.
Κατηγορία Royal Enfield
Παρασκευή, 10 Μαϊος 2024 07:29

Royal Enfield Guerrilla 450 - Σχεδόν έτοιμο το νεο, μικρό roadster

Μια διαρροή λογότυπου της Royal Enfield, "επισημοποιεί" το Guerrilla 450 πριν από την κυκλοφορία του.

Όπως και στην περίπτωση της Aprilia με το RS 457, η... διαρροή ενός και μόνο λογότυπου αρκεί για να δώσει επίσημο χαρακτήρα σε ένα επερχόμενο μοντέλο και για τη Royal Enfield. Εν προκειμένω, μιλάμε για το Guerrilla 450, μια γυμνή μοτοσυκλέτα δρόμου με μίνιμαλ προφίλ και οικονομικό χαρακτήρα. Το neo-retro roadster της Royal Enfield αναμένεται μεταξύ 2024-25, με τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουν εντοπιστεί στην Ινδία και όχι μόνο, να υποδεικνύουν μια μοτοσυκλέτα έτοιμη για μαζική παραγωγή, "χτισμένη" στη νέα πλατφόρμα των 450 κ.εκ. που συναντάμε στο νέο Himalayan 450.

Εντωμεταξύ, το Guerrilla 450 δεν θα έχει όλα τα "premium" χαρακτηριστικά του Himalayan 450, καθώς βλέπουμε συμβατικά καλάμια μπροστά και όχι ανεστραμμένα που χρησιμοποιούνται στο Himalayan 450 ενώ και στην περιοχή του πολυοργάνου αναμένεται να υιοθεταίται η πιο απλή λύση από το Super Meteor 650. Ακόμα, το Guerrilla 450 θα έχει χυτές ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, έναντι των ακτινωτών τροχών 21 ιντσών και 18 ιντσών μπροστά και πίσω, αντίστοιχα του off road αδερφακίου του. Στα του σχεδιασμού, βλέπουμε πως τα ρετρό στοιχεία περιλαμβάνουν τον κυκλικό προβολέα, το κλασικό σχεδόν ρεζερβουάρ καυσίμου σε σχήμα "δάκρυ" καθώς και μια ενιαία σέλα. Πίσω, το φανάρι και τα φλας είναι ενσωματωμένα σε μια ενιαία μονάδα, ακριβώς όπως και στο Himalyan 450.

guerrilla450b.jpg

Ως προς τις επιδόσεις, πηγή τους θα είναι όπως προείπαμε ο μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος κινητήρας των 452 κ.εκ., των 40 ίππων και των 4 κιλών ροπής, συνδυαζόμενος με κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων με υποβοθούμενο συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης. Ακόμα. ο ψεκασμός καυσίμου είναι ηλεκτρονικός και ελέγχεται -και εδώ- από σύστημα ride by wire, με το προαναφερθέν μηχανικό σύνολο να φιλοξενείται σε ένα ατσάλινο, σωληνωτό πλαίσιο. Την πέδηση αναλαμβάνουν δισκόφρενα στα 320 και 270 χλστ. μπροστά και πίσω, αντίστοιχα, με το δικάναλο ABS να έρχεται αναμενόμενα σαν στάνταρ.

Τέλος, το Guerrilla 450 έρχεται απέναντι στα Triumph Speed 400, Husqvarna Svartpilen 401 και Honda CB300R, αποσκοπώντας στο να είναι μια από τις πιο προσιτές επιλογές στην κατηγορία η οποία φαίνεται πως έχει αρχίσει να αποκτά πληθώρα επιλογών. Το αν θα κερδίσει και το στοίχημα των αγορών είναι μια άλλη υπόθεση, ωστόσο αν κρίνουμε από την πορεία του Himalayan έχει σοβαρές πιθανότητες να αγαπηθεί δεόντως.

Πηγή: rushlane.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Μαϊος 2024 08:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon