του αξίζουν».

Με τη σειρά του, ο Gino Borsoi, manager της Prima Pramac Racing Team, είπε τα ακόλουθα: «Είναι τιμή μου που έχω την ευκαιρία να δουλέψω με έναν πρωταθλητή όπως ο Franco. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτόν και το ταλέντο του. Είμαι σίγουρος ότι θα νιώσει πολύ άνετα στην ομάδα μας και μαζί θα πετύχουμε σπουδαία αποτελέσματα.»

Τέλος, ο Luigi Dall'Igna, ο Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse, σχολίασε σχετικά: «Είναι χαρά μας να καλωσορίσουμε τον Franco Morbidelli στην ομάδα μας, Pramac Racing που υποστηρίζεται από το εργοστάσιο για την επερχόμενη  σεζόν, οδηγώντας ένα επίσημο Desmosedici GP. Ο Franco είναι αναβάτης με μεγάλο ταλέντο και εμπειρία, και σε περισσότερες από μία περιπτώσεις, έχει δείξει τη δύναμη και την ταχύτητά του. Δεν είναι τυχαίο ότι το 2020 ήταν δεύτερος στην κατάταξη του MotoGP, κερδίζοντας τρεις αγώνες Grand Prix. Είμαστε σίγουροι ότι, μαζί με την ομάδα της Pramac Racing και χάρη στην υποστήριξή μας, θα μπορέσει να δείχνει όλες τις δυνατότητές του. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε αυτή τη νέα συναρπαστική περιπέτεια μαζί».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023 11:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon