.
Κατηγορία AMA Motocross
Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 11:24

AMA Pro MX 2020, 5ος αγώνας, Redbud II (ΗΠΑ)

O Zach Osborne αρχίζει πια να βλέπει καθαρά τον τίτλο με τη Husqvarna.

Συμπίπτοντας με την αμερικανική αργία της Labor Day, ο δεύτερος συνεχόμενος αγώνας στο Redbud, μόλις 3 μέρες μετά τον προηγούμενο, διεξήχθη κάτω από ιδανικές συνθήκες για μάχες και θέαμα, προσφέροντας ένα αποτέλεσμα που ωστόσο δεν αλλάζει τη γενικότερη εικόνα του πρωταθλήματος.

Στο σύντομο φετινό πρωτάθλημα των 9 αγώνων, έχουμε ήδη μπει στην κατηφόρα προς το τέλος και πλέον οι βαθμολογικές διαφορές δείχνουν ολοένα και πιο δύσκολες να ανατραπούν.

ΜΧ450

Για τον Zach Osborne της Husqvarna η πρωτοπορία του στην κατάταξη έδειχνε από πριν ιδιαίτερα δυνατή. Είναι δεδομένο πως οι βασικοί του αντίπαλοι πολύ θα ήθελαν μια παταγώδη αποτυχία εκ μέρους του για να καλύψουν το χαμένο έδαφος, και ο τερματισμός του στις θέσεις 4 και 2 στα δύο αγωνιστικά σκέλη ήταν μια καλή είδηση για κάποιους.

Μόνο που ο δεύτερος της κατάταξης, Marvin Musquin (KTM) πήρε ανάλογο αποτέλεσμα (4-3), οπότε όχι μόνο δεν κάλυψε την απόσταση, αλλά αυτή μεγάλωσε και λίγο ακόμη.

Θριαμβευτής του Redbud II ήταν ο Adam Cianciarulo, ο rookie της Kawasaki που πήρε εδώ την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία, κερδίζοντας το πρώτο σκέλος και τερματίζοντας τρίτος στο δεύτερο.

Πίσω του ακολούθησε ο Blake Baggett (KTM) με νίκη στον δεύτερο αγώνα και μια 6η θέση στον πρώτο, ενώ ο Osborne αναδείχθηκε τρίτος στο σύνολο του αγώνα.

Κάπως έτσι ο πρωτοπόρος Osborne (212 βαθμοί) διεύρυνε κατά άλλους δύο πόντους την απόστασή του από τον Musquin (184 β.), ενώ ο περσινός πρωταθλητής Eli Tomac (Kawasaki), με τερματισμούς στις θέσεις 2 και 7, όχι απλά δεν βλέπει να πλησιάζει τους πρώτους, μα βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να βλέπει μπροστά του – στην τρίτη θέση της κατάταξης – τον rookie ομόσταυλό του Cianciarulo.

Ο τίτλος για τον Osborne πλησιάζει με γρήγορα βήματα καθώς στους 4 αγώνες που απομένουν μπορεί να κάνει διαχείριση, χωρίς υπερβολές και ρίσκα, για να κρατήσει την πρωτοπορία του.

MX250

Μια κάκιστη επίδοση του πρωτοπόρου, Jeremy Martin (Honda), στο πρώτο σκέλος της κατηγορίας που τον είδε να τερματίζει 11ος ήταν αρκετή για να ξαναβάλει φωτιά στο πρωτάθλημα.

Αν μάλιστα ο Dylan Ferrandis (Yamaha) κατάφερνε κάτι περισσότερο από την 5η θέση στον πρώτο αυτόν αγώνα, θα μπορούσαμε να μιλάμε για θρίλερ.

Η νίκη του πρώτου σκέλους πήγε στον Shane McElrath (Yamaha), με δεύτερο τον R.J. Hampshire (Husqvarna) και τρίτο τον Jett Lawrence (Honda).

Στον δεύτερο αγώνα, ωστόσο, τα φαβορί επανήλθαν και η νίκη πήγε στον Jeremy Martin με τον Ferrandis δεύτερο. Ο Hampshire συμπλήρωσε το βάθρο.

Όλα αυτά μεταφράζονται στη διατήρηση του Jeremy Martin στην κορυφή με 216 βαθμούς, καθώς ο Ferrandis τον πλησίασε στους 9 βαθμούς (207). Πίσω τους μαίνεται μια εξίσου σκληρή μάχη για την τρίτη θέση της κατάταξης, όπου ο Alex Martin (Suzuki) έχασε πολύ έδαφος και από τρίτος βρέθηκε πέμπτος με 158 βαθμούς. Τρίτος πλέον είναι ο Hampshire με 170 βαθμούς και από κοντά ακολουθεί ο McElrath με 166.

 

Ο έκτος αγώνας του AMA Pro Motocross 2020 θα γίνει στις 19 Σεπτεμβρίου 2020 στο Spring Creek της Minnesota.

Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογία AMA Pro MX 2020

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon