.
Κατηγορία Bajaj
Τετάρτη, 08 Μαϊος 2024 11:37

Bajaj Pulsar NS400Z 2024 – Η «ναυαρχίδα» της Ινδικής παραγωγής

Παρουσιάστηκε το αναμενόμενο «μεγάλο» Pulsar και αυτά είναι όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα για το μοντέλο.

Η Bajaj προχώρησε στην παρουσίαση του νέου Pulsar NS400Z, του μεγαλύτερου Pulsar έχει παρουσιαστεί προς το παρόν από την εταιρεία. Πρόκειται για ένα νέο μοντέλο που σηματοδοτεί ένα ακόμα βήμα προς τα εμπρός στην εξέλιξη της Bajaj και παρουσιάζει μια ακόμη πιο μοντέρνα εμφάνιση. Ιδίως κοιτώντας το από μπροστά, η συμβολή των νέων LED φωτιστικών σωμάτων στο look του μοντέλου είναι ολοφάνερη.

Ο κινητήρας του νέου Pulsar NS400Z είναι όμοιος με αυτόν του Dominar 400, με κυβισμό 373 κ.εκ. και απόδοση 39,4 ίππων και 3,6 Kgm ροπής. Το μοτέρ φέρει κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων με συμπλέκτη ολίσθησης-υποβοήθησης, ενώ η Bajaj ισχυρίζεται ότι η μοτοσυκλέτα έχει τελική ταχύτητα 154 χλμ/ώρα. Ο έλεγχος του γκαζιού γίνεται με σύστημα ride-by-wire, ενώ φέρει και traction control αλλά και 4 χαρτογραφήσεις ισχύος: Road, Rain, Sport και Off-Road.

Στα περιφερειακά, συναντάμε ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός διαμέτρου 43 χιλιοστών (χωρίς ρυθμίσεις), αλλά και μονό πίσω αμορτισέρ ρυθμιζόμενο ως προς την προφόρτιση ελατηρίου. Την πέδηση αναλαμβάνουν δύο δίσκοι, ένας σε κάθε τροχό (320 χιλιοστά εμπρός, 230 χιλιοστά πίσω) με δαγκάνες 4 εμβόλων εμπρός και ενός, πίσω. Το βάρος του Pulsar NS400Z ανακοινώνεται στα 174 κιλά, γεμάτο και με καύσιμο στο 12λιτρο ρεζερβουάρ του.

Στο «κόκπιτ», ο αναβάτης βλέπει έναν συνδυασμό ψηφιακών LCD ενδείξεων με μία μικρή dot matrix οθόνη, η οποία θα μπορεί να απεικονίσει και πληροφορίες πλοήγησης ή χειρισμό μουσικής, σε συνεργασία με κινητό τηλέφωνο, ενώ φέρει και χρονόμετρο γύρων.

Στην Ινδία, η μοτοσυκλέτα τιμολογείται χαμηλότερα από την Dominar 400, στις 185.000 ρουπίες, μια τιμή ανάλογη με 2.060 ευρώ περίπου, σε άμεση ισοτιμία. Περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες για τυχόν άφιξη του μοντέλου και στην χώρα μας –προφανώς, αυτό θα γίνει σε μία αρκετά διαφορετική τιμή, λόγω όλων των απαραίτητων μεσαζόντων που θα προκύψουν…

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Μαϊος 2024 11:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon