.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 14:46

WSBK, 9ος γύρος, Laguna Seca

 

Kawasaki με ολίγη από τοπική γεύση

 

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes κάνει το πέρασμά του από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού για να επισκεφτεί την καλοκαιρινή και ηλιόλουστη Καλιφόρνια και την περίφημη πίστα της Laguna Seca – όπου, ως γνωστόν, τα Supersport δεν αγωνίζονται. 

Με τον Tom Sykes στην pole και τον Jonathan Rea μονίμως πεινασμένο για νίκες, ο Nicky Hayden προειδοποίησε τους φίλους του πως δεν έχει τα εργαλεία για να χτυπήσει τη νίκη, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να μπει σφήνα στις τιτανομαχίες των Kawasaki και Ducati για μια επίσκεψη στο βάθρο. 

1ο Σκέλος


Οι δύο εργοστασιακοί αναβάτες της Kawasaki μετέτρεψαν τον αγώνα του Σαββάτου σε μια προσωπική υπόθεση, καθώς μονομάχησαν στη μεγαλύτερη διάρκεια της κούρσας μεταξύ τους για τη νίκη. 

Από αυτή κερδισμένος βγήκε ο πρωταθλητής και πρωτοπόρος της κατάταξης, Jonathan Rea, ο οποίoς μάλιστα πανηγύρισε την πρώτη νίκη στην καριέρα του στην «Ξερή Λίμνη» (Laguna Seca). 

Μακριά πίσω από τα δύο πράσινα ZX-10R διαδραματιζόταν ένα άλλο δράμα, καθώς η πτώση των δύο Ducati άφησε χώρο για τις δύο Honda των Nicky Hayden και Michael Van Den Mark να παλέψουν για το τρίτο σκαλί του βάθρου, το οποίο τελικώς κατέκτησε ο αγαπημένος του τοπικού κοινού Hayden – ουδόλως εύκολα πάντως, καθώς ο ομόσταυλός του προσπάθησε ανεπιτυχώς μέχρι και στην τελευταία στροφή να του κλέψει τη δόξα. 

Αποτελέσματα 

2ο Σκέλος


Αν ψάχναμε για έναν τίτλο για τον αγώνα της Κυριακής, αυτός θα έπρεπε δικαιωματικά να είναι «της μάχης το κάγκελο». Όλες οι τελικές θέσεις του αγώνα προέκυψαν μετά από σκληρές μάχες, τρελές προσπεράσεις και αξεπέραστο θέαμα στην περίφημη στροφή Corkscrew. 

Στο ξεκίνημα του αγώνα, μετά από μόλις τρεις γύρους, η πτώση του Pawel Szkopek οδήγησε σε κόκκινες σημαίες και επανεκκίνηση για 21 γύρους. Στη συνέχεια η βασική μάχη δόθηκε στην κορυφή με τις δύο Kawasaki των Sykes και Rea και τις Ducati των Davide Giugliano και Chaz Davies. Οι τέσσερείς τους τα έδωσαν όλα για τη νίκη, αρχικά με τον Giugliano να οδηγεί την κούρσα μετά την επανεκκίνηση και στη συνέχεια τον Sykes. 

Η συνέχεια είδε τον Rea να εγκαταλείπει από μηχανικό πρόβλημα, ενώ οι άλλοι τρεις πρωτοπόροι έδειχναν πως όλα τα κριθούν στο νήμα – όπερ και εγένετο. Ο Sykes ήταν αυτός που κατάφερε να κερδίσει οριακά, με τον Giugliano 0.2 δευτερόλεπτα πίσω του να παίρνει τη δεύτερη θέση από τον Davies για μισό δευτερόλεπτο. 

Μια δεύτερη μεγάλη μάχη δόθηκε στο ακριβώς πίσω γκρουπ, όπου ο Xavi Fores (Ducati) κατάφερε να επικρατήσει του Nicky Hayden (Honda) για την τέταρτη θέση – σε μια μάχη που τα είχε όλα, μέχρι και το κλασικό πλέον πέρασμα από την εσωτερική της Corkscrew. Η διαφορά των δύο ήταν κάτι παραπάνω από 2 δέκατα του δευτερολέπτου. 

Με τα αποτελέσματα αυτά ο Tom Sykes (322 β.) δείχνει να εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, μειώνοντας τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Rea (368 β.) στους 46 βαθμούς. Ακολουθούν οι δύο Ducati με τον Davies (260 β.) τρίτο στη βαθμολογία, τον Guigliano τέταρτο (185 β.) και ισόβαθμο με τον Van Den Mark, ενώ ο Hayden ακολουθεί από κοντά με 173 βαθμούς. 

Αποτελέσματα 

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 14:49

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « WSBK, 8ος γύρος, Misano WSBK, 10ος γύρος, Lausitzring »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon