.
Κατηγορία Jawa
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 16:56

Η Jawa ανανεώνει το Perak για το 2024

Μικρές αισθητικές παρεμβάσεις και μεγάλες επεμβάσεις στον κινητήρα για τόνωση επιδόσεων και αυξημένη ποιότητα κύλισης.

Η Jawa παρουσίασε στην Ινδία την ανανεωμένη μορφή του Perak, δηλαδή της bobber μοτοσυκλέτας της με τον μονοκύλινδρο κινητήρα 334 cc, 30 hp και 3.1 kgm. Για το 2024 οι επεμβάσεις ξεκινούν από μερικές λεπτομέρειες της εμφάνισης, όπου η Jawa φόρεσε νέα τάπα καυσίμου, νέα λογότυπα και νέα σέλα, ωστόσο η πολλή δουλειά στο Perak είναι αθέατη και άφορά στον κινητήρα.

Όπως ανακοινώνει η εταιρεία, οι αλλαγές έγιναν σε δύο κατευθύνσεις, με μια πρώτη δέσμη που αποσκοπεί στο να βελτιώσει την ποιότητα κύλισης με λιγότερους μηχανικούς θορύβους και κραδασμούς. Έτσι σημειώνουμε γρανάζια μετάδοσης με νέο προφίλ στα δόντια τους για να παράγουν λιγότερο ήχο και νέα εξωτερικά καλύμματα κιβωτίου ταχυτήτων για βελτιωμένη ηχομόνωση.

perak story bg

Ο στροφαλοφόρος άξονας είναι νέος για "μικρότερη καταπόνηση του κινητήρα" (χωρίς να ξεκαθαρίζεται σε τι έχει αλλάξει), το πιστόνι είναι νέο με διαφορετική φούστα, ενώ ομοίως νέο είναι και το χιτώνιο του κυλίνδρου αποσκοπώντας σε μείωση των τριβών. Ο μονοκύλινδρος εξοπλίστηκε ακόμη με μονόδρομο συμπλέκτη με υποβοήθηση, το σώμα ψεκασμού μεγάλωσε σε διάμετρο 38 mm και άλλαξε ακόμη η κλιμάκωση του κιβωτίου, ενώ η χαρτογράφηση του κινητήρα προσαρμόστηκε στις αλλαγές που έγιναν στο μοντέλο του 2024. Οι παραπάνω επεμβάσεις έχουν ως στόχο τη βελτίωση της αξιοπιστίας, τη μείωση της κατανάλωσης και τη βελτίωση των επιδόσεων κάνοντας ακόμη πιο ποιοτική και λεία τη λειτουργία του μονοκύλινδρου.

2024 Jawa Perak 3 8c6ef2c571

Στην Ινδία το νέο Jawa Perak διατηρεί την τιμή που είχε ως τώρα με την προηγούμενη μορφή του, κοστίζοντας 213,187 ρουπίες ή περίπου €2,400 (ισοτιμία 24/4/2024).

Ιστοσελίδα Jawa Perak

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Jawa - Τα μοντέλα μοτοσυκλετών για το 2024
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon