.
Κατηγορία AMA Motocross
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020 12:15

AMA Pro MX 2020, 2ος αγώνας, Loretta Lynn’s Ranch (ΗΠΑ)

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Zach Osborne (MX450) σε μια επική λασπομαχία.

Ο δεύτερος συνεχόμενος αγώνας στην πίστα του Τενεσί αποδείχθηκε πολύ διαφορετικός από αυτόν που άνοιξε το πρωτάθλημα AMA Pro Motocross 2020.

Η αιτία εντοπίζεται στις βουλές του καιρού, με μια πολύ δυνατή μπόρα λίγο πριν αρχίσουν οι αγωνιστικές δραστηριότητες να μετατρέπει την πίστα σε βούρκο, γεγονός που άλλαξε τελευταία στιγμή τον προγραμματισμό των αναβατών και έστειλε στον κάλαθο των αχρήστων τη γνώση που είχαν ως τότε για τη φύση της διαδρομής.

ΜΧ450

Στο πρώτο σκέλος των 450 ο νικητής ήταν ο Justin Barcia (Yamaha), μπροστά από τους Broc Tickle (Yamaha) και Adam Cianciarulo (Kawasaki). Ο νικητής του πρώτου αγώνα, Zach Osborne (Husqvarna), περιορίστηκε στην 5η θέση στον τερματισμό, ενώ ο πρωταθλητής Eli Tomac (Kawasaki) τα βρήκε πολύ σκούρα στη λασπομαχία και τερμάτισε 9ος.

Στον δεύτερο αγώνα της κατηγορίας ωστόσο ο Osborne βρήκε τα πατήματά του και πήρε μια πολύ σπουδαία νίκη, μπροστά από τον Marvin Musquin (KTM) και τον Max Anstie (Suzuki). Η δε καταστροφική 24η θέση του Tomac ήταν το κερασάκι στην τούρτα του Osborne.

Ο αναβάτης της Husqvarna εκμεταλλεύτηκε ιδανικά το γεγονός πως δεν υπήρχε άλλος σταθερός πρωταγωνιστής κι έτσι πήρε τη συνολική νίκη και στον δεύτερο αγώνα, ενώ ο θεωρητικά μεγάλος του αντίπαλος Tomac έχασε κι άλλο έδαφος.

ΜΧ250

Μια εβδομάδα μετά την εναρκτήρια διπλή νίκη του Dylan Ferrandis (Yamaha) στην ίδια πίστα, ήταν σειρά του Jeremy Martin (Honda) να δει το ψηλότερο σκαλί του βάθρου, παρότι δεν κέρδισε κανένα από τα δύο σκέλη.

Η 3η και 2η θέση που πήρε στους δύο αγώνες ήταν αρκετές για να του χαρίσουν την πρωτιά στο σύνολο, μπροστά από τον Ferrandis που επίσης δεν είδε καμιά καρό σημαία, τερματίζοντας 2ος και 4ος αντίστοιχα.

Η νίκη στο πρώτο σκέλος πήγε στον RJ Hampshire (Husqvarna), ωστόσο το κακό δεύτερο σκέλος του στη 18η θέση τον άφησε μακριά από το βάθρο του αγώνα.

Κάπως έτσι το βάθρο του αγώνα συμπληρώθηκε από τον Alex Martin (Suzuki) που τερμάτισε 7ος στο πρώτο σκέλος και νίκησε στο δεύτερο.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία ΑΜΑ ΜΧ 2020

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2020 12:34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon