.
Κατηγορία CFMOTO
Τρίτη, 02 Μαϊος 2023 14:29

CFMOTO - Δουλεύει σε σύστημα εναλλακτικής μπροστινής ανάρτησης

Μετά από πολλές και απανωτές ειδήσεις για νέα μοτέρ και νέες μοτοσυκλέτες, τώρα η CFMOTO φαίνεται ότι αγγίζει και το ευαίσθητο θέμα του… εναλλακτικού μπροστινού μοτοσυκλέτας!

Δεν χρειάζεται να εντρυφήσουμε στην συζήτηση για τα εναλλακτικά συστήματα εμπρόσθιας ανάρτησης μοτοσυκλέτας, μιας και παρά το ότι έχουν δημιουργηθεί πολλά και γοητευτικά συστήματα –μεταξύ των οποίων και αυτό του θρυλικού Θανάση Λέφα-, ελάχιστα έχουν δει εφαρμογή σε παραγωγή, κυρίως από την BMW και την Honda. Η CFMOTO, όμως, η οποία είναι τρομερά δραστήρια τα τελευταία χρόνια, εργάζεται -τουλάχιστον στην θεωρία-, σε ένα τέτοιο σύστημα.

Τα σχέδια προέρχονται από την ανάλογη κατάθεση για κατοχύρωση και αφορούν το επόμενο 1250 TR-G της CFMOTO – για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι μια μεγάλου κυβισμού τουριστική μοτοσυκλέτα της εταιρείας, που προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμη στην δική μας αγορά. Στην ανάρτηση, διακρίνεται το μονό αμορτισέρ τοποθετημένο στο εσωτερικό του «παραλληλογράμμου» που σχηματίζουν οι βραχίονες, με τον τροχό να τοποθετείται σε «ψαλίδι» και την διεύθυνση, να εξασφαλίζεται με τους ανάλογους συνδέσμους. Το σύστημα είναι μια ακόμα εφαρμογή των ιδεών του Norman Hossack, που τελικά πήρε το όνομα του ως μπροστινό Hossack ή, όπως αλλιώς αναφέρεται, σύστημα Girder.  Τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας διάταξης, έναντι της… πανάκειας του τηλεσκοπικού πιρουνιού εμπρός, είναι η καλύτερη γεωμετρία, ο διαχωρισμός των δυνάμεων πέδησης από την απορρόφηση οδικών κακοτεχνιών και η αύξηση της ποιότητας κύλισης. Εννοείται, φυσικά, ότι σε μεγάλες, βαριές, γρήγορες και πολυτελείς μοτοσυκλέτες, παίζει και έναν status ρόλο…

Περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες, για το αν το νέο CFMOTO 1250 TR-G φτάσει και στην Ευρώπη, αλλά και όλα τα παρελκόμενα του ανάλογου ρεπορτάζ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Μαϊος 2023 14:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon