.
Κατηγορία Κράνη
Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2024 10:21

Νέο Arai Tour-X5

Το κράνος-ορόσημο της Arai στη Dual-Sport κατηγορία έφτασε αισίως στην πέμπτη γενιά του, κάνοντας την παγκόσμια πρεμιέρα του στην έκθεση EICMA στο Μιλάνο.

Το εντελώς επανασχεδιασμένο Tour-X5 έρχεται με πολλά νέα χαρακτηριστικά που ενισχύουν τόσο την ασφάλεια όσο και την άνεση, καθώς από τον προκάτοχο Tour-X4, κληρονομεί μόνο το υποσιάγωνο και το λουράκι ασφάλισης - όλα τα υπόλοιπα μέρη του είναι ολοκαίνουργια.

TOUR X5 COSMIC YELLOW S

Ακόμη πιο ασφαλές

Το υλικό κατασκευής του νέου Tour-X5 δεν είναι ένα απλό fiber glass που βρίσκεις παντού στην αγορά, αλλά το Super Fiber Glass που αντέχει τρεις φορές περισσότερο στις καταπονήσεις και παράγεται αποκλειστικά για την Arai.

Το νέο σύστημα ζελατίνας VAS-A εξελίχθηκε από το ανάλογο VAS-V του κορυφαίου σπορ μοντέλου RX-7V και έχει σχεδιαστεί για να μεγιστοποιεί την απόδοση Glancing-Off, που σημαίνει μεγαλύτερη επιφάνεια για να εξοστρακίσει την ενέργεια πρόσκρουσης, ενώ προσφέρει εύκολη εγκατάσταση και αφαίρεση της ζελατίνας.

Το εσωτερικό τμήμα του κράνους κατασκευάζεται από έξι διαφορετικές στρώσεις για βέλτιστη απορρόφηση κρούσης.

TOUR X5 DISCOVERY BLUE P

Όπως συμβαίνει με κάθε μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας, τα εξαρτήματα εξαερισμού όπως ο αγωγός λογότυπου 3D, η αεροτομή AR και ο αγωγός Delta 6 είναι φτιαγμένοι για να σπάνε κατά τη διάρκεια μιας πρόσκρουσης απορροφώντας ενέργεια κρούσης για μέγιστη απόδοση στο Glancing-Off.

Ο εξονυχιστικός έλεγχος σε όλα τα στάδια παραγωγής εξασφαλίζει πως το τελικό προϊόν είναι πραγματικά premium, ενώ όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας γίνονται από ανθρώπινα χέρια και δεν υπάρχει καμιά απόκλιση από κράνος σε κράνος.

Οι προδιαγραφές που καλύπτει το νέο Tour-X5 είναι τόσο οι πιο πρόσφατες ευρωπαϊκές ECE 22.06 όσο και οι αμερικάνικες SNELL, καθώς η Arai δέχεται δοκιμή αντοχής στο κέλυφος σε κάθε σημείο του κελύφους και όχι μόνο σε συγκεκριμένα ορισμένων προδιαγραφών.

ARAI ALMERIA 14 12 2023 047 copia

Ευπροσάρμοστο

Η Arai μελέτησε την αγορά και διαπίστωσε ότι πολλοί αναβάτες επιλέγουν ένα τέτοιο κράνος για διπλή (Dual Sport) χρήση.

Το νέο σύστημα προσωπίδας VAS-A διευκολύνει την ταχεία προσαρμογή, χωρίς εργαλεία, σε στυλ Adventure, Off-road ή On-road αφαιρώντας είτε τη ζελατίνα ή το γείσο.

TOUR X5 BLACK P

Ευήλιο

Το γείσο και η ζελατίνα έχουν επανασχεδιαστεί για αυξημένη ορατότητα. Η προσωπίδα Max Vision είναι εξοπλισμένη με υποδοχές για ένθετο Pinlock και στο νέο μοντέλο είναι πλέον ψηλότερη, φαρδύτερη και πιο επίπεδη στο μπροστινό τμήμα της, προσφέροντας μεγαλύτερη γωνία θέασης.

Επιπλέον με τη χρήση του μεγαλύτερου υποσιάγωνου του Arai Quantic ενισχύεται η προστασία από τον αέρα και το κρύο τις ανάλογες εποχές του χρόνου.

Tour X5 Africa Twin Blue B

Ευάερο

Το Tour-X5 είναι το δεύτερο μοντέλο της Arai που εξοπλίζεται με τον αεραγωγό 3D που είχε πρωτοφορεθεί στο Quantic. Συμπληρωμένο με το νέο AR Spoiler και την τελευταία έκδοση Delta Duct 6, το Tour-X5 διαθέτει επίσης έναν εντελώς νέο αεραγωγό για το πηγούνι.

Το σύστημα εξαερισμού του Tour-X5 παρέχει άφθονη ροή αέρα για να κρατά δροσερό το κεφάλι και να προσφέρει ισχυρότερο ξεθάμπωμα της ζελατίνας.

Οι εσωτερικές επενδύσεις είναι πλήρως αφαιρούμενες, μελετημένες για εύκολη χρήση γυαλιών όρασης και σταθερή εφαρμογή με ρυθμιζόμενο μαξιλαράκι στο πίσω μέρος της κορώνας.

ARAI ALMERIA 14 12 2023 044 copia

Το νέο Arai Tour-X5 είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά σε πολλές επιλογές σχεδίων και χρωμάτων από την MC Motor Import / Arai Hellas.

Γνωρίστε όλη τη διαθέσιμη συλλογή Arai Tour-X5 στην ιστοσελίδα του αντιπροσώπου στην Ελλάδα: araihellas.gr/page/1/?s=tour-x5

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon