.
Κατηγορία Kymco
Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 12:04

ΕΙCMA – KYMCO RevoNΕΧ

Άλλο ένα βήμα προς τις ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες κάνει η KYMCO, αυτή την φορά, παρουσιάζοντας στην φετινή έκθεση στο Μιλάνο, την naked έκδοση του “e-superbike” SuperNEX, που είχε αποκαλυφθεί πέρυσι, στο ίδιο μέρος.

Λεπτομέρειες για το μοντέλο και τεχνικά χαρακτηριστικά δεν δόθηκαν -και πάλι – στην δημοσιότητα, οπότε το ενδεχόμενο παραγωγής του, δεν είναι άμεσο. Εντυπωσιακό στοιχείο αποτελεί πάντως το γεγονός ότι η μοτοσυκλέτα, παρά την ηλεκτρική της φύση, φέρει, όπως και το SuperNEX, μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, έτσι ώστε ο αναβάτης να διαχειρίζεται την παραγόμενη ισχύ με τρόπο αντίστοιχο, των “συμβατικών” μοτοσυκλετών. 

H ΚΥΜCO έδωσε στην δημοσιότητα κάποια στοιχεία που αφορούν στις επιδόσεις του μοντέλου: επιτάχυνση από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα και από τα 0-205 χλμ./ώρα σε 11,8 δευτερόλεπτα, με τα 205 χλμ./ώρα, να αποτελούν και την τελική ταχύτητα της μοτοσυκλέτας.

kymco revo nex eicma 13

Όπως γράφτηκε ήδη, δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες, ωστόσο στις φωτογραφίες βλέπουμε εντυπωσιακά δομικά και περιφερειακά στοιχεία, όπως ένα θηριώδες πλαίσιο δύο δοκών, ένα επίσης εντυπωσιακό ψαλίδι, USD πιρούνι της Ohlins μπροστά, καθώς και ακτινικές δαγκάνες brembo να πιάνουν πάνω σε ευμεγέθης “wave” δίσκους.

rvnx 1

Τώρα τι απ΄όλα αυτά θα περάσει στην παραγωγή αλλά και -ακόμα πιο σημαντικό- πότε θα έχουμε παραγωγή της μοτοσυκλέτας... θα σας γελάσουμε. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το RevoNEX, φαίνεται πολύ πιο κοντά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σε σχέση με το περσινό SuperNEX, που έδειχνε -και ήταν- πιο πολύ μια concept μοτοσυκλέτα.

Πάντως στο σχετικό video, το οποίο και επισυνάπτουμε, αλλά και σε μερικές φωτογραφίες, φαίνεται η μοτοσυκλέτα να κινείται σε μια πίστα, εκτός studio... αλλά και πάλι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί, γιατί τα CGI εφέ και οι “παπάδες” που μπορούν να γίνουν στην επεξεργασία, έχουν εξαλείψει κάθε διαχωριστική γραμμή μεταξύ πραγματικότητας και φαντάσιας... 

Στο video επίσης βλέπουμε ότι το κιβώτιο δεν θα είναι απλά σειριακό – ημιαυτόματο αλλά θα υπάρχει συμπλέκτης.

rvnx V2

Επίσης από δύο ξεχωριστά πλάνα στον πίνακα οργάνων, βλέπουμε ότι η μοτοσυκλέτα φέρει λειτουργία navigation, riding modes, traction control (ρυθμιζόμενο), quickshifter και ένδειξη πίεσης ελαστικών.

rvnx V3

Το “Βlind Spot” που φαίνεται ως επιλογή στον πίνακα οργάνων, δεν ξέρουμε τι είναι αλλά προφανώς θα έχει να κάνει με κάποιο σύστημα ασφαλείας. “Τυφλά σημεία” στην μοτοσυκλέτα δεν υπάρχουν πάντως, παρά μόνο στα αυτοκίνητα... οπότε κάτι σε διασυνδεσιμότητα και V2V επικοινωνία με τα τετράτροχα; Eίναι μια πιθανότητα.

rvnx V1

Για να δούμε λοιπόν, πολλά υποσχόμενο το RevoNEX και πιο κοντά στην παραγωγή από το SuperNEX. Θα κάνει άραγε αυτό το τολμηρό αυτό βήμα η KYMCO...

Ακολοθεί video και gallery φωτογραφιών 


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 18:07

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon