.
Κατηγορία AMA Motocross
Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 12:21

AMA MX 2019, 5ος αγώνας, Florida (ΗΠΑ)

Το Αμερικανικό Πρωτάθλημα ΜΧ επέστρεψε στη Φλόριντα μετά από 22 χρόνια, για έναν ιστορικό αγώνα στο Jacksonville WW Ranch Motocross Park.

ΜΧ450

Το κεντρικό θέμα της φετινής σεζόν όπως έχει εξελιχθεί ως τώρα, είναι η διαφαινόμενη μονομαχία του πρωταθλητή του 2018, Eli Tomac (Kawasaki) με τον Ken Roczen (Honda) για το στέμμα του 2019.

Με αυτούς τους δύο σε πρώτο πλάνο έφτασε η ώρα του αγώνα στη Jacksonville, όταν όμως καταλάγιασε ο αχός, ήταν ο Marvin Musquin (KTM) αυτός που στρογγυλοκαθόταν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, παίρνοντας την πρώτη του φετινή νίκη για λογαριασμό της Red Bull ΚΤΜ Factory Racing.

Ο Γάλλος πήρε τη νίκη στον πρώτο αγώνα και την τρίτη θέση στον δεύτερο, ενώ οι δύο πρωτοπόροι της κατάταξης θα έχουν μικτές αναμνήσεις από τον αγώνα αυτόν.

Ο μεν Tomac κατάφερε να βγει δεύτερος στο σύνολο του αγώνα, χάρη στη νίκη του στο δεύτερο σκέλος και ενώ στο πρώτο ήταν έβδομος, ο Ken Roczen ξεκίνησε καλά με μια δεύτερη θέση, αλλά στον δεύτερο αγώνα έχυσε την καρδάρα με το γάλα τερματίζοντας δέκατος.

Έτσι η τρίτη θέση στον αγώνα της Φλόριντα πήγε στον Zach Osborne (Husqvarna).

Στη βαθμολογία ο Tomac διατηρεί την πρώτη θέση με 215 βαθμούς, ο Roczen ακολουθεί εκ του σύνεγγυς με 209, ενώ ο Musquin ανέβηκε στους 184, αλλά έχει μόλις για δύο βαθμούς πίσω του τις δύο Husqvarna των Osborne και Jason Anderson.

ΜΧ250

Στα 250 κυβικά ο Adam Cianciarulo (Kawasaki) ήρθε με προφανή στόχο να κάνει το 5-στα-5 και να εδραιώσει περαιτέρω την κυριαρχία του στην κατηγορία, ωστόσο κινήθηκε αρκετά μέτρια για τα δικά του δεδομένα και επέτρεψε στους διώκτες του να τον πλησιάσουν.

Αν και δεν κέρδισε κανέναν από τους αγώνες στη Φλόριντα, νικητής στο σύνολο αναδείχθηκε ο Justin Cooper (Yamaha) με δύο δεύτερες θέσεις, ενώ τον ακολούθησε άλλη μια Yamaha, αυτή του Dylan Ferrandis (4-1 στους αγώνες).

Ο Cianciarulo, με μια πέμπτη και μια τρίτη θέση, περιορίστηκε στην τρίτη θέση του αγώνα, γεγονός που δεν έφερε κάποια ανατροπή στη βαθμολογία. Ο αναβάτης της Kawasaki εξακολουθεί να προηγείται με 222 βαθμούς, αλλά πλέον ο Cooper τον πλησίασε στους 204 βαθμούς και ο Ferrandis κλείνει την πρώτη τριάδα με 187.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία πρωταθλήματος ΑΜΑ ΜΧ 2019

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 21:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon