.
Κατηγορία Benelli
Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 17:00

Benelli TnT 600i 2022 – Παρουσιάστηκε στην Αυστραλία

Η ανανεωμένη τετρακύλινδρη γυμνή Benelli κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο της στην αγορά της Ωκεανίας.

Από τον περασμένο Μάρτιο γνωρίζουμε πως η Benelli σχεδιάζει την ανανέωση του TnT600i με τον γνωστό τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα 599 cc που ήδη φορούν τα ΒΝ600 ή TnT στις χώρες που διατίθενται – δηλαδή εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η μοτοσυκλέτα δεν εμφανίζει ιδιαίτερες διαφορές από αυτή που συναντάμε το 2021 σε αγορές όπως η Κίνα και οι ΗΠΑ, με μερικές πινελιές στην εμφάνιση, όπως η νέα μάσκα που περιβάλλει το μπροστινό φωτιστικό σώμα και τα νέα γραφικά στο πλάι του ρεζερβουάρ.

Το νέο TnT600i διατηρεί τη λογική της απλότητας, καθώς δεν διαθέτει ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας πλην του απαραίτητου ABS, ούτε μονόδρομο συμπλέκτη ή quickshifter, ούτε καν συνδεσιμότητα στην οθόνη του, προτιμώντας τον εντυπωσιασμό μέσω παραδοσιακών επιλογών. 

Μια τέτοια, για παράδειγμα, είναι το θηριώδες 50άρι ανεστραμμένο πιρούνι με τις δύο τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες σε δίσκους 320 mm.

Μας μοστράρει όμως και φωτιζόμενους διακόπτες στο τιμόνι!

Τα περίεργα αρχίζουν με την απόδοση του υγρόψυκτου 16βάλβιδου κινητήρα, η οποία στην Αυστραλιανή αγορά ανακοινώνεται στους 54 hp στις 11,170 rpm, ποσό πολύ μικρότερο από τους 80 ίππους που ήδη έβγαζε αυτός ο κινητήρας στη στάνταρ Κινέζικη έκδοσή του.

Το Αυστραλιανό μυστήριο λύθηκε με την επισήμανση πως αυτή διατίθεται με έγκριση LAMS, δηλαδή προορισμένη (και περιορισμένη) για νέους αναβάτες. Για την κατηγορία αυτή σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας προβλέπονται μοτοσυκλέτες με συγκεκριμένα ανώτατα όρια κυβισμού και απόδοσης, όπως περίπου στα μέρη μας με τα διπλώματα Α1 και Α2.

Δεν είναι άλλωστε το μόνο παράδειγμα διαφορετικής απόδοσης για το συγκεκριμένο μοντέλο, καθώς λ.χ. το Αμερικάνικο TnT600 του 2021 αποδίδει 67 hp.

Το μέλλον του νέου TnT600i δεν είναι γνωστό. Στην Αυστραλία θα είναι διαθέσιμο από τον Σεπτέμβριο 2021 σε μαύρο ή άσπρο χρώμα μόνο και σε τιμή που δεν έχει καθοριστεί ακόμη. Για άλλες αγορές δεν βρήκαμε περισσότερες πληροφορίες και κυρίως δεν έχουμε εξακριβώσει ακόμη αν η φετινή εκδοχή του TnT ικανοποιεί τις Euro 5.

Το περιμένει πώς και πώς ο Ινδικός Τύπος βέβαια και αυτό ίσως είναι ένα θετικό δείγμα, αφού οι BS6 εκεί είναι σχεδιασμένες για συμβατότητα με τις Euro 5. Μάλιστα γράφουν πως αναμένεται και έκδοση με φέρινγκ, στην ίδια λογική του ζεύγους 302S και 302R.

Σε κάθε περίπτωση, ελπίζουμε να έρθει προς τα δω και μάλιστα στην πλήρη του απόδοση, προσφέροντας μια επιλογή στη μεγάλη τετρακύλινδρη σχολή που την τελευταία δεκαετία έχει ξεχάσει τους μεσαίους κυβισμούς, με λιγοστά μέλη να συνεχίζουν, όπως το Honda CB650R.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 17:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon