.
Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024 07:48

Francesco Bagnaia - Με τη Ducati μέχρι το 2026

Λίγες μέρες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP του 2024, η Ducati και ο Francesco Bagnaia σφράγισαν τη συνεργασία τους μέχρι το 2026.

Η ανανέωση του εν λόγω συμβολαίου διασφαλίζει τη συνέχεια μιας άκρως επιτυχημένης και αμιγώς ιταλικής πορείας, με τον Pecco να είναι ήδη δυο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, όντας ντυμένος στα κόκκινα. Γεννημένος στο Torino το 1997 και κάτοικος Pesaro, ο Bagnaia εντάχθηκε στη Ducati με την Pramac Racing το 2019. Με την επέκταση του τρέχοντος συμβολαίου του, θα εδραιώσει περαιτέρω τη θέση του στην ιστορία του κατασκευαστή από το Borgo Panigale και θα γίνει ο δεύτερος αναβάτης που συνδέεται με τη Ducati για συνολικά οκτώ χρόνια.

Ο Bagnaia ξεχώρισε αρχικά το 2020, εξασφαλίζοντας το πρώτο του βάθρο στο MotoGP στον εντός έδρας αγώνα του στο Misano και το 2021... προήχθη στην εργοστασιακή ομάδα. Κατά τη διάρκεια του πρώτου του έτους που οδηγούσε την κόκκινη μοτοσυκλέτα της Ducati Lenovo Team, έχασε για λίγο τον Παγκόσμιο Τίτλο, τερματίζοντας δεύτερος. Το 2022 ήταν η σειρά του Bagnaia, καθώς κατέκτησε τον πρώτο του Παγκόσμιο Τίτλο αναβατών στο MotoGP και έγινε ο πρώτος Ιταλός που το έκανε με ιταλική μοτοσυκλέτα: τη Desmosedici GP. Αυτή η νίκη σηματοδότησε τον δεύτερο Παγκόσμιο Τίτλο αναβατών της Ducati, μετά την επιτυχία του Casey Stoner το 2007, 15 χρόνια νωρίτερα. Με το νούμερο 1 πια πάνω στη μοτοσυκλέτα του, ο Bagnaia στέφθηκε ξανά Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2023, χάρη σε μια άλλη αξιοσημείωτη σεζόν που τον είδε να διεκδικεί 15 βάθρα, 7 νίκες και 7 pole position.

Francesco Bagnaia - Είμαι τόσο χαρούμενος που συνεχίζω να αγωνίζομαι με την ομάδα των ονείρων μου! Το να φοράω αυτά τα χρώματα είναι τιμή για μένα. Είναι φανταστικό και πηγή υπερηφάνειας. Μαζί με τη Ducati, την ομάδα μου και όλα τα παιδιά της Ducati Corse, έχουμε πετύχει απίστευτα πράγματα. Σε αυτά τα τρία ακόμη χρόνια (συμπεριλαμβανομένου του 2024) μπροστά μας, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες επιτυχίες. Είμαι πανευτυχής και έτοιμος να βγω στην πίστα στο Qatar για τον πρώτο αγώνα του έτος.

Claudio Domenicali - Ο Pecco είναι πραγματικά ο τέλειος αναβάτης για τη Ducati. Εκπροσωπεί τις αξίες μας στα καλύτερά τους: στυλ, κομψότητα και επιδόσεις. Όχι μόνο είναι γρήγορος, αποφασιστικός και επίμονος στην πίστα, αλλά επίσης ξεχωρίζει για την κομψότητα και τη συμπεριφορά του εκτός πίστας. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή την ανανέωση, την οποία είμαι σίγουρος ότι οι Ducatisti σε όλο τον κόσμο θα υποδεχθούν με ενθουσιασμό.

Luigi Dall'Igna - Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που έχουμε τον Bagnaia ξανά μαζί μας για το 2025 και το 2026. Μαζί, έχουμε γράψει μια σημαντική σελίδα της ιστορίας της μοτοσυκλέτας. Ο Pecco ήταν ο πρώτος Ιταλός αναβάτης που κέρδισε Παγκόσμιο Τίτλο στο MotoGP με μια ιταλική μοτοσυκλέτα, τη Desmosedici GP μας. Μαζί, επαναφέραμε έναν Παγκόσμιο Τίτλο αναβατών που έλειπε για 15 χρόνια και το κάναμε ξανά πέρυσι. Είναι δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής και έχει αποδείξει σε περισσότερες από μία περιπτώσεις ότι πραγματικά του αξίζει το νούμερο 1 στο φέρινγκ της μοτοσυκλέτας του. Εκτός από αυτά τα αποτελέσματα, ο Bagnaia συνεχίζει να δείχνει ότι είναι σε τέλεια αρμονία με τη μοτοσυκλέτα και την ομάδα του. Για όλους αυτούς τους λόγους, ήταν φυσικό να θέλουμε να συνεχίσουμε μαζί του. Επομένως, ανυπομονούμε να συνεχίσουμε σε αυτό το νέο κεφάλαιο μαζί, με την πεποίθηση ότι μπορούμε να επιτύχουμε και άλλα σημαντικά αποτελέσματα.

Ας δούμε και τα στατιστικά στοιχεία του Pecco από το 2019 έως σήμερα

Εκκινήσεις με τη Ducati στο MotoGP: 86
Πρώτο GP: Qatar 2019
Νίκες: 18
Πρώτη νίκη σε GP: Aragón 2021
Βάθρα: 35
Πρώτο βάθρο: San Marino 2020
Pose Positions: 18
Πρώτη Pole Position: Qatar 2021
Ταχύτεροι Γύροι: 13
Πόντοι: 1085
Παγκόσμιοι Τίτλοι: 2 (MotoGP 2023, MotoGP 2022)

Τέλος, ο Bagnaia και η ομάδα της Ducati Lenovo θα βρεθούν στην πίστα για το εναρκτήριο Grand Prix του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP 2024 από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου στο Lusail International Circuit στο Qatar.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon