.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016 12:57

WSBK, 13ος γύρος, Qatar

 

Rea πρωταθλητής, Davies ο νικητής

 

Ο τελευταίος αγώνας του παγκόσμιου πρωταθλήματος, ο νυχτερινός αγώνας που πραγματοποιήθηκε στην πίστα του Qatar, ήταν και εκείνος που μας έδωσε τελικά τον παγκόσμιο πρωταθλητή. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Jonathan Rea της Kawasaki, ο οποίος έκανε αυτό που έπρεπε για να πάρει τον δεύτερο σερί τίτλο του, παρά τις αντιρρήσεις του Chaz Davies της Ducati, ο οποίος είχε άλλο ένα εξαιρετικό διήμερο καθώς εμφανίστηκε πανίσχυρος και πήρε άλλες δύο νίκες. 

O Rea έγινε ο πρώτος αναβάτης στην ιστορία του θεσμού που καταφέρνει να κερδίσει δύο παγκόσμια πρωταθλήματα σερί, μετά από το μεγάλο Carl Fogarty. Ο Rea το κατάφερε αυτό έπειτα από σκληρή μάχη όλη τη χρονιά με τον ομόσταυλό του Sykes αλλά και με τον Davies, ο οποίος παρουσιάστηκε προς το τέλος του πρωταθλήματος έπαιρνε τη μία νίκη μετά την άλλη φτάνοντας σε σύνολο τις έντεκα. Όπως και να έχει οι εννέα νίκες αλλά και τα 27 συνολικά βάθρα που μάζεψε φέτος ο Rea, ήταν αρκετά για να του δώσουν το δεύτερο παγκόσμιο πρωτάθλημα της καριέρας του.

WSBK 1o σκέλος


Δύο ήταν τα μεγάλα νέα στον πρώτο αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Qatar. Το πρώτο έχει να κάνει με την Πέμπτη σερί νίκη του Chaz Davies, με τον Βρετανό να φεύγει μπροστά και να βλέπει για μία ακόμη φορά πρώτος την καρό σημαία. Το δεύτερο μεγάλο νέο έχει να κάνει φυσικά με την αναμενόμενη στέψη του Rea, ως παγκόσμιου πρωταθλητή. Ο αναβάτης από την Β.Ιρλανδία ήθελε μόλις δύο βαθμούς για να κάνει δικό του το πρωτάθλημα αλλά δεν αρκέστηκε σε αυτό. Στην εκκίνηση έχασε την πρώτη θέση από τον Davies, ωστόσο, κρατήθηκε κοντά του και προσπάθησε να διεκδικήσει το καλύτερο. Η μάχη του με τον Davies κράτησε δέκα γύρους περίπου, όταν και το πίσω του ελαστικό άρχισε σιγά-σιγά να δείχνει σημάδια κόπωσης στην απόδοσή του, τη στιγμή που ο Davies συνέχιζε την προσπάθειά του ακάθεκτος. Μην μπορώντας να ακολουθήσει τον αναβάτη της Ducati,. Ο Rea αρκέστηκε τελικά στη δεύτερη θέση, έχοντας παράλληλα αρκετή απόσταση από τον Sylvain Guintoli της Yamaha ο οποίος ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου και πήρε το πρώτο βάθρο για τους Ιάπωνες, σε αυτή την καινούρια προσπάθεια που κάνουν με το νέο R1. Για να φτάσει σε αυτό το βάθρο, ο Γάλλος άφησε πίσω του τον Nicky Hayden περί τα μέσα του αγώνα, με τον Αμερικάνο να τερματίζει τελικά πέμπτος και να χάνει μία ακόμη θέση, αυτή τη φορά από τον Tom Sykes, που έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε ώστε να μαζέψει όσους πόντους και να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα.

 WSBK 2o σκέλος


Με τον τίτλο των αναβατών να έχει κριθεί από το πρώτο σκέλος, η αυλαία του πρωταθλήματος έπεσε με έναν αγώνα στον οποίο δόθηκε κόκκινη σημαία και επανεκκίνηση. Αιτία της κόκκινης σημαίας ήταν ο κινητήρας του Kawasaki ZX-10R του Saeed al Sulaiti (Pedercini Kawasaki) ο οποίος παρέδωσε πνεύμα γεμίζοντας με λάδια την πρώτη στροφή. Αυτό το αναπάντεχο γεγονός δεν εμπόδισε τον Davies να κυνηγήσει άλλη μία νίκη με το Ducati του, την οποία και πήρε τελικά, αφού κανένας άλλος αναβάτης δεν μπόρεσε να τον πιέσει. Η μάχη για τη 2η και 3η θέση έγινε ανάμεσα στους Tom Sykes και Jonathan Rea. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κατάφερε να επιβληθεί τοy Sykes βάζοντας έπειτα στο στόχαστρο του τον ταχύτατο Davies. O αναβάτης της Kawasaki κατάφερε να πλησιάσει και να κινηθεί στο ρυθμό του. Βλέποντας όμως ότι δεν μπορεί να περάσει μείωσε σταδιακά τον ρυθμό του και άφησε τον Sykes να τον περάσει στον τελευταίο γύρο! Με αυτό τον τρόπο ο Tom Sykes πήρε τη δεύτερη θέση στην κατάταξη του πρωταθλήματος κάνοντας το 1-2 για την ομάδα της Kawasaki. Ο Davies έγινε ο πρώτος αναβάτης μετά από το μεγάλο Troy Bayliss ο οποίος καταφέρνει να πάρει έξι διαδοχικές νίκες στο WSBK, οι οποίες όμως τον έφεραν μόνο έως την 3η θέση της κατάταξης. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Sylvain Guintoli κάνοντας άλλη μία πολύ καλή εμφάνιση για την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha με τον Leon Haslam της Pedercini Kawasaki να κλείνει την πρώτη πεντάδα.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2016 13:07

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon