.
Κατηγορία Kymco
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 14:12

KYMCO Dollar Fun Tech Scooter – Νεανική, πολύπλευρη πρόταση

Ενδιαφέρον σε σχεδίαση, αλλά κυρίως ως προς τις δυνατότητες του, το νέο KYMCO Dollar παρουσιάστηκε αρχικά για τις αγορές της Κίνας και της Ταϊβάν.

Στα πλαίσια της σεζόν του 2024, η KYMCO προσέθεσε στην γκάμα της -τουλάχιστον για την Κίνα και την Ταϊβάν, στην παρούσα φάση- το νέο Dollar, ένα scooter που στοχεύει στην αναψυχή, όπως άλλωστε λέει και το «προσωνύμιο» που του κόλλησε η εταιρεία: Fun Tech Scooter. To νέο μοντέλο φαίνεται ενδιαφέρον όχι μόνο ως προς το σχέδιο αλλά και ως προς τις δυνατότητες του, καθώς η KYMCO κάνει σαφές ότι δεν το προορίζει μόνο για την πόλη, αλλά και για τις εκτός των τειχών αποδράσεις και δραστηριότητες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, αντίθετα με τις επικρατούσες τάσεις, το Dollar δεν παρουσιάστηκε ως ηλεκτρικό, αλλά θα γίνει διαθέσιμο σε εκδόσεις 125 και 150 κυβικών με κινητήρα βενζίνης. Η απόδοση των κινητήρων ανακοινώνεται στους 10,5 και 11,6 ίππους, αντίστοιχα, ενώ τα μοτεράκια θα είναι αερόψυκτα και θα εξοπλίζονται με start-stop σύστημα, αλλά και τροφοδοσία από ένα ρεζερβουάρ 8 λίτρων για αύξηση της αυτονομίας.

Το νέο Dollar έχει ένα εντελώς επίπεδο και ιδιαίτερα μεγάλο πάτωμα, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει ακόμη και μία βαλίτσα ή οτιδήποτε αρκετά ογκώδες. Παράλληλα, η σέλα του μοντέλου είναι διπλή, με το πίσω τμήμα της να μπορεί να αναδιπλωθεί παίζοντας έτσι τον ρόλο πλάτης αναβάτη, αποκαλύπτοντας επίσης και μια επεκτεινόμενη σχάρα αποσκευών. Χώρος υπάρχει και κάτω από την σέλα, ικανός να φιλοξενήσει ένα jet κράνος.

Το μοντέλο εξοπλίζεται επίσης με LED φώτα παντού, παροχή ρεύματος USB και έγχρωμη LCD οθόνη για τις ενδείξεις, ενώ –παραδόξως;- δεν θα φέρει TFT οθόνη ή συνδεσιμότητα με κινητό τηλέφωνο, τουλάχιστον προς το παρόν.

Σε επίπεδο στησιμάτος, το μοντέλο χρησιμοποιεί τροχούς 12 ιντσών εμπρός (άρα, δεν το λες απαραίτητα και κατάλληλο για εκτός δρόμου χρήση, ειδικά με τα ελαστικά των φωτογραφιών), ανάρτηση με τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και δύο αμορτισέρ πίσω, φρένα με δίσκο εμπρός και ταμπούρο πίσω, αλλά και σύστημα ABS – παρά το ταμπούρο.

Το σχέδιο του μοντέλου είναι προφανώς μοντέρνο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον, ιδίως χάρη στα εμπρός φωτιστικά σώματα που θυμίζουν μάτια, ενώ από τις φωτογραφίες του ρεπορτάζ, καταλαβαίνει κανείς για ποιο λόγο η KYMCO μαρκετάρει το μοντέλο στην κατηγορία αναψυχής. Χάρη στις αυξημένες δυνατότητες μεταφοράς/πρακτικότητας που έχει, διευκολύνει την φόρτωση του, ενώ χάρη στην «μεγαλύτερη του μέσου όρου αυτονομία», καλύπτει και τις εκτός πόλης αποστάσεις. Μάλιστα!

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε κάτι παραπάνω για τυχόν άφιξη του μοντέλου στην Ευρώπη, ούτε και για την πιθανή τιμή του.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 14:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « KYMCO – Θα αναλάβει την κατασκευή νέων ηλεκτρικών LiveWire
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon