.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 14:11

FMon - Το Honda Monkey που ήθελε να γίνει CB750F

Μια απίθανη συλλογή body kits από την Ιαπωνία μετατρέπει οπτικώς το Honda Monkey 125 σε μίνι CB750F.

Η TTR Motors υποστηρίζει με συντήρηση και ανταλλακτικά ιαπωνικές μοτοσυκλέτες, ωστόσο ειδικεύεται σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο της Honda, το CB750F, για το οποίο διαθέτει στο ηλεκτρονικό της κατάστημα σχεδόν τα πάντα.

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στη λίστα του εν λόγω e-shop όμως δεν αφορά την τετρακύλινδρη Honda, αλλά ένα σύγχρονο μοντέλο που δεν έχει καμιά σχέση με τη γενεαλογία του θρυλικού CB750. Ο λόγος για το Honda Monkey 125, για το οποίο οι Ιάπωνες σχεδίασαν και κατασκευάζουν ένα πακέτο κουστουμιών (body kit) που το κάνει να μοιάζει με μινιατούρα CB750F.

20240322 FmonF mon 003 c resulte

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το Fmon (μια σύντμηση που προκύπτει από το F του CB750F και το monkey) κουμπώνει ως έχει στο Monkey εύκολα και δίχως να απαιτεί καμιά αλλαγή στη μοτοσυκλέτα ή ιδιαίτερη τεχνική γνώση από τον ιδιοκτήτη και αποτελείται από ένα ενιαίο κεντρικό κομμάτι που περιλαμβάνει το κάλυμμα ρεζερβουάρ (μπαίνει πάνω από το εργοστασιακό) και τη θέση οδήγησης, ενώ συμπληρώνεται από ρετρό σέλα, ουρά και τάπα καυσίμου.

Η τελευταία μάλιστα δεν είναι λειτουργικό κομμάτι, αλλά κουμπώνει με μαγνήτη πάνω από την κανονική τάπα του Monkey απλά και μόνο για να δέσει οπτικά την εικόνα.

20240322 FmonF mon 004 a resulte

Το κιτ ως έχει πωλείται άβαφο προς 187,000 γιεν ή περίπου €1,111 (ισοτιμία 30/4/2024) και στη συνέχεια ο πελάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα από τα πέντε προεπιλεγμένα σχέδια που παραπέμπουν στα αυθεντικά γραφικά εποχής της Honda ή να φτιάξει το δικό του custom σχέδιο. Γι' αυτή τη δουλειά το επιπλέον κόστος είναι 110,000 γιεν (€654) για τα έτοιμα σχέδια ή 121,000 γιεν (€719) για το προσωπικοποιημένο μοτίβο.

Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό και ομολογουμένως ταιριάζει πολύ στο Honda Monkey.

Βρείτε το εδώ: https://ttrm-onlineshop.com/products/list.php?category_id=27

Πηγή & Φωτογραφίες: Webike

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 14:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon