.
Κατηγορία Honda
Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 15:36

TEST - Honda CB500X 2019 - Αποστολή Τενερίφη

 

Δυνατότερο σε Off-Road επιδόσεις, βελτιωμένο παντού

 

Για την Παγκόσμια παρουσίαση του Honda CB500X 2019 βρεθήκαμε στην Τενερίφη, «το νησί της αιώνιας Άνοιξης». Εκεί οδηγήσαμε για 150+ χιλιόμετρα το ανανεωμένο On-Off ιαπωνικό μοντέλο, για να διαπιστώσουμε πόσο άλλαξε σε σχέση με το προηγούμενο. Είναι όντως αποτελεσματικές οι αλλαγές που το κάνουν πιο Off; Είναι ακόμα το ίδιο κορυφαίο σε all-round χρήση;

Το ελληνικό και όχι μόνο best-seller CB500X έρχεται το 2019 στην δεύτερη ανανέωση του μετά την πρώτη παρουσίαση το 2013, τη χρονιά που πέρασε σε εφαρμογή το δίπλωμα Α2, με το CB500X να έχει σχεδιαστεί με στόχο να αποτελέσει το απόλυτο Α2 μοντέλο. Το CB500X δεν τα πήγε καθόλου άσχημα στην αποστολή του, έχοντας σημειώσει 21.000 ταξινομήσεις έκτοτε, με δυνατές επιδόσεις και στην Ελλάδα, όπου το 2018 ήταν το Best-Selling μοντέλο ανεξαρτήτως κυβισμού και κατηγορίας.

Η πρώτη επιδερμική ανανέωση του CB500X έγινε το 2016, ενώ το 2019 η Honda αποφάσισε να επαναπροσδιορίσει πιο ριζικά την ταυτότητα της μοτοσυκλέτας, με ορισμένες καίριες αλλαγές που δυναμώνουν τον «X» (βλέπε Off-Road) χαρακτήρα της.

Οι αλλαγές για το 2019

honda cb500x 2019 launch 9

Για το 2019, το CB500X μοιράζεται κάποιες αλλαγές με τα «αδελφάκια» CB500F & CBR500R. Αυτές είναι: το φρεσκαρισμένο design, οι πιο δυνατές μεσαίες στροφές κατά 4%, ο νέος συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση, τα νέα γρανάζια στο κιβώτιο για πιο γλυκές αλλαγές, ο νέος ρυθμιστής ABS για πιο προοδευτική συμπεριφορά, η νέα έγχρωμη TFT οθόνη οργάνων και η μικρότερη μπαταρία -περισσότερες πληροφορίες στην λεπτομερέστερη τεχνική ανάλυση ΕΔΩ.

honda cb500x 2019 launch 12

Πέρα όμως από τις παραπάνω αλλαγές, οι αλλαγές που χαρίζουν χώμα (και χρώμα) στη ζωή του CB500X είναι οι εξής:

  • Νέος 19άρης μπροστινός τροχός.
  • Στενότερο προφίλ σέλας για μεγαλύτερη ευκολία στις μετακινήσεις του αναβάτη.
  • Μεγαλύτερη κάστερ κατά 3 μοίρες, στις 38 μοίρες.
  • Ψηλότερη ζελατίνα κατά 20mm
  • Διαφορετική θέση τιμονιού (8mm ψηλότερα και 3mm πιο κοντά στον αναβάτη)
  • Μεγαλύτερη ελάχιστη απόσταση από το έδαφος κατά 10mm, στα 180mm
  • Αυξημένη διαδρομή πιρουνιού κατά 10mm, στα 150mm
  • Αυξημένη διαδρομή αμορτισέρ πίσω κατά 17mm (διαδρομή τροχού)
  • Νέοι τροχοί, αποκλειστικά για το Χ, με 7 μπράτσα σε Africa Twin στιλ
  • Διαστάσεις ελαστικών: 110/80-19 & 160/60-17
  • Νέα ελαστικά, Dunlop Trailmax Mixtour

honda cb500x 2019 launch 5

Εξετάζοντας τις διαφορές με βαθμό σπουδαιότητας, ο 19άρης τροχός έρχεται πρώτος, ακολουθούν οι ελαφρώς μεγαλύτερες διαδρομές αναρτήσεων, η μεγαλύτερη κάστερ, τα νέα ελαστικά διπλής χρήσης με την όμορφη χάραξη, η θέση τιμονιού και η λεπτότερη σέλα. Όσον αφορά στην πρακτικότητα η νέα ζελατίνα θα εκτιμηθεί δεόντως, αν και θα θέλαμε να ρυθμίζεται δίχως εργαλεία. Οι τροχοί τώρα μπορεί να είναι νέοι, μπορεί ο μπροστινός να είναι 2 ίντσες μεγαλύτερος από πριν, όμως συνεχίζουν να μην διαθέτουν ακτίνες, αλλά μπράτσα, γεγονός που δείχνει πως ναι μεν η Honda θέλει να δώσει πιο Off-Road χαρακτήρα στο Χ αλλά δεν θέλει να φτάσει το 50-50, συνεχίζοντας να δίνει έμφαση στην άσφαλτο. Σε αυτό συνηγορεί και η 160/60-17 ασφάλτινη διάσταση του πίσω ελαστικού.

Οι πρώτες εντυπώσεις από κοντά

cb500x history

Λίγο πριν ξεκινήσουμε την οδήγηση, έχουμε την ευκαιρία να χαζέψουμε από κοντά το CB500X του 2019, και να διαπιστώσουμε τι έχει αλλάξει εξωτερικά, τόσο από το 2016 όσο και από το πρώτο X το 2013.

honda cb500x history 2016

Σε σχέση με το 2016 (φωτό άνω), το μοντέλο του 2019 δείχνει μεγαλύτερο και ψηλότερο (είναι και τα δύο), με τις οπτικές εντυπώσεις να κλέβουν ο μεγαλύτερος μπροστινός τροχός, οι αυξημένες διαδρομές των αναρτήσεων, αλλά και τα πιο παχιά πλαϊνά τμήματα στην περιοχή του ψυγείου.

Το νέο τελικό της εξάτμισης είναι στραμμένο περισσότερο προς τα πάνω, ενώ για πρώτη φορά LED φλας συμπληρώνουν τα LED φώτα. Τα πλαστικά που κρύβουν το πλαίσιο μίκρυναν για το 2019, όπως μίκρυνε και το ρύγχος της μοτοσυκλέτας, κάτω από τον προβολέα. Νέα είναι η θέση του αισθητήρα του ABS στον μπροστινό τροχό, κοντά στον άξονα, νέα τα πλαστικά και το φτερό μπροστά.

Η λωρίδα των γραφικών που διατρέχει τη μοτοσυκλέτα στα πλάγια έχει αλλάξει θέση, και αντί να βρίσκεται στα πλαινά πλαστικά, χαμηλά, έχει αλλάξει μοτίβο, και παράλληλα έχει ανέβει ψηλότερα στο ρεζερβουάρ.

honda cb500x history 2013

Αν παρατηρήσουμε και τη μοτοσυκλέτα του 2013 (φωτό άνω), βλέπουμε πως το CB500X συνεχώς αλλάζει μορφή, και από σχεδιαστικός κλώνος του Crossrunner δείχνει να αποκτά ολοένα και πιο δυνατή, δική της On-Off προσωπικότητα. Παράλληλα γίνεται πιο καλαίσθητη και πιο δυναμική.

Ο κινητήρας είναι πεντακάθαρος από καλώδια και ντίζες, κάτι που συνεχίζεται και στην οπτική που έχει ο αναβάτης στο μοντέλο του 2019, ενώ η ποιότητα κατασκευής είναι πραγματικά πολύ ψηλή.

Όσον αφορά στα περιφερειακά, το CB500X συνεχίζει να χρησιμοποιεί συμβατικές λύσεις -που δουλεύουν όμως εκπληκτικά, πολύ καλύτερα από όσο υποθέτει κανείς όταν βλέπει πιρούνι, αναρτήσεις και φρένα για πρώτη φορά-, ώστε το κόστος να διατηρηθεί χαμηλά.

Λουλούδι της ασφάλτου

honda cb500x 2019 launch 8

Η σέλα των 830mm είναι σαφώς πιο ψηλή από το αδελφάκι CB500F (785mm), και αναβάτης με ύψος 1.70 πατάει το ένα πέλμα ολόκληρο κάτω, με λίγη προσπάθεια. Την ίδια παραπάνω προσπάθεια θέλει και το να περάσει το πόδι πάνω από τη μοτοσυκλέτα όταν καβαλάς / ξεκαβαλάς, αν δεν είσαι και το πρώτο μπόι, παρόλα αυτά δεν μιλάμε για ψηλή μοτοσυκλέτα.

honda cb500x 2019 launch 2

Γυρίζοντας το κλειδί στον κεντρικό διακόπτη, η TFT οθόνη διενεργεί τους πρώτους διαγνωστικούς ελέγχους και μόλις σταματήσει, έχουμε την ευκαιρία να την επεξεργαστούμε. Θα την θέλαμε λίγο μεγαλύτερη, κυρίως σε ύψος, ενώ ακόμα και στην πιο φωτεινή ρύθμιση της είναι κάπως σκοτεινή, ιδιαίτερα αν ο ήλιος έρχεται από μπροστά. Μικρό ίσως το θέμα, αλλά από ότι φαίνεται η Honda το γνώριζε, καθώς όλες οι μοτοσυκλέτες βρισκόταν με τις οθόνες των οργάνων προ-ρυθμισμένες στην πιο φωτεινή ένδειξη. Το γιατί να υπάρχουν και 3 ακόμα πιο σκοτεινές θέσεις, δεν το γνωρίζω.

honda cb500x 2019 launch 3

Η κόρνα έχει αστείο ήχο, ενώ οι καθρέπτες δεν θολώνουν μεν, δείχνουν όμως και αρκετούς… ώμους.

Οι εργονομικοί διακόπτες είναι κλασικοί Honda και στην αρχή ίσως μπερδεύετε την κόρνα με τα φλας, αλλά συνηθίζονται εύκολα.

Πρώτη δυνατή εντύπωση, ο νέος συμπλέκτης. Απίστευτα ελαφρύς στο τράβηγμα, θα διατηρήσει φρέσκο τον αναβάτη, όσες αλλαγές και να χρειαστούν, μην καταπονώντας χέρι και τένοντες. Ταυτόχρονα έχει άριστη πληροφόρηση / γραμμική αίσθηση, ενώ μπορείς και να οδηγείς χωρίς να τον χρησιμοποιείς, με «καρφωτές», δίχως να διαμαρτύρεται το αθόρυβο κιβώτιο.

honda cb500x 2019 launch 6

Οι καλές εντυπώσεις συνεχίζουν με τον νέο ήχο του κινητήρα, που χάρη στη νέα εξάτμιση είναι πιο γεμάτος, μπάσος και χορταστικός από τον παλιό.

Ο κινητήρας χαρακτηρίζεται για τη στρωτή του λειτουργία, ενώ δεν μοιάζει ιδιαίτερα διαφορετικός από το μοντέλο του 2018. Η Honda μιλάει για 4% περισσότερη δύναμη σε μεσαίες στροφές, κάτι που είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς αν δεν έχει κατέβει άμεσα από το παλιό μοντέλο.

honda cb500x 2019 launch 7

Παρόλα αυτά, ο κινητήρας συνεχίζει να είναι γραμμικός, ελαστικός και φιλικός παντού, προσφέροντας ενεργητική ασφάλεια και ικανοποιητικές επιταχύνσεις, δίχως να βάζει φωτιά στην άσφαλτο, ούτε και να φοβίζει. Παράλληλα, άριστος είναι ο ψεκασμός στο άνοιγμα του γκαζιού από τέρμα κλειστό, με απουσία τινάγματος, κάτι που βοηθάει και στην κίνηση στο χώμα.

Το CB500X θα σηκωθεί σούζα με αρκετή προσπάθεια, 1η στο κιβώτιο και χρήση συμπλέκτη, κακά νέα για τους κάγκουρες, καλά για τους νορμάλ αναβάτες, καθώς η μοτοσυκλέτα δεν θα τους τρομάξει πουθενά.

Κάποιοι κραδασμοί θα κάνουν την εμφάνιση τους μετά τις 6.000rpm, όχι στα γκριπ, αλλά κυρίως στα μαρσπιέ και στα πλαϊνά τμήματα της μοτοσυκλέτας, εκεί που εφάπτονται οι μηροί του αναβάτη. Καλό θα ήταν να έλειπαν, αλλά δεν ενοχλούν ιδιαίτερα, ούτε και κουράζουν, τουλάχιστον στη μισή μέρα διαδρομής που διανύσαμε στην Τενερίφη.

Στην ασφάλτινη διαδρομή, την οποία κάναμε μετά από την οδήγηση του CB500F, ήταν φανερό πως οι μεγαλύτερες διαδρομές των αναρτήσεων και ο μεγαλύτερος μπροστινός τροχός δίνουν πλεονέκτημα στο F, ενώ η αλλαγή κατεύθυνσης θέλει λίγη επιπρόσθετη προσπάθεια από το προηγούμενο Χ με τον 17άρη τροχό. Μέχρι να συνηθίσουμε, το Χ έδειχνε πιο αδύναμο στα φρένα από το F, ενώ ήθελε και περισσότερη προσπάθεια για να τοποθετηθεί στη στροφή.

honda cb500x 2019 launch 6

Μετά από τα πρώτα χιλιόμετρα όμως, όχι μόνο συνηθίσαμε, αλλά όταν βρεθήκαμε και σε μια απίστευτα στριφτερή διαδρομή, με πλοηγό τον θρύλο του ΙΟΜΤΤ Steve Plater καβάλα σε Crossrunner, οδηγήσαμε οριακά για αρκετή ώρα, δίχως παρατράγουδα, και σε ρυθμό που δεν θα βρεθεί σχεδόν κανείς ιδιοκτήτης CB500X.

Όταν λοιπόν μια μοτοσυκλέτα που έχει φτιαχτεί κυρίως για βόλτα, ταξίδι, καθημερινή all-round χρήση και λίγο χώμα, καταφέρνει να χαρίσει τόσο πλατιά χαμόγελα σε ασφάλτινη sport χρήση, έχει ήδη υπερβεί το άθροισμα των συστατικών της, και έχει ξεφύγει για τα καλά.

Στη διαδρομή μας διανύσαμε και αρκετά χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομου, εκεί όπου το CB500X απέδειξε την αυξημένη προστασία που παρέχει η ζελατίνα. Στη χαμηλή της θέση εμένα με κάλυψε πλήρως, ενώ ακόμα και στα 150-160 χλμ/ώρα δεν παρατήρησα ούτε υποπίεση που να ρουφάει τον αναβάτη μπροστά, ούτε και αναταράξεις / θόρυβο από τον αέρα. Οι πιο ψηλοί θα την ανεβάσουν έως και 5 εκατοστά ψηλότερα, και θα έχουν την ίδια προστασία στην οποία αναφέρομαι.

honda cb500x 2019 launch 11

Στον επαρχιακό δρόμο, το CB500X μπορεί να κινηθεί είτε χαλαρά, είτε σβέλτα, είτε ακόμα και… παρανοϊκά γρήγορα, αν έτσι θέλετε. Η μοτοσυκλέτα της Honda είναι απολύτως προβλέψιμη, με ομοιογενή συμπεριφορά αναρτήσεων, δίχως κουνήματα και με πολύ καλή αίσθηση και πληροφόρηση από τον μπροστινό τροχό, σημείο που συνήθως πάσχουν τα On-Off.

Τα φρένα τώρα είναι πολύ πιο δυνατά από όσο τα… κόβεις όταν τα αντικρίσεις για πρώτη φορά, με ικανοποιητική ισχύ ακόμα και σε εξαγριωμένη οδήγηση, προοδευτικά δίχως δάγκωμα που θα τρόμαζε.

Στην κίνηση σε αστικές συνθήκες και μποτιλιάρισμα (είχε και από αυτό η δοκιμή), ο κινητήρας αποδεικνύεται εκπληκτικά ελαστικός, και συνήθως έχεις 3η στο κιβώτιο ακόμα και με 20 χλμ/ώρα στο κοντέρ, δίχως σκορτσάρισμα, και με το CB500X να ακούει στο άνοιγμα του γκαζιού, επιταχύνοντας θετικότατα.

Σημειώστε πως στο τέλος της δοκιμής μας, δοκιμή που έγινε κατά 90% τέρμα γκάζι, ο μετρητής κατανάλωσης του CB500X έγραψε… 4.3 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα, κάτι που χαρίζει 410 χιλιόμετρα αυτονομίας στη μοτοσυκλέτα της Honda. Αν τώρα μιλάμε για ρυθμούς ταξιδιού, τα 450 χιλιόμετρα αυτονομίας δείχνουν ρεαλιστικό νούμερο. Πιο ακριβείς διαπιστώσεις όταν πάρουμε το μοντέλο για δοκιμή στην Ελλάδα.

Και κάπου εδώ φτάσαμε και στο χώμα…

The «X» Factor

honda cb500x 2019 launch 17

Η οδήγηση μας περιελάμβανε και έναν χωματόδρομο, ο οποίος ναι μεν δεν ήταν ιδιαίτερα τεχνικός, είχε όμως αρκετές σκόρπιες χοντρές πέτρες πάνω στην πούδρα και το χώμα του, χαρακτηριστικό που έδινε πρόσθετη δυσκολία στο πόνημα.

Στην αρχή σκέφτηκα να το παίξω συντηρητικά, καθώς ούτε Μανιάτης είμαι στο χώμα, ούτε και είχα όρεξη για κάποια χαζή τούμπα, κι έτσι ξεκίνησα χαλαρά τη διαδρομή, όρθιος στα μαρσπιέ.

Λίγο μετά όμως, και με τη βοήθεια δυο περισσότερο έμπειρων χωματερών συναδέλφων που με πέρασαν… από πάνω, το γκάζι άνοιξε για την τιμή των όπλων, και το αποτέλεσμα ήταν ανήκουστο για τα μέχρι πρότινος δεδομένα του CB500X.

Παρά τον περισσότερο ασφάλτινο χαρακτήρα των αναρτήσεων, αυτές αποσβένουν άριστα τις ανωμαλίες στο χώμα, κρατώντας τη μοτοσυκλέτα υπό έλεγχο, εξαφανίζοντας δισταγμούς και φόβο από τον αναβάτη.

honda cb500x 2019 launch 19

Ο 19άρης μπροστινός τροχός και τα διπλής χρήσης ελαστικά κάνουν πολύ καλή δουλειά, βοηθώντας τον αναβάτη να μαζέψει εύκολα τα περισσότερα γλιστρήματα.

Αν θέλετε τώρα να διώξετε τον πίσω τροχό με το γκάζι, θα πρέπει να το προσπαθήσετε ιδιαίτερα, καθώς η γραμμική λειτουργία του κινητήρα δεν επιτρέπει εύκολα στο CB500X να χάσει την πρόσφυση του -καλό για τους αρχάριους και μέσους αναβάτες, καθώς δεν φοβάσαι πως θα χάσεις το πίσω στο άνοιγμα του γκαζιού.

Μόλις χαλαρώσεις ανακαλύπτεις πως μπορείς να κινηθείς αρκετά γρήγορα σε δασικούς, με αίσθηση ασφάλειας, ενώ μπορείς ακόμα και να παίξεις στις ανωμαλίες, συμπιέζοντας τις αναρτήσεις και κάνοντας μικρά αλματάκια ή σουζίτσες στην εκτόνωση.

Συνολικά η απόδοση του CB500X στο χώμα υπερβαίνει τα… προαπαιτούμενα, με τη μοτοσυκλέτα να έχει ανέβει πολλά επίπεδα από την έκδοση του 2016.

Μια υποψία πως η στενότερη σέλα του Χ του 2019 δεν είναι το ίδιο άνετη με εκείνη του CB500F μένει να επιβεβαιωθεί στην δοκιμή στην Ελλάδα.

Πλησιάζοντας την ολοκλήρωση

honda cb500x 2019 launch 10

Αν χαζέψει κανείς το CB500X του 2013, μετά του 2016 και τέλος του 2019, είναι προφανής η ωρίμανση του μοντέλου και η ολοκλήρωση του χαρακτήρα του. Από το «δεν ξέρω ακριβώς τι είμαι» του πρώτου X, στην μεταμόρφωση του προς ένα πιο On-Off μονοπάτι το 2016, και στην σαφέστερη κατεύθυνση του 2019, το CB500X δείχνει πλέον πως βρήκε για τα καλά τον δρόμο του. Το μοντέλο του 2019 διατηρεί αλλά και αυξάνει την φιλικότητα και τις all-round ικανότητες του, κερδίζοντας επιπλέον δυνατότητες στην Off-Road οδήγηση. Όχι μόνο δεν έβαλε νερό στο κρασί του δηλαδή, αλλά βελτιώθηκε αισθητά σε όλους τους τομείς. Κι όλα αυτά, δίχως η τιμή του να πάρει την ανιούσα, καθώς κοστίζει μόλις 7.200 ευρώ!

Για μια ακόμη φορά η Honda καταφέρνει να φτιάξει, με σχεδόν μαγικό τρόπο, μια μοτοσυκλέτα που η συνολική της απόδοση ξεπερνά κάθε προσδοκία, καταφέρνοντας να μην απογοητεύσει ακόμα και τους πλέον έμπειρους αναβάτες. Όπως δείχνουν όλα, η δυναστεία του CB500X ετοιμάζεται να παγιωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παρέχοντας ακόμα περισσότερη Value for money από το προγενέστερο μοντέλο παντού, με κερασάκι τις κατά πολύ αυξημένες χωμάτινες δυνατότητες. Και On, και Off. Όχι μόνο σε εμφάνιση, αλλά και στην πράξη.

Φωτογραφίες κίνησης

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Φωτογραφίες στατικές

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

 

Τύπος

Υγρόψυκτος, δικύλινδρος εν σειρά

Κυβισμός

471cc

Διάμετρος x διαδρομή

67mm x 66.8mm

Σχέση συμπίεσης

10.7 : 1

Μέγιστη Ιπποδύναμη

35kW (47hp) @ 8600rpm

Μέγιστη Ροπή

43Nm (4,4kgm) @  6500rpm

Χωρητικότητα λιπαντικού

3.2L

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

 

Ψεκασμός

PGM FI

Χωρητικότητα ρεζερβουάρ

17.7L (με τη ρεζέρβα)

Μέση κατανάλωση (WMTC)

27.8/litre

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

 

Μπαταρία

12V 7.4AH

Γεννήτρια

25A/2000rpm

ΜΕΤΑΔΟΣΗ

 

Συμπλέκτης

Υγρός πολύδισκος

Κιβώτιο

6 σχέσεις

Τελική μετάδοση

Αλυσίδα

ΠΛΑΙΣΙΟ

 

Τύπος

Ατσάλινο, τύπου διαμάντι

Διαστάσεις (Μ´Π´Υ)

2155mm x 825mm x 1410mm (χαμηλή ζελατίνα) 1445mm  (ψηλή)

Μεταξόνιο

1445mm

Κάστερ

27.5 μοίρες

Ίχνος

108mm

Ύψος σέλας

830mm

Ελάχιστη απόσταση από το έδαφος

180mm

Βάρος γεμάτο

197kg

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 

Μπροστά

Συμβατικό τηλεσκοπικό, 41mm, ΠΕ

Πίσω

Μονό αμορτισέρ Prolink, ΠΕ, ατσάλινο ψαλίδι

ΤΡΟΧΟΙ

 

Μπροστά

Αλουμινένιος με μπράτσα

Πίσω

Αλουμινένιος με μπράτσα

Μέγεθος μπροστά

19 X MT2.5

Μέγεθος πίσω

17 X MT4.5

Ελαστικό μπροστά

110/80R19M/C (On-off μοτίβο)

Ελαστικό πίσω

160/60R17M/C (On-off μοτίβο)

ΦΡΕΝΑ

 

Τύπος συστήματος ABS

Δικάναλο

Μπροστά

Μονός δίσκος τύπου μαργαρίτα, 310mm, 2πίστονη δαγκάνα

Πίσω

Μονός δίσκος τύπου μαργαρίτα, 240mm, δαγκάνα ενός εμβόλου

ΟΡΓΑΝΑ & ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

 

Όργανα

Ψηφιακά TFT: Ταχύμετρο, στροφόμετρο, ολικός και 2 μερικοί χιλιομετρητές, στάθμη βενζίνης και μέτρηση κατανάλωσης, ρολόι, δείκτης ταχύτητας κιβωτίου

Σύστημα ασφαλείας

HISS (Honda Intelligent Security System)

Προβολέας

Μικρή σκάλα 4.8W, Μεγάλη 12W (LED)

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Μαϊος 2022 22:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon