.
Κατηγορία Jawa
Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 10:52

Jawa Perak 350 - Η τιμή του στην Ελλάδα

H πανέμορφη custom δημιουργία της Jawa που ακούει στο όνομα Perak 350 έφτασε και στη χώρα μας. Ιδού η τιμή της επίσημης αντιπροσωπείας.

Η τιμή της Perak 350 στην Ελλάδα είναι 7.575 ευρώ.

Στο site του Έλληνα εισαγωγέα διαβάσαμε και την κάτωθι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία:

"Η μοτοσυκλέτα Perak χρονολογείται από την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ευρώπη, όταν η Τσεχοσλοβακία, η πατρίδα της μοτοσικλέτας Jawa, βρισκόταν υπό ναζιστική κατοχή. H JAWA σταμάτησε εντελώς τις λειτουργίες της, καθώς τα εργοστάσιά της καταλήφθηκαν από τα SS και χρησιμοποιήθηκαν για να διατηρούν τα στρατιωτικά οχήματα των Ναζί σε λειτουργία και καλή συντήρηση.

Στις σκιές αυτής της σκοτεινής εποχής, μια ομάδα μηχανικών της Jawa, με επικεφαλής τον Δρ. J Frei, εργάστηκε μυστικά σε ένα νέο έργο. Αυτή η ομάδα, η οποία περιλάμβανε τον Josef Jozil και τον Rudolphe Vykoukal, ήξερε ότι οι κίνδυνοι του πολέμου δεν θα μπορούσαν να διαρκέσουν για πάντα και ότι ο κόσμος θα ήταν μια μέρα έτοιμος για μια νέα μοτοσικλέτα Jawa. Θα ήταν έτοιμοι.

Η ομάδα των μηχανικών της Jawa εργάστηκε ακούραστα για να αναπτύξει μια νέα μοτοσυκλέτα, τελειοποιώντας την τέχνη της "εξαπάτησης" και αψηφώντας αθόρυβα την Γκεστάπο. Όταν δεν κατασκεύαζαν μέρη της, δοκίμαζαν κρυφά τη μοτοσυκλέτα, περνώντας από τη Γκεστάπο φορώντας στολές της Wehrmacht και σήματα DKW στη μοτοσυκλέτα κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών δρομολογίων τους.

Η επιμονή και το θάρρος της ομάδας Jawa ανταμείφθηκαν. Όταν κηρύχθηκε το τέλος του πόλεμου και ο καπνός τελικά καθάρισε, η νέα μοτοσυκλέτα – που ονομαζόταν Perak – ήταν έτοιμη. Το Perak επαινείται ως ιστορικό θαύμα και έθεσε τις βάσεις για την επιτυχία της Jawa στη μεταπολεμική Ευρώπη."

Μάθετε περισσότερα για τη μοτοσυκλέτα στην επίσημη σελίδα του εισαγωγέα, ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon