.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011 08:27

Husaberg - Παρουσίαση εργοστασιακής ομάδας enduro 2011

 

Η μπλε ομάδα!

 


Μετά από μία εβδομάδα δοκιμών στην Ισπανία, η ομάδα της Husaberg για το παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro παρουσιάστηκε επίσημα στους δημοσιογράφους. Η ομάδα αποτελείται από νέους αναβάτες, εργοστασιακούς και μη, όπως και νέες μοτοσυκλέτες.

Οι αναβάτες


Όπως είχε πρώτο δημοσιεύσει το Bikeit, δύο νέοι αναβάτες προστέθηκαν στην ομάδα της Husaberg. Είναι οι Γάλλοι Pierre-Alexandre Renet και Mathias Bellino, οι οποίοι προέρχονται από τον χώρο του motocross ενώ οδηγούσαν το Husaberg FE 450 στο πρωτάθλημα της πατρίδας τους και τώρα, και στο EWC. Ο Pierre-Alexandre, είναι γνωστός ως Pela, είναι επίσημος αναβάτης της Husaberg και θα συμμετάσχει με το τετράχρονο 450 στην κατηγορία Ε2 όπου πέρσι τερμάτισε 4ος. Στόχος του για φέτος να τερματίσει στο βάθρο.
Ο Mathias Belino κάνει την πρώτη του εμφάνιση φέτος στο enduro με την ομάδα της Husaberg στην κατηγορία Junior, με στόχο μία καλή εμφάνιση και την συλλογή εμπειριών. Μοτοσυκλέτα του για φέτος θα είναι η Husaberg FE 450 η οποία με τον Joakim Ljunggren έχει κερδίσει ήδη δύο παγκόσμιους τίτλους στην junior.

Στην ομάδα παραμένουν οι Joakim Ljunggren ο οποίος θα τρέξει για πρώτη φορά στην μεγάλη κατηγορία E3 με δίχρονη μοτοσυκλέτα, την Husaberg TE 300, όπως και ο Oriol Mena. Για πρώτη φορά η εταιρία συμμετέχει επίσημα με δίχρονες μοτοσυκλέτες και αυτό θα γίνει μόνο στην μεγάλη κατηγορία.
Δίχρονη ΤΕ 300 θα χρησιμοποιήσει και ο Marko Tarkkala ο οποίος γύρισε ξανά στην ομάδα που τον ανέδειξε. Αυτή τη φορά θα είναι υποστηριζόμενος και όχι επίσημος εργοστασιακός αναβάτης. Το ίδιο ισχύει και για άλλον ένα νέο αναβάτη, τον Hans Vogels ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Renet στην Ε2 με τετράχρονο 450, με δορυφορική ομάδα.

Η ομάδα παρουσίασε δύο νέους χορηγούς που θα είναι μαζί για φέτος. Η πρώτη εταιρία αφορά στον ρουχισμό των αναβατών ο οποίος για φέτος θα παρέχεται από την Shot, και η δεύτερη, τα κράνη που είναι της Scorpion Exo.

Προετοιμασία


Το βαρύ πρόγραμμα των αναβατών έχει ήδη ξεκινήσει για τον Oriol Mena ο οποίος συμμετέχει στο Ισπανικό πρωτάθλημα XC (cross country) και έχει ήδη τέσσερις νίκες στους πέντε συνολικά αγώνες. Καθώς το πρωτάθλημα τελειώνει στις 19 Μαρτίου, το αμέσως επόμενο ξεκινάει το ισπανικό πρωτάθλημα enduro ενώ το αμέσως επόμενο σαββατοκύριακο, 1 Απριλίου, αρχίζουν τα δύσκολα. Ξεκινάει το παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro με τον πρώτο αγώνα στην Ισπανία.
Οι Pela και Mathias έχουν ήδη δοκιμάσει τις μοτοσυκλέτες τους στο γαλλικό πρωτάθλημα και στον αγώνα enduro de Champagne Mouton όπου ο πρώτος κέρδισε και ο δεύτερος Mathias τερμάτισε στην 3η θέση.

Ο Joakim Ljunggren βρίσκεται στην Ισπανία για προετοιμασία από τον Ιανούαριο, κοντά στον Mena.
Ο team manager, Thomas Gustavsson, δήλωσε σχετικά: "Ο Pela και ο Mathias εντάχθηκαν πολύ καλά στην ομάδα και επίσης πιέζουν τους Ljunggren και Mena να ανεβάσουν το επίπεδο. Ο Pela δεν έκανε πολλή προπόνηση λόγω της εγχείρησης στον ώμο αλλά είναι ήδη γρήγορος. Ο Mathias είναι πολύ γρήγορος στις δοκιμές και έχει να μάθει πολλά ακόμη για το enduro. Για τον Joakim Ljunggren είναι η πρώτη φορά που έχει έναν τόσο γρήγορο αναβάτη στην ομάδα που είναι ταχύτερος απ’ αυτόν, και έτσι πρέπει να κάνει προσπάθεια για να βελτιωθεί. "

Φωτογραφίες Husaberg enduro team 2011

Φωτογραφίες Mathias Belino

Φωτογραφίες Joakim Ljunggren

Φωτογραφίες Oriol Mena

Φωτογραφίες Pierre Alexander Renett

Φωτογραφίες Marko Tarkkala

Φωτογραφίες Hans Vogels

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 13:22

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon