.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 10:31

WorldSBK 2018, 7ος αγώνας, Brno (Τσεχία)

 

Η επιστροφή της Yamaha και τα ρεκόρ του Jonathan Rea

 

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes επέστρεψε στην Τσεχία και το θρυλικό Automotodrom Brno, προερχόμενο από μια σοκαριστική διπλή νίκη του Michael van der Mark και της Yamaha στο Donington.

Με τους επίδοξους μνηστήρες για το ψηλότερο σκαλί του βάθρου να αυξάνουν από αγώνα σε αγώνα, οι Tom Sykes και Jonathan Rea έφεραν τις Kawasaki τους στις δύο πρώτες θέσεις εκκίνησης, με τον Marco Melandri και τη Ducati του να συμπληρώνει την πρώτη σειρά.

Πρώτος αγώνας

Η αρχή ήταν επεισοδιακή, καθώς οι Jordi Torres (MV Agusta) και Michael Ruben Rinaldi (Ducati) έπεσαν και προκάλεσαν την κόκκινη σημαία και την επακόλουθη επανεκκίνηση του αγώνα. Μάλιστα, ένα τεχνικό πρόβλημα έφερε και δεύτερη εκκίνηση, όπου αυτή τη φορά όλα πήγαν καλά και ο Sykes είχε την ευκαιρία να απολαύσει την pole position του για λίγες μόνο στροφές πριν ο Rea τον περάσει.

Ο πρωταθλητής οδήγησε ως το τέλος, σημειώνοντας ένα απίστευτο ρεκόρ με 60 νίκες, κάτι που τον κάνει τον πιο πολυνίκη αναβάτη στην ιστορία του WorldSBK.

rea recordman

Πίσω του εξελίχθηκε μια μικρή μάχη του Sykes με τον Melandri, η οποία κατέληξε με επικράτηση του Ιταλού, ενώ οι δύο Yamaha των Michael van der Mark και Alex Lowes πάλεψαν για την τέταρτη θέση, με τον Ολλανδό να επικρατεί του Άγγλου.

Κακός αγώνας για τον Chaz Davies, ο οποίος περιορίστηκε στην όγδοη θέση και είδε τη διαφορά του από τον Rea να ανοίγει κι άλλο, πάνω από τους 80 πόντους.

Δεύτερος αγώνας


Τα πάνω-κάτω ήρθαν στον αγώνα της Κυριακής, καθώς όλοι οι αναβάτες που το Σάββατο ήταν στο βάθρο, τώρα είχαν εντελώς αντίθετες τύχες.

Την αρχή έκανε ο Rea, ο οποίος έπεσε μετά από μια επαφή με τον ομόσταυλό του, Sykes, και δεν ξαναμπήκε ποτέ στον αγώνα σημειώνοντας την πρώτη του φετινή εγκατάλειψη.

Λίγο αργότερα θα ερχόταν η σειρά του Melandri να χάσει τη γραμμή του ενώ προσπερνούσε τον Lowes για να ηγηθεί του αγώνα, με αποτέλεσμα να βγει στα χαλίκια για να επιστρέψει πολύ πίσω και μακριά από κάθε ελπίδα για άλλο ένα βάθρο.

alex lowes

Στη συνέχεια ήρθε και ο Sykes να κλείσει την τριλογία της ατυχίας με ένα lowside στον έκτο γύρο, για να σημειωθεί ένα σπανιότατο συμβάν όπου και οι δύο εργοστασιακές Kawasaki έφυγαν άπρακτες από τον αγώνα.

Κάπως έτσι, ο Lowes κράτησε μαεστρικά την πρωτιά του αγώνα, παρά τις επιθέσεις του van der Mark και πήρε την πρώτη του νίκη στην καριέρα του στο WorldSBK, με τον ομόσταυλό του δεύτερο και τον Davies να συμπληρώνει το βάθρο.

Αυτό το αποτέλεσμα δείχνει πως η άνοδος της Yamaha είναι πραγματική και διαρκής – και όχι μόνο μια φωτοβολίδα στο Donington – ενώ το βάθρο του Davies στον αγώνα της Κυριακής έκλεισε λίγο την ψαλίδα από την κορυφή, παρότι ο αναβάτης της Ducati είχε ένα εν γένει κακό σαββατοκύριακο.

Αποτελέσματα

Δείτε τα αποτελέσματα του 1ου Αγώνα εδώ

Δείτε τα αποτελέσματα του 2ου Αγώνα εδώ

Δείτε τη βαθμολογία Αναβατών WorldSBK εδώ

Δείτε τη βαθμολογία Κατασκευαστών WorldSBK εδώ

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 10:43

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « WorldSBK, 6ος Αγώνας, Donington Park WorldSBK, 8ος αγώνας, Laguna Seca (ΗΠΑ) »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon