.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 08 Μαϊος 2024 10:13

Souo Boxer – Ιδού το κινεζικό 8κύλινδρο… «Goldwing»!

Με το σταγονόμετρο μεν, σταθερά δε, έρχονται οι πληροφορίες για την μεγαλύτερη τουριστική μοτοσυκλέτα που παρουσίασε ποτέ κινεζική εταιρεία και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες του μοντέλου.

Είστε έτοιμοι για το επόμενο… επεισόδιο του σίριαλ «8κύλινδρο τουριστικό Boxer από την Κίνα;»  Μετά από τις φήμες, τα τεχνικά σχέδια και την «διαρροή» φωτογραφιών του νέου κινητήρα, πριν λίγο καιρό, να που τώρα εμφανίζεται και ολόκληρη η μοτοσυκλέτα σε διεθνή κανάλια ενημέρωσης. Και είναι σίγουρο ότι θα συζητηθεί, καθώς οι ομοιότητες με την Goldwing δεν χρειάζονται καν να υπογραμμιστούν…

Την μοτοσυκλέτα, όπως έχουμε γράψει και στα υπόλοιπα άρθρα μας για το θέμα, κατασκευάζει η GWM – Great Wall Motors, αλλά υπό ένα νέο όνομα, το Souo Motorcycles. Η νέα αυτή «υπομάρκα» προκύπτει πιθανώς από την χρήση του ήχου της κινεζικής λέξης Suo, που σημαίνει «συνδέω». Οι πρώτες φωτογραφίες του μοντέλου χωρίς ίχνος καμουφλάζ, απεικονίζουν μάλιστα και τον ίδιο τον επικεφαλής της GWM, Wei Jianjun, να την οδηγεί.

Από τις φωτογραφίες, συμπεραίνουμε ότι η μοτοσυκλέτα πιθανόν θα χρησιμοποιεί μπροστινό σύστημα με βραχίονες τύπου Hossack, ακριβώς όπως και το «αυθεντικό» Goldwing και ο λόγος είναι ίσως ο ίδιος: Καλύτερη συμπεριφορά για την βαριά και τουριστική μοτό. Ο κινητήρας, όπως έχουμε ήδη πει, αναμένεται να είναι ο μεγαλύτερος boxer παραγωγής που έχουμε δει ποτέ σε μοτοσυκλέτα, με χωρητικότητα της τάξης των 2 λίτρων και, πολύ πιθανόν, με ημιαυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Μαϊος 2024 10:21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon