.
Κατηγορία QJ Motors
Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023 17:35

QJMOTOR TQ - Ηλεκτρικό σκούτερ σε τρεις εκδόσεις

Παρουσιάστηκε στην Κίνα ένα νέο ηλεκτρικό σκούτερ από την QJMOTOR που πιθανώς να έρθει και στην Ευρώπη.

Δεν είναι εύκολο να μάθει κανείς λεπτομερείς ειδήσεις από τις κινέζικες εκθέσεις μοτοσυκλέτας, ωστόσο το ενδιαφέρον πλέον είναι πολύ μεγάλο μιας και οι εταιρείες από τη μακρινή αυτή χώρα της Ασίας έρχονται πλέον στα μέρη μας η μια μετά την άλλη με αξιόλογες γκάμες και ακόμη πιο δυνατές τιμές.

Στην πρόσφατη έκθεση CIMA Motor 2023 στην πόλη Chongqing η QJMOTOR αποκάλυψε ένα ηλεκτρικό σκούτερ ονόματι TQ με ηλεκτροκινητήρα στο κέντρο του πίσω τροχού, το οποίο θα παραχθεί σε τρεις εκδόσεις απόδοσης, με την πιο ήπια να αποδίδει 1.1 hp (800 W), την επόμενη 1.4 (1,000 W) και την πιο δυνατή στους 3.4 hp (2,500 kW).

qjmotor tq 3

Αυτή η κλιμάκωση εικάζουμε πως μεταφράζεται σε ένα εύρος μοντέλων από την κατηγορία ΑΜ (μοτοποδήλατο, με τελική ταχύτητα 45 km/h) έως το πολύ Α1 (125 cc, 15 hp), αν και κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται επίσημα ακόμη.

Η QJMOTOR θα προσφέρει το TQ με τρεις τύπους και χωρητικότητες μπαταριών, με την πιο φτηνή να είναι μια τυπική μπαταρία μολύβδου (lead acid) και την ακριβότερη να είναι τεχνολογίας ιόντων λιθίου. Για την τελευταία η εταιρεία μας λέει πως θα προσφέρει αυτονομία έως 120 χιλιόμετρα ανά φόρτιση, χωρίς να αποκαλύπτονται ακριβείς χωρητικότητες και αυτονομίες για όλες τις επιλογές μπαταριών.

qjmotor tq 2

Ο εξοπλισμός του TQ περιλαμβάνει αυτόματο κλείδωμα, αισθητήρα φωτός για τον προβολέα, όπισθεν και αισθητήρες κλίσης που θα χρησιμοποιούνται για διάγνωση πτώσης, ενώ πιθανότατα θα εξοπλίζεται και με προηγμένες ηλεκτρονικές ευκολίες, όπως συνδεσιμότητα Bluetooth, σύστημα γεωεντοπισμού κ.ά.

Το TQ κυλά σε μικρούς τροχούς με διάμετρο 12 ίντσες μπροστά και 10 πίσω και σταματά με δισκόφρενα μπρος-πίσω.

qjmotor tq 4

Προς το παρόν μας λείπουν αρκετά τεχνικά στοιχεία για να έχουμε μια πλήρη εικόνα του τι ακριβώς είναι το TQ, πάντως φαίνεται ένα τυπικό ηλεκτρικό σκούτερ πόλης που δείχνει να έχει θέση στις ευρωπαϊκές αγορές.

Πηγή: Motorrad online

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon